Mirroring, limbajul seducției: ce este? - Doza de Sănătate
 

Mirroring, limbajul seducției: ce este?

Știi ce este mirroring-ul (oglindirea) și cum te poate ajuta să te conectezi cu persoanele care te interesează? Află totul despre această tehnică în articolul de astăzi!
Mirroring, limbajul seducției: ce este?
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Mirroring-ul sau oglindirea există de la începutul omenirii. Oamenii au găsit întotdeauna modalități de a comunica dincolo de cuvinte. Acest tip de limbaj se încadrează în domeniul seducției și trebuie explorat în profunzime. Așadar, ce presupune limbajul seducției?

Moștenirea biologică face parte din fiecare persoană, deci este fundamental să înțelegem anumite comportamente sau procese. Corpul are propria sa metodă de comunicare și este important să învățăm cum să o descifrăm.

Mai jos, vei descoperi o analiză a mesajelor pe care corpul uman le transmite!

Mirroring, limbajul seducției sau atunci când corpul vorbește

Corpul are o capacitate comunicativă destul de mare. De fapt, oamenii din jurul tău vor putea să identifice orice disconfort în funcție de postura corpului sau expresia feței, de exemplu.

Acesta nu este doar un instrument instinctiv de supraviețuire care ne-a ajutat în vremurile străvechi, când un sunet ciudat ne făcea să ne oprim și să privim în jur. Creierul facilitează percepția semnalelor comportamentale.

Acest lucru explică de ce poți lega aproape imediat și poți menține o relație bună cu unii oameni, în timp cu alții se întâmplă exact opusul.

Nu este dificil de spus dacă cineva se simte incomod în timpul unei conversații. Poți simți dacă cineva doar ascultă din politețe și nu are niciun interes pentru conversație.

Femei care discută despre limbajul seducției sau mirroring

Cum te poate ajuta mirroring-ul să cucerești pe cineva

Cum poți folosi toate aceste informații în avantajul tău și să atragi atenția persoanei care îți place?

Oglindirea este cheia! Această tehnică constă în empatizarea cu cealaltă persoană și crearea armoniei prin gesturi și expresii corporale.

De exemplu, imitarea posturii îți permite să stabilești apropiere și complicitate. Acest lucru se întâmplă în mod inconștient și natural, deoarece este o reacție fizică tipică în situații sociale. Cu toate acestea, te poți folosi de imitare și ca instrument în arta seducției.

Explicația acestui mecanism se află în neuronii oglindă, care sunt implicați în comportamente imitative, empatice și sociale.

Limbajul seducției este o armă

Această tehnică te poate ajuta să atragi un potențial partener sau să verifici dacă te-ai conectat cu acea persoană specială. De fapt, trebuie doar să urmărești oamenii care tocmai au început o relație. Cu siguranță se ating unul pe celălalt și stau apropiați de cele mai multe ori. Probabil că adoptă și posturi similare.

Femeie ce practică limbajul seducției

Iată câteva recomandări pentru un flirt mai eficient:

  • Menține o poziție verticală, privind drept înainte și evitând să ridici din umeri, nu numai pentru a adopta o postură mai bună, ci și pentru a transmite încredere.
  • Mâinile trebuie să fie întotdeauna scoase din buzunare, nu ascunse, deoarece acest lucru indică nesiguranță, potrivit unui studiu realizat de o echipă de la Universitatea Columbia.
  • Uită-te la cealaltă persoană când vorbești și când ea vorbește cu tine (cei care evită acest lucru sunt, în general, timizi, dar se pot corecta).
  • Apleacă-te puțin spre interlocutorul tău pentru a-ți exprima interesul, dar nu-i atinge sau invada spațiul personal.

Cum să-ți dai seama dacă cineva te place

Conform artei mirroring-ului, cineva te place dacă te privește direct, dacă pupilele i se dilată puțin și dacă se apleacă înainte atunci când îți vorbește. O persoană nu este atrasă de tine dacă privește în permanență ceasul sau dacă postura corpului indică distanța.

Acestea sunt afirmații aproximative și fiecare persoană este diferită, la fel și modul său de comunicare. Poate, la fel ca și tine, cealaltă persoană își modifică intenționat poziția corpului.

Ia în considerare limbajul seducției, deoarece îți permite să faci evaluări reale despre ceea ce cealaltă persoană ar putea simți și evita să exprime verbal. Acest lucru îți va permite să comunici mai bine cu ceilalți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.