Detoxificați-vă ficatul cu supe

· 29 decembrie 2015

Sănătatea ficatului este esențială pentru funcționarea întregului organism și pentru dobândirea stării de bine. Ficatul poate fi afectat de o mulțime de factori, de aceea se recomandă ca, din când în când, să facem diferite cure pentru detoxifierea acestuia.

Acum este momentul să vă rezervați puțin timp și pentru dumneavoastră, să vă îngrijiți sănătatea și să acordați atenție greutății. Mai întâi, trebuie să vă asigurați că ficatul dumneavoastră funcționează corespunzător. Dacă nu se întâmplă acest lucru, vă va fi foarte greu să vă îmbunătățiți sănătatea și calitatea vieții.

În acest articol veți învăța cum să scăpați de toxine, să vă detoxificați ficatul într-un mod simplu, economic și natural, adică să îl purificați consumând supe ușor de preparat. Sunt ideale pentru sănătate și de-a dreptul delicioase. Încercați-le!

De ce trebuie să vă detoxificați ficatul?

Am auzit adesea oamenii spunând că este foarte important să ne curățăm ficatul de toxine. Dar de ce? Acest organ este esențial pentru sănătate deoarece este responsabil de îndepărtarea substanțelor dăunătoare din organism. De aceea, atunci când organismul dumneavoastră este bombardat cu toxine, ficatul devine saturat.

Ce intoxică ficatul?

  • Alimentele greu de digerat
  • Alimentele bogate în grăsimi nesănătoase
  • Excesul de proteine animale
  • Aditivii alimentari: conservanții, coloranții, aromele, etc.
  • Alcoolul
  • Tutunul și alte substanțe toxice
  • Poluarea
  • Emoțiile negative

După cum vedeți, există mai mulți factori care ne pot afecta ficatul, de aceea este necesar ca din când în când să îl purificăm, pentru a-l ajuta să funcționeze mai bine.

Următoarele supe sunt o alegere bună, la care puteți apela de fiecare dată.

Supă sau supă-cremă?

În acest articol vom vorbi despre detoxificarea ficatului cu supe, dar puteți folosi în această cură și supele-cremă. Sunt mai sățioase și vă permit să includeți mai multe legume în meniul dumneavoastră.

Supele pot fi băute pe parcursul întregii zile și au un puternic efect de purificare.

Puteți bea 1 litru de supă zilnic, timp de 15-30 de zile. Beți în fiecare zi același fel de supă, alternați supele sau scoateți în fiecare zi câte un ingredient. Supele au efect mai puternic dacă sunt consumate pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Nu uitați să adăugați supelor sau supelor-cremă puțin ulei de calitate și sare de mare (în loc de sare de masă). Le vor face mai gustoase și le vor crește proprietățile nutritive.

Anghinare, măr și lămâie

Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute legume care protejează ficatul. Puteți mânca anghinare ca atare sau bea supa făcută din frunzele acesteia. Pentru această supă specială vom folosi ambele părți ale anghinarei.

Gustul amar al acestei legume va fi echilibrat de dulceața merelor. Pe lângă alte beneficii, merele îmbunătățesc funcția hepatică.

Lămâia nu doar că îi oferă supei un gust mai bun, acrișor, dar ajută și la digerarea grăsimilor, ușurând munca ficatului.

Ceai cald ce detoxifică ficatul

Țelină, fulgi de ovăz și ghimbir

Țelina este un aliment cu efect purificator puternic, îmbunătățește funcția hepatică și a vezicii biliare, dar, de asemenea, ajută și rinichii. În plus conferă supei un gust delicios.

Pe lângă faptul că îi dau supei consistență, fulgii de ovăz au fibre și proteine vegetale ce ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism. În plus, sunt foarte hrănitori și îmbunătățesc tranzitul intestinal, ce trebuie să funcționeze bine pentru ca detoxificarea să aibă efect.

Un strop de ghimbir ajută la digerarea grăsimilor ce îngreunează activitatea ficatului.

Consumă ovăz pentru ficatul tău

Varză, napi și curcuma

Există o serie de legume crucifere (broccoli, conopidă) ce stimulează producerea enzimelor hepatice și previn dezvoltarea celulelor canceroase.

Napii, frecvent folosiți în ciorbe, sunt buni și pentru digestia grăsimilor și, de aceea, sunt esențiali în dietele de detoxificare.

Supă de ceapă, benefică pentru ficatul tău

De asemenea, curcuma, pe lângă faptul că este anticancerigenă și antiinflamatoare, drenează bila și curăță ficatul. Adaugați doar o linguriță la fiecare litru de supă.

Sperăm că acest articol despre supele care detoxifică ficatul a fost pe placul dumneavoastră.