Exerciții pentru arderea grăsimilor - Doza de Sănătate
 

Exerciții pentru arderea grăsimilor

A venit vara și vreți să ardeți kilogramele în plus pentru a arăta bine în costum de baie? Iată ce exerciții trebuie să practicați!
Exerciții pentru arderea grăsimilor

Ultima actualizare: 10 august, 2023

De multe ori, îmbrăcarea unei noi perechi de blugi, a unei bluze scurte ori a unei fuste mini ne face să ajungem la concluzia că trebuie să dăm jos câteva kilograme. Însă hotărârea aceasta nu ar trebui să fie dictată doar de motive estetice, ci și de înțelegerea faptului că sănătatea și menținerea unei greutăți ideale sunt foarte importante. Una dintre cele mai eficiente căi pentru a slăbi este practicarea de exerciții pentru arderea grăsimilor.

În primul rând, trebuie să înțelegeți că nu există nicio baghetă magică care să vă facă să slăbiți peste noapte. Fiecare organism are metabolismul său. Acest lucru înseamnă că unora le va fi mai ușor decât altora să ardă kilogramele în plus. Totul este să fiți hotărâte, consecvente și să nu uitați că merită să faceți orice efort în vederea atingerii acestui scop. Ce-ar fi să începeți chiar acum?

Recomandări de bază pentru subțierea coapselor și a taliei

Femeie care își măsoară șoldurile

1. Adoptați o dietă echilibrată!

Începeți ziua cu un suc detoxifiant. Puteți alege între suc de lămâie, ananas, papaya sau mere.

După jumătate de oră, luați micul dejun: o felie de pâine prăjită și iaurt natural cu bucăți de fructe. Este foarte important să nu uitați de micul dejun. De-a lungul întregii zile puteți să serviți câteva gustări, dar nu porții prea mari.

Încercați să eliminați treptat lactatele dulci, mezelurile și dulciurile și să mâncați mai multe legume și alimente bogate în fibre și acizi grași omega-3. Sunt binevenite și infuziile: ghimbir, ceai verde, păpădie și aloe vera.

2. Faceți exerciții fizice!

Faceți două sesiuni de exerciții fizice în fiecare zi, una în casă și alta în aer liber.

  • Puteți alege între a vă plimba timp de o oră sau a alerga timp de 15 minute.
  • A doua sesiune, de exerciții fizice în casă, ar trebui să dureze cel puțin o jumătate de oră.

În scurt timp veți observa schimbările!

3. Hidratați-vă corespunzător!

Este recomandat să beți cel puțin 2 litri de lichide (apă, infuzii și sucuri naturale) pe zi. Nu uitați să puneți o sticlă cu apă în geantă înainte de a ieși din casă. Luați din când în când câteva guri de apă din ea.

4. Nu stați așezate timp îndelungat!

Sedentarismul este una dintre principalele cauze ale acumulării de grăsime pe talie și coapse. Încercați să dozați perioadele în care stați așezate în fața unui calculator sau televizor, de exemplu. La interval de o oră, ridicați-vă și faceți puțină mișcare.

5. Nu vă dați bătute!

Fiți perseverente și duceți până la capăt hotărârea de a da jos kilogramele în plus. Schimbarea dietei și efectuarea zilnică a exercițiilor fizice pot fi o piatră de încercare peste care puteți trece dacă faceți echipă cu alte prietene cu care să vă sfătuiți și împreună cu care să stabiliți țeluri comune. Veți fi astfel mai motivate să vă urmați planurile.

Exerciții pentru arderea grăsimilor

Ridicarea picioarelor

Exerciții pentru arderea grăsimilor de pe coapre

Îngenunchiați pe saltea și sprijiniți-vă trupul în mâini. Ridicați un picior și întindeți-l în spate pentru a forma o linie dreaptă cu trunchiul. Rămâneți în această poziție timp de 20 de secunde. Repetați exercițiul și cu celălalt picior.

Ridicări de trunchi

Femeie care practică exerciții pentru slăbire

Așezați-vă pe saltea pe spate. Țineți picioarele îndoite, sprijinindu-vă pe tălpi și întindeți mâinile de-a lungul corpului. Din această poziție, ridicați coapsele cât de mult puteți și rămâneți în această poziție timp de 20 de secunde.

Cercuri cu picioarele

Fată care practică exerciții pentru arderea grăsimilor pe saltea

Așezați-vă pe o parte și ridicați un picior, după cum vedeți în fotografia de mai sus. Apoi, începeți să faceți ușor mici cercuri în aer, dintr-o parte în cealaltă. Faceți acest lucru timp de 20 de secunde, apoi schimbați piciorul.

Ridicări laterale ale picioarelor

Femeie care face sport

Stați cu picioarele depărtate, țineți mâinile la spate și ridicați un picior, având grijă să vă mențineți echilibrul. Rămâneți în această poziție timp de 15 secunde. Repetați exercițiul și cu celălalt picior.

Genuflexiuni

Fată care face genuflexiuni

Este un exercițiu foarte ușor, dar solicitant. Stați în picioare, întindeți brațele și lăsați-vă jos, îndoind genunchii. Repetați exercițiul de zece ori.

Aceste exerciții pentru arderea grăsimilor nu sunt deloc complicate. Pot fi chiar plăcute dacă le acompaniați cu o muzică veselă. Acordați zilnic 30 de minute pentru efectuarea acestora, iar rezultatele vor apărea rapid. Nu uitați că cea mai importantă este hotărârea de a vă atinge scopul!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.