În 2050, vor fi 900 de milioane de oameni cu probleme de auz
 

Până în 2050, numărul persoanelor cu probleme de auz ar putea ajunge la 900 de milioane

Există tot mai multe cazuri de probleme de auz la tineri din cauza obiceiurilor precum folosirea constantă a căștilor și ascultarea muzicii la volum ridicat în cluburi de noapte. Audiologul Alain Afflelou ne avertizează asupra necesității unor controale medicale preventive regulate.
Până în 2050, numărul persoanelor cu probleme de auz ar putea ajunge la 900 de milioane
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira.

Ultima actualizare: 22 noiembrie, 2022

Madrid, 3 martie 2020. Conform celui mai recent Raport al OMS privind surditatea și pierderea auzului, se estimează că până în 2050 numărul persoanelor care suferă de un anumit tip de probleme de auz va ajunge la 900 de milioane dacă nu se iau măsuri preventive.

Audiologul ALAIN AFFLELOU se alătură Zilei Mondiale a Auzului, subliniind importanța informării populației despre cauzele și simptomele pierderii auzului și despre măsurile de prevenire a surdității la persoanele tinere.

Sănătatea auzului este adesea în plan secund. Din acest motiv, audiologul ALAIN AFFLELOU vrea să ne transmită importanța și necesitatea controalelor periodice, nu doar la populația de peste 65 de ani, ci și la copii, tineri și adulți. 60% din cazurile de hipoacuzie pot fi evitate prin controale regulate la un centru specializat.

În Spania, numărul de persoane care și-au pierdut auzul este de 1.064.000. 72% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani suferă de acest tip de afecțiune. Tot mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani suferă de pierderea auzului, în principal din cauza expunerii constante la zgomot.

Poluarea fonică produce probleme de auz generației millennials

În cele mai dezvoltate țări, pierderea auzului devine din ce în ce mai răspândită din cauza nivelurilor de zgomot din rutina zilnică, dar și din timpul liber. Utilizarea căștilor (conectate la mobil sau tabletă) sau expunerea în discoteci și baruri la muzică la volum ridicat – 100 dB fiind nivelul mediu al unei discoteci, deși nivelul recomandat științific este de 85 dB timp de 8 ore și 100dB nu mai mult de 15 minute – sunt principalii amplificatori ai viitoarelor probleme de auz.

Cu toate acestea, nu toate cauzele își au originea în expunerea acustică. Infecțiile urechii, bolile infecțioase precum rubeola, meningita, rujeola și problemele în timpul sarcinii sau al nașterii duc la pierderea auzului sau surditate la bebeluși și copii.

O altă cauză la tineri și adulți este tutunul. Fumătorii au cu pană la 60% mai multe șanse de a avea probleme de auz decât nefumătorii.

Conectivitate și adaptabilitate, soluția oferită de audiologul ALAIN AFFLELOU

Pierderea auzului și aparatele auditive fac parte dintr-o realitate care nu este întotdeauna acceptată social. De fapt, multe persoane nu recunosc că au probleme cu auzul pentru că au o imagine distorsionată a aparatelor auditive, crezând că vor fi vizibile și că vor interveni în viața de zi cu zi.

Datorită conectivității și celei mai noi tehnologii folosite de audiologul ALAIN AFFLELOU, aparatele auditive pot fi un accesoriu invizibil pentru oricine, deoarece au o conexiune wireless excelentă, ceea ce înseamnă că nu este necesară utilizarea niciunui tip de cablu.

În plus, audiologul ALAIN AFFLELOU oferă diferite tipuri de aparate auditive în funcție de gradul de pierdere a auzului și de stilul de viață. Există soluții ușoare de încărcare și tehnologie bluetooth.

Jesús Hervás, șeful Departamentului de Audiologie din cadrul clinicii ALAIN AFFLELOU, afirmă că „ sectorul audiologiei a fost întotdeauna asociat cu persoanele în vârstă, dar din ce în ce mai mulți tineri și copii au nevoie de ajutor. Scopul nostru este de a informa și de a ajuta la prevenirea viitoarelor probleme ireversibile. Trebuie să fii proactiv și nu reactiv la problemele de auz. Vom încerca, prin intermediul rețelei noastre de audiologie, să-i ajutăm pe toți cei interesați să aibă grijă de sănătatea auzului”.

Despre ALAIN AFFLELOU

În urmă cu 15 ani, ALAIN AFFLELOU a creat clinica cu același nume. De când a decis să-și extindă serviciile în sectorul audiologiei, nu a încetat să se dezvolte și să câștige popularitate și vizibilitate. Provocarea companiei este să ajungă în întreaga lume, creând un climat de încredere, apropiere și fidelitate pentru a demonstra că „orice om are dreptul să audă bine”.

Firma franceză are 40 de centre de audiologie ALAIN AFFLELOU și oferă diverse soluții și produse de auz și conectivitate pentru ca fiecare persoană afectată de probleme de auz să poată duce o viață cât mai normală: aparate auditive de ultimă generație, telefoane mobile adaptate nevoilor auditive ale fiecărei persoane, ceasuri cu alarmă specială sau sisteme de protecție a auzului pentru toate tipurile de meserii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.