Cum te ajută oțetul de mere în slăbire? - Doza de Sănătate
 

Cum te ajută oțetul de mere în slăbire?

Oțetul de mere este un bun aliat în detoxifierea organismului. Află cum te ajută oțetul de mere în slăbire.
Cum te ajută oțetul de mere în slăbire?

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Oțetul de mere îmbunătățește digestia, este diuretic și bogat în potasiu. Dar oare te ajută oțetul de mere în slăbire? Poți să îl bei cu încredere sau este dăunător sănătății? Află din rândurile următoare. 

Oțetul de mere – remediu natural

Oțetul de mere are numeroase beneficii. Așa cum știm de la bunici, o lingură de oțet de mere amestecată cu apă este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți digestia și de a preveni gazele intestinale. Ai încercat vreodată acest remediu?

Astăzi ne vom concentra asupra modului în care ajută oțetul de mere în slăbire. Oare chiar funcționează? Oțetul de mere poate fi, într-adevăr, un adaos minunat într-o dietă sănătoasă.

Nu uita – nu trebuie în niciun caz să consumi doar oțet de mere o zi întreagă. Rolul său este de a completa regimul tău alimentar în anumite condiții.

Cum ajută oțetul de mere în slăbire:

  • Contribuie la curățarea intestinelor. Oțetul de mere conține acid acetic ce ajută la prevenirea constipației, împiedică acumularea bacteriilor în mucoasa intestinală și ameliorează gazele. Este foarte util dacă ai o digestie lentă sau suferi de balonare. Prin urmare, oțetul de mere ajută la eliminarea substanțelor ce nu sunt necesare organismului.
  • Oțetul de mere este foarte sățios. Dacă bei înainte de masă un pahar cu apă în care ai diluat una sau două linguri de oțet de mere, vei observa că nu mai simți nevoia să mănânci prea repede sau prea mult.
  • Este bogat în vitamina A. Aceasta ajută la îngrijirea pielii, hidratând-o și redându-i elasticitatea.
  • Datorită conținutului de potasiu, oțetul de mere este un diuretic excelent. Acest mineral face sângele mai alcalin, lucru ce ajută la combaterea amețelii, previne retenția de apă, ameliorează crampele etc.
  • Întrucât curăță aparatul digestiv, ne face să ne simțim mai ușori, iar organismul funcționează mai bine.

Cum folosești oțetul de mere în slăbire?

Oțetul de mere în slăbire

Ideal este să consumi puțin oțet de mere înainte de masă. Adaugă o lingură de oțet într-un pahar cu apă, amestecă bine și bea lichidul înainte de micul dejun, de prânz și de cină.

Unii oameni preferă să adauge puțină miere de albine pentru un gust mai bun, dar în general nu este nevoie să apelezi și la acest ingredient. Te asigurăm că vei observa imediat rezultate pozitive.

Totuși, nu uita că nu vei slăbi decât dacă adopți și o alimentație echilibrată și sănătoasă. Desigur, poți să servești un cheeseburger cu diverse garnituri, o porție de cartofi prăjiți și o felie de tort înainte de a bea oțetul de mere cu apă, dar n-ar avea niciun sens.

Pentru a pierde în greutate este important să eviți pe cât posibil consumul de grăsimi, prăjeli, dulciuri și produse semipreparate. Îti recomandam să consumi alimente sănătoase, bogate în fibre, vitamine și minerale.

Adăugând oțetul de mere în alimentația ta, digestia se va îmbunătăți, organismul se va detoxifica mai ușor, iar tu vei arde mai multe grăsimi. Merită cu siguranță să încerci.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.