10 plante mici cu frunze frumoase
 

10 plante mici cu frunze frumoase

Descoperiți ce plante de interior au cele mai frumoase frunze! Majoritatea sunt foarte ușor de îngrijit.
10 plante mici cu frunze frumoase

Ultima actualizare: 14 ianuarie, 2024

Astăzi vom discuta despre câteva plante mici cu frunze foarte frumoase. Pe lângă faptul că oferă frumusețe oricărei încăperi, acestea vor acționa ca obiecte decorative care vor atrage atenția celor care vă vizitează. Toate acestea fără a fi nevoie să înflorească. Aceste plante de apartament aduc bucurie în casă, deoarece frunzele lor sunt atrăgătoare datorită formelor și culorilor deosebite. Descoperiți-le alături de noi!

10 plante mici cu frunze frumoase

1. Anthurium clarinervium

Anthurium clarinervium este o varietate de anthurium, după cum sugerează și numele. Este pe această listă de plante mici cu frunze frumoase deoarece are o culoare verde închis intens, cu nervuri albe care ies în evidență, creând diferite figuri.

Această plantă provine din pădurile tropicale din Mexic și frunzele sale au o formă particulară (inimă). Este cunoscută și sub numele de „anthurium de catifea”.

Plante mici cu frunze frumoase pentru apartament
Anthurium clarinervium.

2. Alocasia polly

Alocasia polly sau masca africană are nervuri foarte vizibile pe frunze, care ies în evidență pe fundalul verde închis. Spatele frunzelor este roșiatic.

Datorită formei sale, planta se numește și „mini ureche de elefant”. Este originară din centrul și sudul Americii, deci este destul de sensibilă la frig, fiind o plantă tropicală. Necesită foarte multă lumină.

3. Croton

Plantă în ghiveci
Crotonul este o plantă foarte frumoasă, deoarece are trei culori.

Crotonul (Codiaeum variegatum) este o plantă foarte rezistentă și mică, care iese în evidență grație culorilor sale frumoase. Cu cât primește mai multă lumină, cu atât frunzele sale au mai multă culoare.

Această plantă nu înflorește, dar are o mare varietate de nuanțe: roșu, galben, verde și roz.

4. Peperomia

Peperomia nu are culori atât de variate, dar frunzele sale sunt rotunde și foarte cărnoase. Este o plantă sensibilă la frig ce nu apreciază deloc lumina directă a soarelui.

Peperomia adoră spațiile întunecate și reține apa, așa că trebuie udată cu măsură. Este o plantă cățărătoare.

5. Fittonia

Fittonia, cunoscută în unele țări drept cucarachita (America de Sud) este una dintre cele mai mici plante cu frunze frumoase. Are frunze în formă de picături cu nervuri albe.

Crește în jos, așa că poate fi pusă într-un ghiveci suspendat. Mulți o consideră dramatică pentru că atunci când nu este udată la timp, pare ofilită, deși nu este. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie doar să-i puneți puțină apă: va reveni la forma inițială.

Plantă decorativă în ghiveci
Fittonia verschaffelti

6. Voalul miresei sau planta păianjen

Voalul miresei este o plantă frumoasă. Este cunoscută drept mama rea, deoarece lăstarii ei cresc pe un băț care rămâne după înflorire, separat de tufa originală. Frunzele sunt de culoare verde deschis. Planta poate crește în apă sau în sol.

Pentru a se dezvolta corect, are nevoie de udare de două ori pe săptămână vara și o dată pe săptămână iarna. De asemenea, necesită multă lumină, fără ca aceasta să fie directă.

7. Begonia rex

Plante mici cu frunze frumoase roz
Begonia rex are două nuanțe: verde cu alb și verde cu roșu sau roz.

În familia begoniilor găsim Begonia rex, una dintre cele mai apreciate plante mici cu frunze frumoase. Frunzele sale sunt alungite și de culoare verde închis intens. Centrul lor este verde deschis și alb. Există exemplare cu roz sau roșu în centru.

Îngrijirea este simplă, după cum a afirmat Universitatea din Florida. Planta necesită lumină indirectă și udare moderată care include și pulverizare. Nu este o idee bună pentru casele în care există copii și animale de companie, deoarece este toxică.

8. Corynocarpus

Corynocarpus este o plantă de interior care se remarcă prin culoarea frunzelor sale. Acestea sunt mici, alungite și albe cu crem pe margini. Deși crește puțin, se poate tunde fără probleme.

De asemenea, frunzele sunt cărnoase, deoarece planta face rezerve de apă. Este foarte rezistentă, așa că nu va trebui să o îngrijiți prea des.

9. Planta spadă

Frunzele sale atrag toate privirile deoarece sunt de culoare verde închis și violet intens. Are o tulpină scurtă din care cresc frunze în formă de lance ce ajung la 30 de centimetri lungime. La îmbinarea dintre tulpină și frunze cresc flori albe.

Plantă cu frunze cărnoase
Tradescantia spathacea (rhoeo)

10. Planta inimii

Frunzele sale au o formă rotundă. Fiecare tulpină are multe frunze, dând senzația unui rozariu care curge. Principala atracție o reprezintă frunzele cărnoase, care stochează apa. Florile sunt mici și albe

Această plantă suculentă poate fi păstrată în interior și în exterior, deoarece suportă variații mari de temperatură. Necesită udare moderată și lumină solară, dar nu directă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.