Oțetul de mere – cum te ajută să slăbești?

· 5 ianuarie 2016
Oțetul de mere este un agent de curățare extraordinar care ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea substanțelor în exces ce nu oferă niciun beneficiu.

Știm deja că oțetul de mere îmbunătățește digestia, este diuretic și bogat în potasiu. Dar oare ajută și la slăbit? Poți să îl bei cu încredere sau este dăunător sănătății? Află din rândurile de mai jos. 

Cum te ajută oțetul de mere să slăbești?

Așa cum știm de la bunici, o lingură de oțet de mere amestecată cu apă este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți digestia și de a preveni gazele intestinale. Ai încercat vreodată acest remediu? Oțetul de mere are numeroase beneficii, așa că merită să-i acorzi o șansă.

Astăzi, însă, ne vom concentra asupra proprietăților oțetului de mere ce ajută la slăbit. Oare chiar funcționează? Prezintă siguranță sau are anumite efecte secundare? Oțetul de mere poate fi, într-adevăr, un adaos minunat într-o dietă sănătoasă, dar nu uita – nu trebuie în niciun caz să consumi numai oțet de mere o zi întreagă. Rolul său este de a completa regimul tău alimentar în anumite condiții. Iată cum ajută oțetul de mere la pierderea în greutate:

  • Contribuie la curățarea intestinelor. Oțetul de mere conține acid acetic ce ajută la prevenirea constipației, împiedică acumularea bacteriilor în mucoasa intestinală și ameliorează gazele. Este foarte util dacă ai o digestie lentă sau suferi de balonare. Prin urmare, oțetul de mere ajută la eliminarea substanțelor ce nu sunt necesare organismului.
  • Oțetul de mere este foarte sățios. Dacă bei înainte de masă un pahar cu apă în care ai diluat una sau două linguri de oțet de mere, vei observa că nu mai simți nevoia să mănânci prea repede sau prea mult.
  • Este bogat în vitamina A. Aceasta ajută la îngrijirea pielii, hidratând-o și redându-i elasticitatea.
  • Datorită conținutului de potasiu, oțetul de mere este un diuretic excelent. Acest mineral face sângele mai alcalin, lucru ce ajută la combaterea amețelii, previne retenția de apă, ameliorează crampele etc.
  • Întrucât curăță aparatul digestiv, ne face să ne simțim mai ușori, iar organismul funcționează mai bine.

Cum folosești oțetul de mere pentru a slăbi?

Oțetul de mere stimulează arderea grăsimilor

Cel mai bine este să consumi puțin oțet de mere înainte de masă. Cum? Adaugă o lingură de oțet într-un pahar cu apă, amestecă bine și bea lichidul înainte de micul dejun, de prânz și de cină. Unii oameni preferă să adauge puțină miere de albine pentru un gust mai bun, dar în general nu este nevoie să apelezi și la acest ingredient. Te asigurăm că vei observa imediat rezultate pozitive.

Totuși, nu uita că nu vei slăbi decât dacă adopți și o alimentație echilibrată și sănătoasă. Desigur, poți să servești un cheeseburger cu diverse garnituri, o porție de cartofi prăjiți și o felie de tort înainte de a bea oțetul de mere cu apă, dar n-ar avea niciun sens.

Știi că pentru a pierde în greutate este necesar să faci numeroase schimbări, iar limitarea sau evitarea consumului de grăsimi, prăjeli, dulciuri și produse semipreparate este una dintre cele mai mari. Înlocuiește aceste alimente cu opțiuni mai sănătoase, bogate în fibre, vitamine și minerale.

Astfel, adăugând și oțetul de mere, digestia se va îmbunătăți, organismul se va detoxifica mai ușor, iar tu vei arde mai multe grăsimi. Merită cu siguranță să încerci! Ești pregătit?