Omletă cu spanac, semințe de chia și spirulină - Doza de Sănătate
 

Omletă cu spanac, semințe de chia și spirulină

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta oferă corpului nutrienții de care are nevoie pentru a începe ziua în forță. Din acest motiv, este important să nu mâncăm orice, ci să avem un mic dejun sănătos și echilibrat. Omleta cu spanac, semințe de chia și spirulină este alegerea perfectă!
Omletă cu spanac, semințe de chia și spirulină

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Micul dejun este foarte important pentru menținerea nivelului de energie pe parcursul zilei. Acesta este și motivul pentru care combinarea beneficiilor spanacului, ale semințelor de chia și ale spirulinei într-o omletă gustoasă, ușor de preparat, este o modalitate perfectă de a-ți începe ziua. Îți prezentăm o delicioasă rețetă de omletă cu spanac, semințe de chia și spirulină!

Importanța micului dejun pentru sănătate

Micul dejun nu este doar prima masă a zilei, ci este și cea mai importantă. După o noapte întreagă de repaus, organismul are nevoie de nutrienți pentru a începe ziua în forță. Prin urmare, micul dejun ne ajută să învingem numeroasele obstacole fizice și psihice cu care ne confruntăm zilnic.

În plus, dacă servești prânzul mai târziu, micul dejun trebuie să-ți țină de foame până în acel moment. Persoanele care servesc un mic dejun bogat și sănătos nu simt nevoia de gustări pe parcursul zilei și suferă mult mai rar de obezitate decât cei care sar frecvent peste această masă.

Așadar, ești gata să afli totul despre avantajele servirii la micul dejun a unei omlete cu spanac, semințe de chia și spirulină?

Spanacul

Frunze de spanac proaspăt
Spanacul conține nutrienți esențiali și antioxidanți.

Această legumă este cunoscută în întreaga lume pentru beneficiile sale minunate pentru sănătate. Printre numeroasele sale proprietăți, spanacul poate ajuta la tratarea simptomelor ulcerelor, la protejarea împotriva maladiilor precum Alzheimer, la îmbunătățirea vederii și la reglarea tensiunii arteriale.

Spanacul poate ajuta, de asemenea, la întărirea oaselor și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, printre altele.

Semințele de chia

Semințe de chia
Aceste semințe sunt celebre pentru capacitatea lor de a reduce pofta de mâncare și de a susține pierderea în greutate.

Semințele de chia au numeroase beneficii. Acestea sunt o sursă bogată de acizi grași omega-3 și omega-6 și conțin, de asemenea, vitamine și antioxidanți.

Beneficiile semințelor de chia includ:

 • Scăderea senzației de foame, motiv pentru care acestea sunt ingredientul ideal pentru pierderea în greutate.
 • Reglarea nivelului de zahăr din sânge.
 • Menținerea echilibrului electrolitic și menținerea hidratării.

Spirulina

Pudră de spirulină
Spirulina este fabricată din alge microscopice și este o sursă importantă de proteine.

Pudra de spirulină este realizată din anumite tipuri de alge albastre. Aceasta este bogată în polizaharide și antioxidanți. De asemenea, spirulina conține aminoacizi precum alanina și acidul pantotenic, care întăresc sistemul imunitar.

Mai mult, datorită concentrației sale ridicate de antioxidanți (vitamina E, beta-caroten, fitocianină, etc.), spirulina poate ajuta la protejarea împotriva efectelor nocive ale anumitor tratamente împotriva cancerului.

Spirulina este un carbohidrat complex care ajută la reglarea nivelului de glucoză în sânge. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge datorită acidului gamma-linolenic și niacinei din compoziția sa.

În plus, datorită concentrației mari de antioxidanți, spirulina ajută la combaterea artritei, iar mineralele din compoziția sa ajută la prevenirea osteoporozei.

Omletă cu spanac, semințe de chia și spirulină

Rețetă de omletă cu spanac, chia și spirulină
Această rețetă îți va oferi toată energia de care ai nevoi și te va ajuta să eviți gustările nesănătoase până la următoarea masă.

Ingrediente necesare

 • 130 g de făină
 • 2 linguri de semințe de chia
 • 200 g de spanac proaspăt și fraged
 • 190 ml de lapte dulce
 • 1 lingură de pudră de spirulină
 • Ulei de măsline
 • 50 ml de apă
 • Sare după gust

Mod de preparare

 • Mai întâi, spală și usucă foarte bine frunzele de spanac.
 • Apoi, înmoaie bine semințele de chia în apă.
 • Cerne făina și pune toate ingredientele într-un bol. Amestecă bine totul și asigură-te că nu rămân cocoloașe.
 • Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie cu înveliș antiaderent.
 • Atunci când uleiul este încins, toarnă amestecul și prăjește-l ca pe o omletă obișnuită.
 • Ia tigaia de pe foc atunci când omleta devine aurie.

Asta este tot! Începe-ți ziua în mod corect și bucură-te de această minunată omletă cu spanac, semințe de chia și spirulină!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Bob Capelli, Gerald R. Cysewski, “Potential health benefits of spirulina microalgae”, Nutra foods, 2010, 9(2), 19-26. https://pdfs.semanticscholar.org/c120/3f0060352e36a8d61391d43ee2ab0f3ff5ad.pdf
  • Elena Jovanovski et al. “Effect of Spinach, a High Dietary Nitrate Source, on Arterial Stiffness and Related Hemodynamic Measures: A Randomized, Controlled Trial in Healthy Adults”, Clin Nutr Res. 2015 Jul; 4(3): 160–167.
  • Rahman Ullah et al. “Nutritional and therapeutic perspectives of Chia (Salvia hispanica L.): a review”, J Food Sci Technol. 2016 Apr; 53(4): 1750–1758.
  • F M Cicuttini, “Effect of breakfast on weight and energy intake: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials” BMJ 2019364
  • Katie Adolphus et al. “The effects of breakfast on behavior and academic performance in children and adolescents”, Front Hum Neurosci. 2013; 7: 425.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.