Modalități de a împiedica alunecarea cearceafurilor - Doza de Sănătate
 

Modalități de a împiedica alunecarea cearceafurilor

Cu toții vrem să știm cum să păstrăm cearșafurile fixe pe pat. Nu numai pentru că patul pare dezordonat, ci și pentru că este incomod și expune salteaua la pete și murdărie. Iată cum să-ți iei la revedere de la această problemă!
Modalități de a împiedica alunecarea cearceafurilor

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Articolul de astăzi îți va arăta cum poți împiedica alunecarea cearceafurilor de pe pat. Rezolvarea acestei probleme te va ajuta literalmente să dormi noaptea!

Nu este o exagerare – știi că cel puțin o pleoapă se deschide de fiecare dată când unul dintre colțuri se desface. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive: nu ai ales dimensiunea potrivită sau poate a fost lipsa de experiență a producătorului.

Îmbrăcarea unui pat este un sistem vechi. De fapt, unele cercetări au evidențiat diferitele moduri de a o face în funcție de o perioada de timp și cultură. Astfel, a avea un pat întotdeauna perfect acoperit nu este ceva nou.

O saltea goală face multe persoane să tresară. Doar gândul că alarma a sunat târziu și, pe lângă faptul că trebuie să te grăbești pentru a te pregăti de lucru, trebuie să te oprești pentru a regla fiecare colț al cearceafului este cu adevărat stresant.

Alege cearceafurile potrivite pentru patul tău

Înainte de a analiza modalitățile de a împiedica alunecarea cearceafurilor, trebuie să înveți cum să alegi cele potrivite lenjerii de pat. Crezi sau nu, o mare parte din soluție stă în detalii.

Material

Acesta este cel mai important lucru la selectarea lenjeriilor de pat. Într-adevăr, există o mare varietate, dar iată care sunt cele mai frecvente materiale:

  • Inul este ideal pentru locurile calde, deoarece este rece și respirabil. Dezavantajul este că se trage destul de mult.
  • Bumbacul Pima este moale, strălucitor și accesibil în comparație cu bumbacul egiptean. Studiile au stabilit că bumbacul are o durată lungă de utilizare.
  • Bumbacul egiptean este de înaltă calitate și, prin urmare, scump. Cu toate acestea, cearceafurile tale vor rezista mult timp.
  • Mătasea este moale, strălucitoare și foarte rezistentă, deși se încrețește ușor dacă nu o fixezi corect.
  • Fibrele sintetice sunt o opțiune bună atât timp cât verifici să nu depășească 50% din compoziția totală. Este un material economic și durabil, dar nu foarte moale.
Pat dezordonat și nefăcut
Cearceafurile dezordonate sunt deranjante și îngreunează odihna noaptea.

Țesătură

Țesătura indică modul în care fibrele sunt împletite. Una dintre cele mai populare este percalul. Firele sale sunt împletite alternativ pe lungime și lățime. De asemenea, există și satin, un țesut strâns și moale la atingere, cu patru fire împletite pe lățime și unul pe lungime. În cele din urmă, există și flanelul cu textura sa tip fagure.

Densitate

Acest lucru este important atunci când trebuie să compari materialele. Se referă la numărul de fire din fiecare centimetru pătrat. Cu cât sunt mai multe fire, cu atât așternutul va fi mai moale.

Dimensiune

Acesta este cel mai important sfat, deoarece adaptarea cearceafului la saltea va depinde de dimensiune. Identifică dimensiunea potrivită. Nu uita că cearceafurile cu elastic trebuie să aibă aceeași dimensiune cu salteaua, iar cearșafurile fără elastic trebuie să fie mai late. Iată un ghid simplu al măsurătorilor:

  • 35 – 42 inch: 63 inch lățime
  • 59 – 63 inch: 96 inch lățime
  • 79 inch: 115 inch lățime

Modalități de a împiedica alunecarea cearceafurilor

Acum vom discuta despre diferitele moduri de a împiedica alunecarea cearceafurilor.

Benzi elastice

Din fericire, piața a reușit să răspundă nevoilor noastre. Benzile elastice sunt o alternativă excelentă. Pune-le pe partea de sus și de jos a saltelei și apoi aranjează cearceaful în mod normal. Aceste benzi au capse pe care trebuie să le prinzi după plasare, asigurând astfel prinderea. Sunt destul de ușor de utilizat.

Curele de colț

Acestea sunt o opțiune excelentă, iar unele au cârlige pentru a ține colțurile strânse la capete. De asemenea, poți să le faci acasă dacă ai o bucată de elastic și niște capse pentru a fixa părțile.

Pad-uri antiderapante

Există, de asemenea, pad-uri antiderapante pe care le poți folosi în fiecare colț al saltelei sub cearceaf. Acestea asigură aderența la țesătură și fixează cearceaful în poziție. Cauciucul spumant funcționează și el.

Cum poți împiedica alunecarea cearceafurilor în dormitor
Modul în care faci patul este un factor determinant în a împiedica alunecarea cearceafurilor.

Cârlige de siguranță

Această metodă este utilă mai ales dacă nu ai copii în preajmă. Constă în fixarea colțurilor cu cârlige de siguranță (copiii pot încerca să le îndepărteze și să le pună singuri). Poți combina această metodă cu alta care te ajută să fixezi și partea superioară.

Cearceafuri cu fermoar

Această metodă este cea mai ușoară și, de asemenea, ideală pentru copii. Dacă ai încercat metodele de mai sus și niciuna nu funcționează, cumpără cearceafuri cu fermoar.

Păstrarea cearșafurilor pe pat este ușoară!

După cum probabil ai observat, păstrarea cearceafurilor pe pat este ușoară și există mai multe moduri de a face acest lucru. Totul depinde de bugetul sau timpul alocat. Pe baza acestor idei , poți încerca orice altceva ai acasă. Imaginația este cel mai bun aliat când vine vorba de confort!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.