Latte cu dovleac sau rețeta de cafea cu dovleac
 

Latte cu dovleac sau rețeta de cafea cu dovleac

Vă vom învăța cum să pregătiți cu ușurință cafeaua sau latte-ul cu dovleac, o băutură care se remarcă prin conținutul de antioxidanți.
Latte cu dovleac sau rețeta de cafea cu dovleac
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cafeaua cu dovleac a devenit la modă. Aceasta este o alternativă oferită de multe restaurante. Combinația are din ce în ce mai mulți adepți datorită caracteristicilor organoleptice excelente. Descoperiți rețeta de latte cu dovleac!

Ingrediente pentru latte sau cafea cu dovleac

Pentru a pregăti cafeaua cu dovleac trebuie să aveți un amestec din următoarele condimente culinare:

 • 2 linguri de scorțișoară măcinată
 • 2 lingurițe de nucșoară
 • 2 lingurițe de cuișoare măcinate
 • Câteva lingurițe de ghimbir măcinat
 • 2 lingurițe de ienibahar
 • 1/8 linguriță de piper negru măcinat

În plus, elementele de care veți avea nevoie pentru a face cafeaua sunt următoarele:

 • 1/2 linguriță amestec de condimente pentru plăcintă de dovleac
 • 50 grame de dovleac fiert sau copt sub formă de piure
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 100 mililitri de cafea espresso
 • Zahăr sau îndulcitor după gust
 • 500 mililitri de lapte
 • Frișcă naturală
Ceașcă cu espresso

Instrucțiuni pas cu pas

Începeți prin a amesteca dovleacul cu condimentele și zahărul într-un bol. Se amestecă totul și se încălzește în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la putere maximă, având grijă să nu se ardă.

În acest moment, laptele se încălzește și el împreună cu extractul de vanilie până ajunge aproape de fierbere. Se amestecă totul cu ajutorul unui blender. Se strecoară și se pune deoparte.

Luați un pahar mare de 400 mililitri și puneți 50 mililitri de espresso în partea de jos. Adăugați deasupra amestecul de lapte și dovleac. Puneți frișcă și presărați mirodenii.

Beneficiile cafelei cu dovleac

În ciuda faptului că este o rețetă cu zahăr simplu, cafeaua cu dovleac poate oferi o serie de beneficii dacă este inclusă în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Este o băutură ocazională.

Poate preveni patologiile

S-a demonstrat că aportul zilnic a cel puțin 2 căni de cafea reduce riscul de deces din orice cauză. Acest lucru se datorează concentrației de antioxidanți. Aceste elemente neutralizează formarea radicalilor liberi.

Este important să folosiți o cafea de bună calitate. Nu toate soiurile oferă aceeași proporție de fitochimicale.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că mirodeniile culinare sunt o sursă bună de antioxidanți. Ele furnizează diferite fitochimicale, așadar includerea lor în dietă este mai mult decât recomandată.

Reduce tensiunea arterială

Cafeaua este capabilă să îmbunătățească mulți parametri legați de sănătate. Una dintre ele este tensiunea arterială.

Substanțele pe care le conține ajută la echilibrarea tensiunii arteriale, așa cum a confirmat un studiu publicat în jurnalul Current Hypertension Reports. Pentru a maximiza acest efect, este mai bine să alegeți versiuni fără cofeină.

Îmbunătățește performanța sportivă

Cofeina conținută în cafea este capabilă să exercite un efect ergogenic în organism. Reușește să crească performanța în timpul practicii sportive. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Journal of the International Society of Sports Nutrition .

În plus, este un alcaloid eficient pentru a promova pierderea în greutate. Permite oxidarea și mobilizarea unei cantități mai mari de grăsime în timpul practicării exercițiilor fizice.

Latte cu dovleac și proteine pentru sportivi

Poate stimula funcția imunitară

Cafeaua cu dovleac conține o doză semnificativă de vitamina C. Acest element îmbunătățește funcția imunitară. Din acest motiv, poate ajuta la reducerea incidenței patologiilor infecțioase, precum și la facilitarea managementului acestora.

Pe de altă parte, trebuie menționat faptul că vitamina C este un nutrient care reușește să stimuleze sinteza endogenă a colagenului. Vorbim despre cea mai abundentă proteină din corpul uman.

Pregătiți latte cu dovleac acasă într-un mod simplu

Este ușor să preparați acasă cafeaua cu dovleac, una dintre cele mai populare rețete din cafenelele moderne. Este o băutură care are o aromă excelentă, deși trebuie consumată cu moderație. Conține o cantitate semnificativă de zaharuri simple, care ar putea avea un impact negativ asupra gestionării glicemiei. Totuși, puteți folosi oricând îndulcitorul natural preferat!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kim, Y., Je, Y., & Giovannucci, E. (2019). Coffee consumption and all-cause and cause-specific mortality: a meta-analysis by potential modifiers. European journal of epidemiology34(8), 731–752. https://doi.org/10.1007/s10654-019-00524-3
 • Surma, S., & Oparil, S. (2021). Coffee and Arterial Hypertension. Current hypertension reports23(7), 38. https://doi.org/10.1007/s11906-021-01156-3
 • Guest, N. S., VanDusseldorp, T. A., Nelson, M. T., Grgic, J., Schoenfeld, B. J., Jenkins, N., Arent, S. M., Antonio, J., Stout, J. R., Trexler, E. T., Smith-Ryan, A. E., Goldstein, E. R., Kalman, D. S., & Campbell, B. I. (2021). International society of sports nutrition position stand: caffeine and exercise performance. Journal of the International Society of Sports Nutrition18(1), 1. https://doi.org/10.1186/s12970-020-00383-4

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.