Remedii naturale pentru melasmă - Doza de Sănătate
 

Remedii naturale pentru melasmă

Melasma reprezintă pete care se manifestă, de obicei, în timpul sarcinii. În acest articol, vei descoperi trei remedii naturale pentru melasmă.
Remedii naturale pentru melasmă
María Belén del Río

Verificat și aprobat de medicul biolog María Belén del Río.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Melasma este cunoscută științific sub numele de chloasma și afectează, de obicei, femeile care rămân însărcinate. În acest articol, vei descoperi câteva remedii naturale pentru melasmă.

În ciuda faptului că melasma afectează cel mai adesea femeile însărcinate, unele studii arată că apare și la bărbați. Motivul este faptul că melasma se dezvoltă, în general, în zonele expuse la soare. Expunerea prelungită la soare poate face ca melasma să se manifeste.

Cum se identifică melasma

Dacă ai pete maronii pe obraji sau pe frunte, este posibil să ai o discromie care poate fi melasmă. Mai jos, vei descoperi câteva remedii naturale pentru melasmă care te pot ajuta să îmbunătățești aspectul pielii.

Remedii naturale pentru melasmă

1. Extract de scoarță de pin maritim francez

Remedii naturale pentru melasmă sub formă de capsule
Acest remediu natural are efecte pozitive, deoarece restructurează pielea pigmentată.

Conform studiilor, efectul depigmentant al extractului de scoarță de pin maritim francez a dat rezultate pozitive în cazul pigmentării feței, fiind un remediu eficient pentru melasmă. Potrivit studiilor, acest tratament este sigur și eficient.

Concluziile au fost clare. Tratamentul cu extract de scoarță de pin francez maritim a fost un succes complet și a îmbunătățit calitatea vieții pacienților, precum și a pielii acestora. Acest lucru se datorează faptului că acest remediu sporește hidratarea și elasticitatea și, de asemenea, ajută la întârzierea îmbătrânirii pielii. Dar cum poți profita de el?

Pentru a beneficia de acest remediu, trebuie să îl consumi pe cale orală. Poți găsi extract de coajă de pin maritim francez sub numele de supliment cu pycnogenol.

2. Vitamina C

Un alt remediu natural pentru melasmă constă în administrarea de vitamina C. De ce este atât de importantă această vitamină? Datorită acțiunii sale antioxidante puternice, ajută pielea să fie luminoasă, elastică și să aibă un aspect uniform. De asemenea, vitamina C favorizează eliminarea petelor. Cum poți utiliza acest remediu?

  • Îl poți aplica local, achiziționând concentrat de vitamina C din orice magazin natural.
  • Aplică concentratul pe timp de noapte după ce îți cureți complet pielea.
  • Alege un produs sub formă de ser sau ulei.
  • Dacă ai pielea foarte uscată, poți aplica peste ea crema hidratantă preferată.

3. Peloide „Santa Lucia”

Remedii naturale pentru melasmă
În plus față de rezultatele sale privind pigmentarea, acest unguent s-a dovedit eficient și în alte probleme ale pielii, cum ar fi acneea.

Experții au analizat acest remediu pentru melasmă, care a dat rezultate destul de încurajatoare. Peloidele „Sfânta Lucia” sunt cunoscute sub numele de „nămoluri medicinale”. Acestea constau în apă minerală medicinală și o componentă solidă, ceea ce le face să arate ca argila. Proprietățile lor ajută la tratarea problemelor pielii, cum ar fi psoriazisul sau acneea. De asemenea, beneficiile lor ajută la ameliorarea melasmei.

Probabil că te întrebi cum poți folosi acest remediu natural. Ei bine, îl poți cumpăra sub formă de mască. Aplică masca direct pe piele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi îndepărteaz-o cu apă.

Toate remediile pe care le-am menționat în acest articol sunt naturale. Aceasta înseamnă că, în ciuda rezultatelor bune observate de experți, trebuie să le aplici în mod consecvent pentru a te asigura că melasma dispare progresiv.

În cele din urmă, dacă ai orice altă afecțiune a pielii sau urmezi un tratament, este important să discuți aceste opțiuni cu dermatologul înainte de a le încerca. În plus, sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra eficacitatea remediilor propuse.

Ai încercat vreodată aceste trei remedii naturale pentru melasmă?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Estrella, V, Nipotti, J, Orive, M, & Fernández Bussy, R. (2015). La piel y sus nutrientes. Revista argentina de dermatología96(2), 117-133. Recuperado en 04 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-300X2015000200010&lng=es&tlng=es.
  • Jiménez, A. Y. P. (2010). Uso de los peloides de “Santa Lucía” en el Acné Polimorfo. MediCiego16(2).
  • Pérez Jiménez, A. Y., García, M. F., López, A. M., Martín, J. M. M., & García, L. F. (2012). Uso de los peloides de “Santa Lucía” en el melasma. Mediciego18(s1).
  • Sarkar R, Ailawadi P, Garg S. Melasma in Men: A Review of Clinical, Etiological, and Management Issues. J Clin Aesthet Dermatol. 2018;11(2):53-59.
  • Alvarez, Judith. (2014). Efecto despigmentante del extracto de Pino Marino Francés (Pycnogenol®) en pacientes con hipercromía facial. Archivos Venezolanos de Farmacología y Terapéutica, 33(1), 1-6. Recuperado en 03 de agosto de 2020, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-02642014000100001&lng=es&tlng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.