Protecția solară pentru copii: beneficii - Doza de Sănătate
 

Protecția solară pentru copii: beneficii

Îngrijirea pielii copiilor este importantă din mai multe motive. Descoperă beneficiile protecției solare pentru cei mici în acest articol!
Protecția solară pentru copii: beneficii

Ultima actualizare: 02 ianuarie, 2020

Cât de importantă este protecția solară pentru copii? Când vine vorba de îngrijirea pielii celor mici, mai ales în timpul verii, răspunsul este simplu: niciun aspect nu trebuie neglijat!

După cum afirmă expertul în probleme pielii, Anna Codina (2003):

„Grosimea epidermei și compoziția lipidelor în cazul copiilor și al bebelușilor nu variază semnificativ față de adulți. Cu toate acestea, epiderma copiilor născuți prematur este semnificativ mai subțire și are un strat subdezvoltat de cornee. ”

În general, acest lucru înseamnă că pielea bebelușilor este mai subțire. Acesta este motivul pentru care protecția solară a pielii copiilor născuți prematur este extrem de importantă. Însă trebuie să verificați și dacă produsele pe care le utilizați sunt sănătoase pentru pielea celor mici.

Protecția solară pentru copii

Este important să fim atenți când vine vorba de aplicarea produselor topice pe pielea copiilor.

Când vine vorba de bebeluși și copii, Anna Codina subliniază faptul că epiderma lor acționează ca o barieră protectoare. Cu toate acestea, există diferențe în ceea ce privește dezvoltarea epidermei și a dermului, deoarece aceasta nu este completă la naștere. Pielea începe un proces de maturizare și adaptare postnatală. Treptat, începe să semene din ce în ce mai mult cu pielea adultă.

Anna Codina afirmă că: „Este esențial să aveți foarte multă grijă atunci când aplicați agenți topici pe pielea copiilor, deoarece există o diferență mai mare între suprafața corpului copiilor și cea a adulților, ceea ce înseamnă că există un risc crescut de absorbție percutanată.”

Prin urmare, este important să folosiți produse de protecție solară blânde, create special pentru pielea copiilor și să le aplicați ușor.

Probleme legate de expunerea copiilor la soare și îngrijirea pielii vara

Măsurile de precauție trebuie luate înainte de expunerea la soare. Este esențial să protejezi copiii de lumina soarelui mai întâi cu hainele potrivite (șepci, tricouri și altele) și apoi cu creme de protecție (cum ar fi loțiunile de protecție solară).

În copilărie și adolescență, primim mai mult de jumătate din radiațiile ultraviolete pe care le vom primi de-a lungul întregii noastre vieți, ceea ce poate să ne provoace cancer de piele.

Intenția noastră nu este să te speriem, ci să te îndemnăm să iei măsuri pentru a te asigura că cei mici sunt mereu protejați, mai ales la plajă sau la piscină. Acesta este motivul pentru care aplicarea protecției solare înainte de a expune copiii la soare este extrem de importantă.

Descoperiri noi

Înțelegerea rolului microbiotei cutanate și a relației sale cu bolile de piele ar putea fi cheia unor tratamente mai eficiente. Potrivit Institutului Microbiota Biocodex, „Pielea este compusă și acoperită cu sute de specii de microorganisme vii… microbiota cutanată. O întrerupere a acestui echilibru poate duce la apariția bolilor de piele.”

Acest institut a menționat, de asemenea, că microbiota cutanată joacă un rol defensiv, acționează ca o barieră pentru piele și se comportă ca un regulator al sistemul imunitar. Astfel, microbiota cutanată evoluează progresiv și variază de la un individ la altul, în funcție de diverși factori.

Dezechilibrul cutanat al microbiotei este legat de boli dermatologice precum acneea, psoriazisul și dermatita atopică. Înțelegerea implicării microbiotei cutanate în mecanismele care determină apariția anumitor boli ale pielii poate duce la descoperirea unor tratamente mai bune.

Protecția solară pentru copii: alege produsele potrivite

  • Pielea copiilor necesită îngrijiri speciale, mai ales vara.
  • Deși bebelușii prematuri sunt cei mai sensibili, și copiii necesită îngrijire suplimentară până când pielea lor se dezvoltă complet.
  • Protecția solară pentru copii este esențială, deși pielea devine treptat mai puternică în copilărie și adolescență.
  • Este important să fii atent la studiile asupra microbiotei cutanate care pot face mai multă lumină în ceea ce privește îngrijirea corectă a pielii.
  • Cel mai important aspect cu privire la îngrijirea pielii în cazul copiilor este prevenirea!

Știai cât de importantă este protecția solară pentru copii?

Asigură-te că îi formezi copilului tău o rutină de îngrijire a pielii, mai ales în timpul verii. În felul acesta, cel mic va fi protejat în timp ce se bucură de minunatele raze calde ale soarelui!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.