Metoda coreeană 7 skin: cum se aplică tonerul facial corect?
 

Metoda coreeană 7 skin: cum se aplică tonerul facial corect?

Metoda coreeană 7 skin este o opțiune ideală pentru pielea uscată. Ce toner facial oferă cele mai bune rezultate și cum se aplică? Îți spunem mai jos!
Metoda coreeană 7 skin: cum se aplică tonerul facial corect?

Ultima actualizare: 27 iunie, 2023

Metoda coreeană 7 skin revoluționează îngrijirea pielii și ne învață cum se aplică tonerul facial corect. Această tendință, care a devenit populară în toată lumea, propune ceva foarte simplu, dar cu rezultate deosebite.

În continuare, îți vom oferi toate detaliile necesare pentru a avea o piele hidratată, tonifiată și pregătită să absoarbă celelalte produse pe care le folosești în rutina ta facială!

Metoda coreeană 7 skin: cum se aplică tonerul facial corect?

După cum sugerează și numele, metoda coreeană propune aplicarea a 7 straturi de toner facial pentru a spori beneficiile produsului. De fapt, atunci când produsul este utilizat în acest mod, nu trebuie să aplici nimic altceva.

Care sunt pașii acestei metode? Este simplu! Urmează instrucțiunile de mai jos pentru a folosi corect metoda 7 skin:

  1. Curăță-ți fața foarte bine. O poți face cu un demachiant sau cu apă micelară, apă de trandafiri sau alt produs la alegere.
  2. Folosește o dischetă de bumbac pentru a aplica tonerul facial. În Coreea, acesta se aplică folosind degetele și o presiune ușoară, astfel încât să pătrundă foarte bine în piele.
  3. Freacă toată fața și gâtul. Lasă produsul să se absoarbă foarte bine înainte de a aplica următoarele straturi.
Pașii 2 și 3 se repetă de 7 ori.

Cel mai interesant lucru este că, deoarece tonerul facial are o textură apoasă, fața nu va fi încărcată sau grasă. Acest lucru te ajută să aplici toate straturile fără nicio problemă.

Pentru ca tehnica să funcționeze, folosește tonerul potrivit

Tonerul facial este un produs creat pentru a fi folosit după curățarea feței. De obicei, este îmbogățit cu extracte și componente naturale care oferă beneficii importante, în funcție de cerințele specifice fiecărui tip de piele.

Există și tonere cu acțiune astringentă. Acestea au un procent mic de alcool, care le face nepotrivite pentru utilizarea în cadrul acestei tehnici, deoarece pot usca și irita pielea.

Pentru ca metoda 7 skin să nu provoace complicații, trebuie să aplici tonerul facial adecvat tipului tău de piele. În caz contrar, poți experimenta disconfort sau efecte adverse.

Următoarele sunt tipurile de toner potrivit pentru fiecare tip de piele:

  • Piele grasă: tonerul facial pentru acest tip de piele ajută la controlul secreției grase, închide porii și ține sub control bacteriile care provoacă erupții. Optează pentru tonere anti-sebum sau antiseptice.
  • Piele uscată și sensibilă: acest tip de piele are nevoie de compuși emolienți și calmanți, așa că nu utiliza niciodată tonere cu alcool. În schimb, alege tonere cu glicerină, glicoli și extracte din plante precum aloe vera, ovăzul sau nalba.
  • Piele normală: varietatea tonerelor permise este mai largă. Alege-le pe cele care ajută la controlul strălucirii, la îmbunătățirea tonusului și la curățarea pielii.

Care sunt beneficiile tehnicii coreene 7 skin?

Dacă ai ales tonerul fără alcool și ai urmat pașii de mai sus, vei obține următoarele beneficii:

  • Curățarea reziduurilor: conform experților, tonicul facial este un complement ideal pentru curățarea pielii. Componentele sale ajută la eliminarea urmelor de murdărie, transpirație și grăsime care rămân pe față după demachiere.
  • Hidratarea pielii: pe lângă apă, tonerul facial conține extracte și substanțe emoliente, motiv pentru care hidratează foarte bine pielea și îi restabilește capacitatea de reținere a apei. Dar asta nu este tot! Tonerul va împrospăta pielea și îți va oferi o senzație de prospețime.
  • Pregătirea pielii pentru următoarele produse: prin curățarea și hidratarea pielii, tonerul pregătește pielea pentru aplicarea altor produse importante în rutina de înfrumusețare.
  • Revitalizarea tenului: tonerul facial ajută la îmbunătățirea tonusului și elasticității tenului, mai ales când conține ingrediente care îi sporesc proprietățile, cum ar fi ginsengul și gălbenelele.

Aplică tonerul facial corect cu metoda 7 skin!

Metoda 7 skin coreeană este folosită de mult timp. Acum a devenit o modă, dar ea există de ani de zile. Dacă alegi tonerul ideal pentru pielea ta, poți obține rezultate demne de admirație. Tu decizi de câte ori vrei să introduci această tehnică în rutina ta de îngrijire a feței, dar este bine să o faci zilnic dacă pielea ta este uscată și are nevoie de hidratare constantă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.