Flex skincare: tendința coreeană pentru piele de porțelan
 

Flex skincare: tendința coreeană pentru piele de porțelan

Există multe produse cosmetice care promit frumusețea feței, dar combinația potrivită a acestora este cea care dă rezultatele dorite.
Flex skincare: tendința coreeană pentru piele de porțelan
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Neted și luminos, de parcă ar fi de porțelan.. așa arată tenul după rutina flex skincare. Este una dintre numeroasele modalități coreene de îngrijire a pielii, care propune trecerea la produse mai ușoare și mai eficiente.

Spre deosebire de alte metode, această variantă renunță la rigiditatea anumitor reguli de frumusețe facială. Uneori, căile tradiționale sunt complicate din cauza utilizării unor componente puternice care, departe de a îmbunătăți aspectul pielii, îl pot distruge.

Flex skincare se rezumă la elementele de bază. Îmbunătățește sănătatea feței și îi conferă un aspect frumos.

În ce constă flex skincare?

Esența rutinei este adaptarea îngrijirii la folosirea produselor de care are nevoie fiecare tip de ten. În plus, propune utilizarea de substanțe blânde pentru zi sau pentru noapte, pentru vară sau pentru iarnă, în funcție de momentul aplicării.

Cosmeticele care asigură întârzierea apariției semnelor fizice ale îmbătrânirii nu sunt suficiente. Pe acestea se concentrează multe mărci din industria frumuseții. Când îngrijirea devine mai flexibilă, încorporând sau excluzând anumite produse în funcție de nevoile pielii, contribuiți la reducerea ridurilor, estomparea petelor și prevenirea apariției timpurii a liniilor de expresie.

Tehnica flex skincare protejează și hrănește pielea. Pielea nu necesită întotdeauna aceleași lucruri. Acum se poate descuama, iar mai târziu poate prezenta alte imperfecțiuni.

Stilul de viață are de-a face cu starea pielii. Revista Farmacia Profesională subliniază faptul că alimentația nesănătoasă, stresul, tutunul, excesul de alcool și cafeaua sunt inamici care reduc elasticitatea, fermitatea și netezimea. De aici și necesitatea mai multor opțiuni de îngrijire a pielii.

Ce fel de produse include rutina flex skincare?

Flex skincare nu este doar pentru tenul matur. Tinerii pot preveni semnele îmbătrânirii, hrănindu-și tenul și întărind bariera pielii. Deși rutina folosește amestecuri blânde, ingredientele pătrund în piele fără complicații și nu produc reacții secundare.

Vitamina C

Actas Dermosifilografías afirmă că aplicarea locală a vitaminei C cu o concentrație de 5% timp de 6 luni îmbunătățește semnificativ aspectul clinic al fotoîmbătrânirii, eliminând micile riduri.

Universitatea de Stat din Oregon subliniază vitamina C este un co-factor esențial în reacțiile enzimatice. De exemplu, este importantă în biosinteza colagenului, a carnitinei și a neuropeptidelor. Este și un antioxidant.

Studiile arată că folosirea vitaminei C alături de alte tipuri de tratamente faciale, precum radiofrecvența, favorizează aspectul plăcut și calitatea pielii.

Fată care folosește rutina flex skincare

Niacinamidă

Niacinamida este vitamina B3 sau nicotinamida. Acest ingredient blochează stresul oxidativ și are o funcție de remodelare facială.

În plus, minimizează pierderea transepidermică de apă, crește producția de lipide și netezește ridurile. Biblioteca Națională de Medicină din Statele Unite afirmă că cremele cu niacinamidă favorizează tratarea pielii cu acnee.

Alte caracteristici sunt următoarele:

Retinol

Produsele cu retinol simplifică eliminarea comedoanelor și inhibă formarea altora noi. Datorită proprietăților sale, această formă de vitamina A este un remediu util pentru acneea vulgară. Este și mai eficient dacă îl combinați cu peroxid de benzoil sau antibiotice sistemice.

Jurnalul Postepy Dermatologii i Alergologii susține că vitamina A este aprobată de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) ca agent antirid, capabil să transforme suprafața pielii.

Ceramide

Ceramidele sunt lipide naturale, responsabile de crearea unei bariere protectoare și hidratante. Aceste grăsimi reglează permeabilitatea pielii pentru a elimina lichidele prin transpirație și pentru ca alte substanțe, precum cremele, să fie absorbite.

Acid hialuronic (HA)

HA este un glicozaminoglican prezent în toate țesuturile corpului. Poate fi, de asemenea, injectat sau aplicat local. Obiectivul său este păstrarea structurii dermice, hidratarea, repararea celulelor și umplerea ridurilor.

Jurnalul Facultății de Științe Medicale afirmă că această substanță este bine acceptată în tratamentele estetice datorită rezultatelor oferite.

Uleiuri uscate

Unele remedii naturale, cum ar fi uleiurile uscate, ceaiul verde sau pudra de orez, sunt incluse în rutina flex skincare, deoarece conțin nutrienți benefici. Aceste produse conțin uleiuri vegetale care, amestecate cu un emolient și un agent texturizant, oferă efecte excelente pentru piele, mai ales la schimbarea anotimpurilor.

Cană de ceai verde
Ceaiul verde poate fi aplicat și local, deci este un produs potrivit pentru acest trend de frumusețe.

Importanța respectării unei rutine faciale flex skincare

Dacă știți ce produse sunt cele mai bune pentru pielea voastră și pe care ar trebui să le eliminați, veți obține rezultate benefice. Secretul este personalizarea rutinei.

Deși există puține produse periculoase, asigurați-vă că discutați cu medicul dermatolog. Completați rutina cu curățarea profundă regulată a feței, inclusiv cu exfoliere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.