Folosește gelatina pentru durerile articulare - Doza de Sănătate
 

Folosește gelatina pentru durerile articulare

Următoarele remedii pe bază de gelatină pot fi aplicate topic, dar și consumate. Indiferent de varianta aleasă, este indicat să-ți consulți medicul înainte de a le încerca.
Folosește gelatina pentru durerile articulare
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Folosește gelatina pentru durerile articulare, ce pot fi consecința leziunilor, a efortului și a anumitor boli cronice. Acestea limitează abilitatea pacientului de a se mișca, cauzând dizabilități și alterând calitatea vieții.

Vârstnicii sunt grupul cel mai vulnerabil durerilor articulare. Aceștia trebuie să suporte consecințele degradării cartilajelor, a tendoanelor și a ligamentelor. Durerile articulare sunt o problemă frecventă în rândul celor care suferă de artrită reumatoidă, osteoartrită și alte boli inflamatorii ce afectează sistemul osos.

Pentru a ține sub control durerile articulare, medicii prescriu de obicei analgezice și terapie fizică. Însă, pe lângă aceste tratamente convenționale, există diverse remedii naturiste ale căror proprietăți pot reduce inflamațiile și ameliora simptomele experimentate de pacient.

Printre aceste remedii naturiste se numără și cele pe bază de gelatină naturală, un produs celebru grație valorii sale nutritive foarte mari. În articolul de azi te invităm să descoperi numeroasele beneficii oferite de gelatină în ceea ce privește ameliorarea durerilor articulare și trei remedii bazate pe acest produs.

Cum ne ajută gelatina pentru durerile articulare?

Tratează-te cu gelatina pentru durerile articulare

Gelatina este obținută în urma procesării oaselor și pielii de vită și porc. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai semnificative surse naturale de colagen, având abilitatea de a regenera țesuturile lezate.

Fiind un derivat al colagenului animal, gelatina este alcătuită din proteine în proporție de 90%. De asemenea, acest produs conține apă, minerale, vitamine și alți nutrienți importanți ce ajută la sănătatea oaselor, a articulațiilor, a părului și a unghiilor.

Poți profita de beneficiile oferite de gelatină prin consumul acesteia. De asemenea, pentru a ameliora durerile articulare, poți aplica diverse remedii de uz extern pe bază de gelatină care te vor ajuta să te simți mai bine.

3 remedii pe bază de gelatină pentru a ameliora durerile articulare

1. Comprese cu gelatină

Există diverse produse naturale precum gelatina pentru durerile articulare

Compresele cu gelatină reprezintă o modalitate foarte utilă pentru a reduce inflamațiile și a ține sub control durerile articulare. Acest remediu are un efect relaxant ce ameliorează senzația de oboseală care apare în urma efortului fizic.

Ingrediente

 • 1 lingură (10 g) de gelatină nearomată
 • 1 l de apă
 • 1 pansament larg
 • 1 folie de plastic

Instrucțiuni

 • Înmoaie pansamentul în apă caldă și împăturește-l de mai multe ori.
 • Adaugă gelatina nearomată pe pansament și aplică-l pe regiunea afectată de durere.
 • Acoperă cu o folie de plastic și lasă compresa să acționeze timp de o oră.
 • Aplică tratamentul zilnic până când durerea se ameliorează.

2. Tratament cu gelatină și apă rece

Acest remediu îți aprovizionează organismul cu prolină și hidroxiprolină. Acești doi aminoacizi esențiali au abilitatea de a repara țesutul conjunctiv și de a ameliora durerile articulare, musculare și osoase.

Ingrediente

 • ½ lingură (5 g) de gelatină nearomată
 • ½ cană (100 ml) de apă cu gheață
 • ½ cană (100 ml) de apă caldă

Instrucțiuni

 • Amestecă gelatina cu apa cu gheață și lasă amestecul să stea pe timp de noapte.
 • Dimineața, adaugă apa caldă și încălzește amestecul la bain-marie.
 • Atunci când remediul este gata, ia-l de pe foc și lasă-l să se răcească pentru câteva minute înainte de a-l consuma.
 • Consumă remediul pe stomacul gol cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a servi micul dejun.
 • Dacă vrei ca remediul să aibă un gust mai plăcut, îl poți combina cu puțin suc de fructe.

3. Lapte natural cu gelatină

Gelatina pentru durerile articulare este un remediu natural

O altă metodă de a folosi gelatina pentru durerile articulare este prepararea de lapte cu gelatină. Acesta este o variantă ideală pentru micul dejun. Laptele cu gelatină reface rezervele energetice ale organismului, iar cei 18 aminoacizi și nivelul ridicat de colagen din componența sa fortifică oasele și articulațiile.

Ingrediente

 • 2 linguri (20 g) de gelatină nearomată
 • ¾ căni (150 ml) de lapte rece

Instrucțiuni

 • Amestecă gelatina cu laptele rece și lasă totul să stea timp de cel puțin o oră.
 • Încălzește amestecul la bain-marie și ia-l de pe foc înainte să dea în clocot.
 • Dacă vrei, poți îndulci remediul cu puțină miere.
 • Lasă laptele cu gelatină preparat să se răcească pentru 10-15 minute, după care poți să-l consumi.
 • Pentru a ameliora durerile articulare, este indicat să consumi acest remediu pentru trei săptămâni consecutive.

Toate remediile din acest articol îți exemplifică cum poți utiliza gelatina pentru durerile articulare. Dacă acest simptom încă persistă după două săptămâni de tratament, consultă-ți medicul pentru a obține un diagnostic mai detaliat.

Gelatina este un produs inofensiv care nu produce efecte secundare nedorite decât în cazuri foarte rare. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să evităm gelatina dacă suferim de o boală hepatică sau de dificultăți digestive cronice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Gomez-Guillen, M. C., Gimenez, B., Lopez-Caballero, M. E., & Montero, M. P. (2011). Functional and bioactive properties of collagen and gelatin from alternative sources: A review. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2011.02.007
 • Volk, S. W., Kapatkin, A. S., Haskins, M. E., Walton, R. M., & D’Angelo, M. (2003). Gelatinase activity in synovial fluid and synovium obtained from healthy and osteoarthritic joints of dogs. American Journal of Veterinary Research. https://doi.org/10.2460/ajvr.2003.64.1225
 • Karim, A. A., & Bhat, R. (2009). Fish gelatin: properties, challenges, and prospects as an alternative to mammalian gelatins. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2008.07.002

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.