Modelul ce alungă stereotipurile legate de vârstă și frumusețe: Rosa Saito
 

Modelul ce alungă stereotipurile legate de vârstă și frumusețe: Rosa Saito

Această femeie creativă a revoluționat industria modelingului și a arătat lumii adevăratul sens al frumuseții. Descoperiți această poveste!
Modelul ce alungă stereotipurile legate de vârstă și frumusețe: Rosa Saito

Ultima actualizare: 23 aprilie, 2023

De-a lungul istoriei, industria modei a alimentat o serie de stereotipuri. De multe ori s-a afirmat că, pentru ca modelele să facă parte din proiecte, trebuie să respecte anumite reguli. Printre acestea, trebuie să aibă măsurători exacte ale corpului și să nu fie în vârstă. Totuși, multe campanii s-au disociat de aceste convingeri, dând ocazia modelelor care sunt deja la vârsta a treia să urce pe scenă. Rosa Saito este modelul ce alungă stereotipurile legate de vârstă și frumusețe.

Rosa Saito

Setsuko Saito, cunoscută sub numele de Rosa pentru a ușura pronunția, s-a născut în Araçatuba (São Paulo) în 1951. Ea a manifestat întotdeauna interes pentru creativitate. Încă din copilărie s-a dedicat cântului, picturii și scrisului.

În plus, le-a spus părinților săi că este convinsă că, la un moment dat în viață, va intra în legătură cu ceva frumos care îi va permite să-și demonstreze toate abilitățile.

Cu toate acestea, diverse obstacole au făcut ca prioritățile sale să se schimbe. Când avea doar 22 de ani, mama ei a dezvoltat o boală care a țintuit-o țintă la pat. Rosa a fost nevoită să aibă grijă de ea. În anul 2000, soțul ei a încetat din viață. Din acest motiv, a fost nevoită să lucreze din greu pentru a-și crește cei trei copii.

În orice caz, nu a renunțat niciodată la mediul artistic. În consecință, ori de câte ori a putut, a participat la evenimente precum Săptămâna Modei din São Paulo.

Așa a ținut legătura cu diverși profesioniști care fac parte din această lume. Datorită aspectului ei strălucitor, unii dintre ei au încurajat-o să se aventureze într-un proiect ambițios: modelingul.

Rosa Saito este un model în vârstă

 

Rosa Saito a devenit model și a alungat stereotipurile legate de vârstă și frumusețe

Deși Rosa nu s-a gândit niciodată să intre în industria modellingului, doi agenți și un fotograf i-au spus că are potențial. Aceștia au reușit să o motiveze. În ciuda insistențelor lor, Rosa trebuia să se convingă că asta voia să facă. Prin urmare, s-a gândit la propunere un an întreg și, în cele din urmă, a luat decizia de a-și acorda o șansă.

La 68 de ani și cu părul alb, și-a început cariera de model și a avut succes. De 3 ani, participă la mai multe campanii importante și defilează pe cele mai importante podiumuri din lume.

De asemenea, a devenit foarte populară pe Instagram. Astăzi, are peste 45.000 de urmăritori și își petrece timpul dedicându-le un număr mare de cuvinte motivaționale.

 

Stereotipurile legate de vârstă și frumusețe

Mesajele pe care femeia le-a împărtășit

Rosa Saito și-a folosit experiența pentru a le arăta oamenilor că frumusețea nu se limitează doar la fizic, ci merge mult mai adânc. Gândurile și spiritualitatea fac și ele parte din frumusețea unei persoane.

Bunătatea și dorința de a reuși sunt factorii care permit cel mai mult ființelor umane să fie frumoase. Iubirea de sine este o altă componentă care are foarte mult de-a face cu frumusețea adevărată.

Saito a declarat că este conștientă de faptul că stereotipurile care există în industria modelingului sunt foarte periculoase. Ea le recomandă persoanelor interesate să intre în această lume să promoveze proiecte incluzive. Pentru ea, aceasta este strategia ideală pentru a promova schimbarea și a preveni crearea de standarde opresive.

În ceea ce privește secretele pentru a arăta întotdeauna bine, ea a susținut că a ales întotdeauna varianta naturală. Din acest motiv, recomandă consumul zilnic de ceai plin de antioxidanți. În plus, recomandă ca aloe vera, uleiul de cocos și uleiul de măsline să fie incluse regulat în dietă.

Ce părere aveți despre stereotipurile legate de vârstă și frumusețe?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Savater F. El amor propio y la fundación de los valores [Internet]. España: Universidad del País Vasco; 1988. [citado 22 de septiembre de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.