Instrumente pentru eliminarea buruienilor din grădină
 

Instrumente pentru eliminarea buruienilor din grădină

V-ați săturat de buruienile din grădină? Vă prezentăm instrumentele pe care nu le puteți rata pentru a le elimina!
Instrumente pentru eliminarea buruienilor din grădină

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Când vorbim de gradină, ne vine în minte un spațiu plin de plante frumoase și înflorite precum bougainvillea, mușcatele, margaretele, trandafirii, vița-de-vie, pomii fructiferi și restul soiurilor ornamentale. Cu toate acestea, grădinile sunt pline și de buruieni, care nu sunt pe placul nimănui. Ce instrumente pentru eliminarea buruienilor din grădină există?

Buruienile sunt specii invazive care afectează grădina. Eliminarea buruienilor este o sarcină care trebuie îndeplinită cu o anumită frecvență și în echilibru cu natura, precum și cu latura estetică. Din acest motiv, în acest articol vom vorbi despre instrumentele pentru eliminarea buruienilor.

Este recomandat să le îndepărtați pentru a evita competiția între buruieni și restul plantelor pentru spațiu, lumină, hidratare sau absorbția nutrienților. De asemenea, este o chestiune de estetică sau înfrumusețare a zonelor verzi.

Cu toate acestea, este important să clarificăm faptul că, deși le numim buruieni, nu înseamnă că nu au niciun beneficiu. Dimpotrivă, multe sunt folosite ca remedii la domiciliu sau au o anumită funcție în ecosistem.

Ce instrumente există pentru eliminarea buruienilor din grădină?

Pentru a elimina buruienile din grădină, există o varietate de instrumente și produse. De fapt, nu ar trebui să aveți doar unul, ci mai multe, deoarece acestea se pot completa reciproc.

Pentru început, vă recomandăm să aveți o trusă de grădinărit, pe care o veți găsi spre vânzare în lanțuri de magazine sau în diverse unități specializate în agricultură. Acest kit conține mănuși de grădinărit, o greblă, o furcă mică și o lopată. În plus, trebuie să aveți foarfece sau clești de tăiat.

Mănuși

O pereche de mănuși este probabil instrumentul de bază pentru grădinărit. Mănușile sunt importante pentru a proteja pielea mâinilor de posibile zgârieturi sau răni, precum și pentru a menține mâinile curate.

Îndepărtarea buruienilor este o sarcină care se poate face manual și de aceea sunt necesare mănuși, care sunt ieftine și rezistente.

În mod ideal, buruienile ar trebui să fie întotdeauna trase cu mâna în primul moment al apariției lor pe sol. Acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece creșterea sa lor este mereu detectată la timp. Pentru a efectua o curățare manuală eficientă și rapidă, cel mai bine este să profitați de solul umed.

Persoană ce folosește pesticide
Avem nevoie de mănuși nu doar pentru a nu ne murdări, ci și pentru manipularea pesticidelor chimice.

Lopată și furcă

Deoarece nu toate buruienile sunt ușor de smuls cu mâinile, folosiți o lopată și o furcă. Sunt ideale pentru a slăbi rădăcinile buruienilor și pentru a le smulge complet. Dacă rădăcinile nu sunt îndepărtate, buruienile vor reapărea în câteva săptămâni.

Grebla ajută la tragerea și îndepărtarea resturilor de la suprafață. De asemenea, ajută la separarea rădăcinilor.

Sapă

Sapa este o unealtă ce are o placă metalică oarecum curbată. Are un mâner din lemn. Se folosește pentru a rarefia solul în profunzime, mai ales pe spații mari. Taie buruienile de la rădăcină. Este ideală pentru îndepărtarea buruienilor mai dificile și a celor care înconjoară copacii, arbuștii sau plantele mai mari.

Cositoare

Este o mașină de tuns iarba. Există două opțiuni: una manuală și una motorizată. Are mai multe lame din inox care permite tunderea zonelor verzi. După folosirea acestui instrument, grădina va avea aspectul unui covor verde moale.

Răzuitoare

Acesta este un instrument util pentru îndepărtarea buruienilor de pe terenuri dificile, unde există pietre, dale sau cărămizi. Buruienile tind să crească adesea în aceste zone. Deși pot părea inofensive acolo, pot provoca daune solului și pot ridica dalele.

Erbicid natural sau chimic

Erbicidele sunt produse care sunt folosite pentru a elimina buruienile. De obicei, sunt lichide care trebuie puse pe buruieni pentru a le împiedica să mai crească.

Este necesar să fiți precauți în utilizarea lor în cazul în care buruienile sunt foarte aproape de plante ornamentale sau alimentare. În acest din urmă caz, este necesar să fiți foarte atenți mai ales la erbicidele chimice.

Dacă vreți o alternativă naturală, oțetul este o opțiune grozavă. Există și o mare varietate de formule de casă pentru eliminarea buruienilor, ce folosesc produse precum usturoiul sau chili. Acestea sunt produse care vor preveni și apariția dăunătorilor.

Eliminarea buruienilor din grădină

Măsuri de prevenție pentru eliminarea buruienilor din grădină

Mai bine să preveniți decât să tratați. Este important să luați câteva măsuri pentru ca în grădină să nu apară buruienile.

Institutul de Cercetare Agricolă din Valencia subliniază, într-unul dintre manualele sale, că trebuie să controlați apa pentru irigare, să curățați mașinile și uneltele agricole, să folosiți semințe de bună calitate și să folosiți sol curat, printre alți factori.

Vă recomandăm ca, înainte de a utiliza oricare dintre instrumentele de eliminare a buruienilor pe care le-am menționat în acest articol, să citiți manualul de instrucțiuni. Multe dintre aceste unelte sau produse sunt elemente ascuțite, corozive sau iritante, așa că nu sunt recomandate copiilor.

În mod ideal, ar trebui să aveți o cameră separată de depozitare pentru articolele de grădinărit. Se întâmplă ca oamenii să le lase în zonele verzi. Acestea vor rugini și se vor deteriora foarte repede.

Grădinăritul este o activitate foarte benefică. Pe de o parte, ajută la reducerea stresului și la distracție. Pe de altă parte, o grădină sustenabilă ajută la conservarea biodiversității și la înfrumusețarea spațiilor. Puteți chiar să vă cultivați singuri hrana!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.