Cură de detoxifiere cu oțet de mere - Doza de Sănătate
 

Cură de detoxifiere cu oțet de mere

Oțetul de mere taie pofta de mâncare și dizolvă grăsimile, stimulând pierderea în greutate.
Cură de detoxifiere cu oțet de mere

Ultima actualizare: 13 decembrie, 2018

În articolul de astăzi, ne concentrăm atenția asupra unei cure de detoxifiere cu oțet de mere, însă este important de menționat că acest produs are multe alte beneficii și întrebuințări.

În ultimii ani, oțetul de mere a devenit un produs foarte popular în rândul celor care vor să piardă în greutate. Cele mai recente studii științifice și mărturiile persoanelor care au slăbit cu ajutorul acestei băuturi au fost de ajuns pentru a demonstra abilitatea oțetului de mere de a arde grăsimi.

Pe lângă facilitarea pierderii în greutate, oțetul de mere oferă numeroase beneficii pentru sănătate. De pildă, acesta reglează pH-ul natural al organismului, contribuie la eliminarea deșeurilor și oferă o stare de bine pe tot parcursul zilei.

Una dintre cele mai bune modalități de a profita de toate aceste beneficii este să urmezi o cură de detoxifiere cu oțet de mere.

Ce presupune cura de detoxifiere cu oțet de mere?

Consumat regulat, oțetul de mere stimulează eliminarea toxinelor și a deșeurilor acumulate în organism. Aceste elemente pot cauza retenție de apă, câștig în greutate și multe alte probleme de sănătate.

Un alt avantaj al oțetului de mere este conținutul său bogat de acizi organici, ce pot suprima pofta de mâncare, prevenind mâncatul în exces. Mai mult, această băutură conține enzime care stimulează metabolismul, fapt ce facilitează arderea grăsimilor.

Ce beneficii ne oferă oțetul de mere în ceea ce privește detoxifierea organismului?

Cură de detoxifiere cu oțet de mere care ajută la slăbit

Oțetul de mere este un produs ieftin și ușor de achiziționat, având abilitatea de a detoxifia organismul, de a ajuta la pierderea în greutate și de a preveni dezvoltarea bolilor. Iată care sunt beneficiile curei de detoxifiere cu oțet de mere:

  • Oțetul de mere facilitează detoxifierea colonului și digestia.
  • Îmbunătățește circulația sanguină și filtrează toxinele din sânge.
  • Ține sub control nivelurile de trigliceride și colesterol și reglează tensiunea arterială.
  • Alcalinizează organismul, facilitând eliminarea acidității cauzate de consumul anumitor alimente.
  • Ajută la dizolvarea grăsimilor, motiv pentru care este un produs util celor care vor să piardă în greutate.
  • Stimulează eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel dezvoltarea bolilor și îmbunătățind starea generală de sănătate.
  • Stimulează metabolismul, ceea ce facilitează arderea grăsimilor.
  • Este sățios, putând preveni mâncatul în exces.

Îți recomandăm să citești și:

Oțetul de mere – cum te ajută să slăbești?

Dieta detoxifiantă pe bază de oțet de mere – instrucțiuni

Detoxifiere cu oțet de mere diluat în apă

Înainte să poți începe dieta, achiziționează o sticlă de oțet de mere organic, nepasteurizat și nefiltrat. Nu este nevoie să bei cantități mari de oțet pentru a-ți detoxifia organismul și a slăbi. De fapt, nu trebuie decât să diluezi două linguri de oțet de mere în două căni de apă și să bei acest amestec de trei ori pe zi.

Dimineața, pregătește amestecul și bea un pahar înainte de micul dejun. Bea apoi câte un pahar înainte de prânz și cină. Pentru ca amestecul să nu aibă un gust neplăcut, îl poți îndulci cu o linguriță de miere.

O altă modalitate de a profita de beneficiile oțetului de mere este să folosești acest ingredient pentru a prepara o infuzie. Pune două linguri de oțet de mere într-un amestec de apă fierbinte și miere. Amestecă bine, apoi adaugă un pliculeț de ceai (poți să alegi orice sortiment dorești). Consumă infuzia caldă.

Cât durează cura de detoxifiere oțet de mere?

Cura de detoxifiere cu oțet de mere nu implică niciun risc pentru sănătatea ta. Fiind un supliment alimentar natural, poți consuma această băutură cât de des vrei.

Nu trebuie însă să privești cura de detoxifiere cu oțet de mere ca pe un „leac-minune”. Rezultatele vor apărea treptat, însă este nevoie să urmezi și o dietă corespunzătoare și să faci mișcare.

Această dietă funcționează mai bine pentru anumite persoane decât pentru altele. Astfel, deși unii vor slăbi imediat cu ajutorul ei, în cazul altora, rezultatele dorite vor apărea mai lent.

Cu toate acestea, nu ai nimic de pierdut dacă încerci cura pe bază de oțet de mere. Consumă amestecul prezentat anterior de cel puțin două ori pe zi pentru ca dieta să dea rezultate. Pentru a evita mâncatul în exces, consumă-l înainte de masă.

Beneficiile unei cure de detoxifiere cu oțet de mere pentru femei

Precauții

Oțetul de mere trebuie diluat în apă înainte de a fi consumat, deoarece aciditatea naturală a acestei băuturi poate cauza o stare de rău. În plus, acizii din oțet pot deteriora smalțul dentar.

După ce ai consumat oțet de mere, este indicat să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a te spăla pe dinți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Khezri, S. S., Saidpour, A., Hosseinzadeh, N., & Amiri, Z. (2018). Beneficial effects of Apple Cider Vinegar on weight management, Visceral Adiposity Index and lipid profile in overweight or obese subjects receiving restricted calorie diet: A randomized clinical trial. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.02.003
  • Reviewed by Kathleen M. Zelman, MPH, RD, L. (2017). Apple Cider Vinegar and Your Health.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.