Eliminați în mod natural calusurile de pe mâini și picioare
 

Eliminați în mod natural calusurile de pe mâini și picioare

Calusurile de pe mâini și picioare sunt o problemă estetică care vă poate afecta zilnic imaginea și stima de sine. Prin urmare, este important să știți cum să le eliminați.
Eliminați în mod natural calusurile de pe mâini și picioare
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 12 noiembrie, 2023

Vreți să eliminați în mod natural calusurile (bătăturile) de pe mâini și picioare? Acestea sunt o problemă estetică obișnuită care, deși nu duce la complicații majore, vă poate deteriora imaginea.

Calusurile sunt straturi îngroșate de piele, care sunt responsabile de protejarea unei zone a pielii. Sunt cauzate de diverși factori mecanici, cum ar fi purtarea de pantofi noi prea strâmți.

Atunci când vine vorba de îndepărtarea lor, cel mai bun lucru este mersul la un podiatru. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care le puteți aplica acasă pentru a scăpa de bătături și a avea din nou mâini și picioare sănătoase și frumoase.

Rețineți următoarele sfaturi, astfel încât să le puteți folosi dacă aveți calusuri pe picioare.

Eliminați în mod natural calusurile de pe mâini și picioare

1. Mușețelul poate ajuta la eliminarea calusurilor

Hidratarea picioarelor cu cremă

 

Găsiți un vas în care puteți scufunda zona mâinii sau piciorului afectată de calus. Puneți puțină apă fiartă și flori de mușețel în recipient. Odată ce lichidul ajunge la o temperatură suportabilă, înmuiați zona afectată timp de 10 minute. Acest lucru va înmuia calusul, astfel încât să îl puteți îndepărta cu ajutorul unei pietre ponce.

2. Acizii naturali

Feliați o lămâie și aplicați feliile pe zonele afectate. Acizii din acest fruct vă vor ajuta să îndepărtați calusurile. Acidul citric acționează și ca un exfoliant natural al pielii. Va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte și va face ca pielea să pară din nou netedă și sănătoasă.

Rețineți că acest remediu acționează mai lent decât prima metodă. De aceea, vă recomandăm să îl lăsați să-și facă treaba peste noapte.

3. Apa și bicarbonatul de sodiu pentru a îndepărta bătăturile

Puteți face o pastă folosind apă caldă și bicarbonat de sodiu. Utilizați doar trei lingurițe de bicarbonat de sodiu la o cană de apă. Aplicați pasta pe calusuri. Lăsați-o să acționeze câteva minute și apoi clătiți zona.

Notă: Există persoane care, în loc de bicarbonat și apă, folosesc o pastă făcută din aspirină și puțină apă sau miere pentru a îndepărta calusurile de pe picioare.

4. Unguentul de usturoi

Dacă aveți acasă usturoi și ulei de măsline, puteți face un unguent pentru a trata în mod natural această problemă.

Luați un cățel de usturoi și amestecați-l cu ulei de măsline pentru a crea un tratament. La fel ca în cazul feliilor de lămâie, necesită mai mult timp pentru a acționa, deci ar trebui să-l lăsați remediul pe bătătură peste noapte.

5. Ceapa

Ceapa este un aliment cu proprietăți antiinflamatorii, deci este minunată dacă suferiți de calusuri. Frecarea ei pe piele ar trebui să îndepărteze celulele moarte și, prin urmare, calusul.

Va dura ceva timp pentru a vedea rezultatele. Dar, dacă aveți răbdare, nu vor întârzia sa apară.

6. Oțetul alb

Oțetul este un lichid acid care, conform credințelor populare, poate fi utilizat pentru a face față calusurilor de pe mâini și picioare. Poate ajuta la înmuierea pielii întărite.

Amestecați oțet alb cu apă și umeziți calusul. Acoperiți zona peste noapte. Dimineața, folosiți o piatră ponce pentru a îndepărta calusul înmuiat. Apoi, curățați zona afectată cu apă și săpun pentru a vedea rezultatele.

7. Urzicile

Urzică verde

 

Urzica este o plantă cu proprietăți antiinflamatoare. Pregătind o pastă din tulpini și flori, puteți elimina calusurile mai ușor.

Aflați cum să preveniți calusurile

Puteți urma câteva sfaturi simple pentru a preveni apariția acestor bătături enervante. De exemplu, aplicați cremă hidratantă în mod regulat pe tot corpul, cu accent pe zonele care sunt mai predispuse la uscare, cum ar fi coatele, genunchii și picioarele.

Când cumpărați pantofi, asigurați-vă că nu sunt prea strâmți. S-ar putea să nu pară prea strâmți în acel moment, dar în cele din urmă vor începe să afecteze pielea.

În același timp, ar trebui să evitați purtarea de încălțăminte necorespunzătoare (incomodă, dură, strâmtă, etc.), astfel încât calusurile de pe picioare să nu se agraveze și să nu apară altele noi. În ceea ce privește mâinile, este la fel, dar în raport cu mănușile.

Deoarece calusurile pot apărea și pe mâini, este important să mențineți această zonă constant hidratată. Folosiți creme și mănuși hidratante în timp ce spălați vasele, deoarece detergentul tinde să usuce mâinile.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.