Injectarea ghidată a fillerelor: ce este și care sunt beneficiile sale?
 

Injectarea ghidată a fillerelor: ce este și care sunt beneficiile sale?

Tratamentele estetice moderne vizează simplitatea, precizia și eliminarea durerii. La această clasă de procedee avangardiste se adaugă injectarea ghidată a fillerelor.
Injectarea ghidată a fillerelor: ce este și care sunt beneficiile sale?
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 22 aprilie, 2023

Resursele folosite în domeniul esteticii evoluează constant. Injectarea ghidată a fillerelor este o modalitate de a injecta substanțe în piele cu ajutorul ecografiei.

Datorită acestei tehnici, șansele de eroare în timpul procedurilor de înfrumusețare a pielii sunt reduse. Ecografia permite o monitorizare precisă a substanțelor care se introduc în piele, pentru a evita incidentele neplăcute.

Ce este injectarea ghidată a fillerelor:?

Clinica Mayo indică faptul că fillerele faciale sunt substanțe injectate în piele pentru a netezi ridurile și a le face mai puțin vizibile. Procedurile au loc în ambulatoriu și cu anestezie locală.

În acest caz, infiltrarea este monitorizată prin ultrasunete. Medicul vizualizează evoluție materialului injectat.

Un articol din revista Plastic Surgery subliniază faptul că ultrasunetele ajută și la stabilirea eficacității substanțelor injectate.

Deoarece fillerele se folosesc mai ales la nivelul feței, este necesar să se țină cont de faptul că vasele de sânge din zonă sunt greu de localizat fără tehnici imagistice. Toxina botulinică, acidul hialuronic, hidroxiapatita de calciu și orice alt filler injectabil se pot observa cu ultrasunete.

Pacient care primește botox pentru bruxism
Toxina botulinică poate fi aplicată cu sau fără ghidaj ecografic. Prima variantă are câteva avantaje suplimentare.

Injectarea ghidată a fillerelor: beneficii

Pe lângă cunoașterea anatomiei feței, medicul administrează fillerele cu garanția că nu vor exista greșeli.

Doze controlate

Vizualizarea zonei de infiltrare se traduce prin economisirea materialului de umplere. Medicul va folosi o cantitate mai mică de produs, deoarece prin furnizarea dozei necesare, va optimiza procesul.

Identificarea zonei

Ecografia ajută la stabilirea clară a zonei care necesită tratament. Efectele obținute sunt armonioase și plăcute vizual.

Minimizarea riscurilor

Odată ce specialistul vede vasele de sânge la ecografie, el acționează cu certitudinea că injecția nu va provoca efecte secundare, cum ar fi vânătăile. De asemenea, minimizează pericolul de infiltrare în artere. Acest lucru are consecințe grave: necroza țesutului sau formarea de cheaguri.

Vizualizarea materialului injectat

Pe măsură ce materialul de umplutură este injectat, procesul este vizibil pe ecografie. Același instrument este util pentru a localiza ulterior materialul și a verifica dacă acesta a fost integrat fără probleme în țesut.

Simplificarea diagnosticului în caz de complicație

Ecografia ghidează rezolvarea situațiilor de urgență post-injectare. Dacă apare o alergie sau o inflamație, ultrasunetele simplifică localizarea materialului pentru a-l dizolva cu o altă substanță.

Cazuri în care se poate recurge la injectarea ghidată a fillerelor

Informațiile oferite de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) indică faptul că fillerele dermice faciale îmbunătățesc aspectul ridurilor fine și compensează pierderea de volum cauzată de îmbătrânire sau de afecțiunile de sănătate. Pacienții sunt aproape întotdeauna mulțumiți de rezultate.

Cu toate acestea, FDA subliniază că nu toată lumea poate recurge la fillere, mai ales dacă există tulburări de sângerare sau alergii.

Injectarea ghidată a fillerelor este utilă în cazuri precum cele prezentate mai jos:

  • Îmbunătățire estetică: zone precum buzele, regiunea nazolabială, nasul, fruntea și tâmplele pot fi umplute fără probleme. Datorită delicateții acestora, ecografia este un mare avantaj.
  • Bruxism: tratarea mușchilor maxilarului oprește scrâșnirea dinților. Injectarea se face direct în mușchi.
  • Corectarea altor proceduri: atunci când materialele de umplutură anterioare nu au fost injectate corect, acestea au tendința de a apăsa sau de a bloca vasele de sânge. Tratamentele ghidate de ultrasunete funcționează diluează materialul infiltrat anterior.
Injectarea ghidată a fillerelor

Există riscuri în cazul injectării de fillere cu ecografie?

Injectările de fillere ghidate cu ultrasunete trebuie aplicate de un profesionist care cunoaște anatomia feței umane, pentru a cartografia cu acuratețe arterele, mușchii, venele și alte structuri faciale. Dacă vă lăsați pe mâini neexperimentate, riscați să vă alegeți cu umpluturi cu aspect nenatural.

Mersul la centre certificate care respectă reglementările de sănătate este esențial pentru a minimiza efectele adverse. Verificați ce legi reglementează aceste proceduri înainte de a apela la injectări!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.