Mic dejun cu fulgi de ovăz și semințe de chia pentru a elimina burta
 

Mic dejun cu fulgi de ovăz și semințe de chia pentru a elimina burta

Pe lângă faptul că este mai bogată în vitamine și minerale decât alte semințe, chia conține și fibre care, alături de ovăz, ne ajută să reglăm tranzitul intestinal.
Mic dejun cu fulgi de ovăz și semințe de chia pentru a elimina burta

Ultima actualizare: 16 Martie, 2022

Amestecul de fulgi de ovăz și semințe de chia este foarte hrănitor, delicios și ideal pentru a elimina burta chiar de la micul dejun. Poate fi combinat cu diverse fructe și alte semințe. Desigur, totul va depinde de preferințe. Descoperi o rețetă delicioasă!

Fulgi de ovăz și semințe de chia, o combinație hrănitoare pentru a elimina burta

În încercarea de a avea un abdomen plat, toată lumea trebuie să facă eforturi multiple. Din păcate, tocmai în această zonă a corpului se acumulează mai ușor grăsimea și alte deșeuri pe care organismul nu le poate elimina în mod corespunzător.

Grăsimea nu se arde în mod localizat. Este necesară o rutină de exerciții fizice și o dietă sănătoasă.

Combinația de fulgi de ovăz și semințe de chia este foarte populară în întreaga lume. Este o opțiune excelentă pentru a înlocui micul dejun obișnuit. Ambele ingrediente au nutrienți esențiali care favorizează sațietatea, cum ar fi fibrele, care ne ajută să mâncăm mai puțin în restul zilei.

Mic dejun cu fulgi de ovăz și semințe de chia

Amestecul de fulgi de ovăz și semințe de chia este un preparat care conține tot ceea ce este necesar pentru a începe ziua cu energie și pentru a evita gustările intre mese. Este bogat in proteine, vitamine, minerale și fibre, necesare pentru activarea metabolismului și creșterea senzației de sațietate.

Datorita ușurinței de preparare, este o alternativă perfectă pentru toți cei care nu au prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti alte tipuri de mic dejun. De fapt, nu durează mai mult de 15 minute pentru a pregăti acest mic dejun. Aceste ingrediente au și un preț mai mic în comparație cu alte alimente.

Veți obține un mic dejun perfect pentru o dietă hipocalorică, deoarece este sărac în calorii și plin de beneficii pentru îmbunătățirea sănătății.

Tratament cu semințe de chia pentru a elimina burta

 

Ingrediente

  • 1 praf de sare
  • 500 ml de apă
  • 1 cană de fulgi de ovăz (105 g)
  • 2 linguri de miere (50 g)
  • 1 lingură de scorțișoară pudră (10 g)
  • 4 linguri de semințe de chia (40 g)
  • 2 linguri de esență de vanilie (20 g)

Pregătire

  • Într-o cratiță mică, încălziți apa, scorțișoara și vanilia la foc mare.
  • Odată ce începe să fiarbă, reduceți focul la minim și adăugați ovăzul.
  • Lăsați amestecul să fiarbă încă 5 minute.
  • Luați de pe foc, acoperiți oala și așteptați 5 minute.
  • Adăugați miere, sare și amestecați bine pentru a integra toate ingredientele.
  • Serviți amestecul într-un bol și puneți semințele de chia deasupra.
  • Opțional, puteți completa cu nuci, căpșuni, mure și banane, printre altele.
  • Nu este indicat să adăugați lapte, deoarece are un aport caloric foarte mare.

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz și ale semințelor de chia pentru a obține un abdomen plat?

Pentru a obține un abdomen plat, trebuie să aveți un stil de viață sănătos și nu doar un mic dejun sățios. Prin urmare, rețineți că această rețetă simplă de mic dejun poate fi un mare ajutor pentru pierderea în greutate, având în vedere proprietățile celor două ingrediente principale. Totuși, acest preparat nu arde grăsimile în mod magic.

Beneficiile fulgilor de ovăz

Vas cu fulgi de ovăz

 

  • Conțin beta-glucani, fibre solubile și polifenoli cunoscuți pentru acțiunea antioxidantă și influența lor asupra nivelului de sațietate, așa cum se arată în acest studiu.
  • Oferă fibre care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și scade apetitul pentru a evita aportul excesiv de calorii.
  • Sunt buni pentru reglarea mișcărilor intestinale, ceea ce previne constipația.
  • Ajută la îmbunătățirea performanței fizice și psihice prin aportul semnificativ de fibre, vitamine și minerale esențiale. Vitamina B, de exemplu, este utilă pentru a preveni stările depresive, așa cum arată acest articol.

Beneficiile semințelor de chia

Vas cu semințe de chia

Consumul regulat de semințe de chia ajută la slăbire, fiind o sursă de nutrienți care stimulează buna funcționare a organismului.

Conțin acizi grași omega 3 și 6, o cantitate dublă de proteine în comparație cu alte semințe, fibre, minerale și compuși antioxidanți care protejează organismul de diferite boli.

Literatura științifică confirmă proprietățile benefice ale acizilor grași omega 3 în ceea ce privește diabetul, cancerul, demența și depresia. Încorporarea lor în dietă poate fi utilă pentru a elimina burta deoarece:

  • Reduc inflamația musculară după exerciții intense.
  • Ajută la reducerea senzației de foame.
  • Previn constipația și îmbunătățesc diversitatea florei intestinale.

Un mic dejun sănătos și hrănitor care elimină burta

Fulgii de ovăz și semințele de chia au multiple beneficii pentru organism, deoarece conțin mai mulți nutrienți esențiali pentru sănătate. În plus, conțin fibre alimentare, care nu numai că contribuie la senzația de sațietate, ci oferă și energie.

Acum că știți cât de benefic este amestecul de fulgi de ovăz și semințe de chia, puteți să-l savurați în mod regulat la micul dejun.

În plus, nu uitați să țineți cont de faptul că, deși intenția principală este de a ajuta la aplatizarea abdomenului, veți îmbunătăți și sănătatea digestivă și cardiovasculară.

S-ar putea să te intereseze...
Cum se prepară apa cu chia și lămâie pentru a pierde în greutate
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Cum se prepară apa cu chia și lămâie pentru a pierde în greutate

Vrei să știi o modalitate grozavă de a începe ziua și de a slăbi puțin câte puțin? Descoperă cum să prepari apa cu chia și lămâie!



  • Butt, M. S., Tahir-Nadeem, M., Khan, M. K. I., Shabir, R., & Butt, M. S. (2008). Oat: Unique among the cereals. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-008-0698-7
  • Wolever, T. M. S., Tosh, S. M., Gibbs, A. L., Brand-Miller, J., Duncan, A. M., Hart, V., … Wood, P. J. (2010). Physicochemical properties of oat β-glucan influence its ability to reduce serum LDL cholesterol in humans: A randomized clinical trial. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.2010.29174
  • Mohd Ali, N., Yeap, S. K., Ho, W. Y., Beh, B. K., Tan, S. W., & Tan, S. G. (2012). The promising future of chia, Salvia hispanica L. Journal of Biomedicine and Biotechnology. https://doi.org/10.1155/2012/171956