Remedii pentru ameliorarea bronșitei
 

Remedii pentru ameliorarea bronșitei

Consultați medicul pentru a obține cel mai potrivit tratament în funcție de nevoi. Remediile naturiste pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
Remedii pentru ameliorarea bronșitei

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Bronșita este o boală care necesită tratament medical. Urmați recomandările medicului și, dacă doriți să ameliorați unele simptome mai repede, întrebați-l despre aceste remedii pentru ameliorarea bronșitei.

Amintiți-vă că remediile la domiciliu pot sprijini tratamentul medical, dar în niciun caz nu vă scutesc de vizita la specialist și medicamentele prescrise de acesta. Unele pot provoca reacții alergice sau pot fi contraindicate persoanelor cu anumite caracteristici. Consultați medicul înainte de a începe să utilizați remedii naturiste.

Conform Bibliotecii Naționale de Medicină a Statelor Unite, bronșita este inflamația bronhiilor, adică mucoasele care căptușesc tuburile plămânilor. Această boală poate fi acută sau cronică, în funcție de intensitatea ei.

Simptomele includ febră, tuse și secreții nazale. Expulzarea rapidă a flegmei ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților cu bronșită. În acest fel, căile respiratorii vor fi curate, iar aerul va putea circula mult mai bine.

În continuare, vă împărtășim câteva remedii pentru ameliorarea bronșitei folosite frecvent în medicina naturistă.

Cele mai bune remedii pentru ameliorarea bronșitei

Turmeric

Utilizarea turmericului pentru ameliorarea simptomelor bolilor respiratorii datează din cele mai vechi timpuri, când era folosit pentru diferite patologii. Au fost efectuate mai multe studii asupra efectului benefic pe care această plantă străveche l-ar avea asupra sănătății.

O investigație publicată în Journal of Clinical and Diagnostic Research indică faptul că acest condiment a avut rezultate bune în tratarea obstrucției produse de astmul bronșic. Din acest motiv, se crede că ar putea fi util și pentru ameliorarea simptomelor altor boli respiratorii.

Turmericul se folosește sub formă de pudră și modul de preparare este foarte simplu: o jumătate de linguriță (2,5 g) de turmeric se diluează într-o jumătate de pahar de lapte cald. Consumați de cel puțin trei ori pe zi și departe de mesele principale.

Ghimbir, miere și lămâie

Cele mai bune remedii pentru ameliorarea bronșitei

 

Diferite studii confirmă proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului, un efect care poate ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de bronșită. În plus, o lingură de miere înainte de culcare ajută la reducerea tusei, iar lămâia are proprietăți antimicrobiene.

Combinația acestor trei ingrediente ajută la îmbunătățirea stării generale a pacientului. Pentru a pregăti infuzia, trebuie să puneți o jumătate de linguriță de rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte. Îndulciți cu o lingura de miere și adăugați câteva picături de lămâie. Consumați de trei ori pe zi, departe de mesele principale.

Ceapă și usturoi pentru ameliorarea bronșitei

Ceapa și usturoiul sunt folosite de mulți ani pentru ameliorarea simptomelor bronșitei.

Efectele expectorante sunt atribuite cepei, care ajută la eliminarea flegmei. Acest lucru, adăugat la acțiunile sale antibiotice, poate ajuta la atenuarea simptomelor bolii. În plus, un studiu din 2014 indică faptul că usturoiul are proprietăți antibiotice.

Modul de a lua acest remediu este simplu: consumați o lingură (15 ml) de suc de ceapă sau usturoi în fiecare zi pe stomacul gol.

Masaj pentru bronșită

Unii oameni susțin că drenajul limfatic poate ajuta la ameliorarea simptomelor bronșitei și astmului bronșic, în special la copii. Această tehnică se bazează pe o presiune manuală foarte blândă, circulară sau în spirală, aplicată de un terapeut. Permite restabilirea echilibrului hidric în organism, restabilind circulația corectă a lichidelor și proteinelor reținute. Nu este recomandat să efectuați acasă aceste masaje.

Remediile naturiste pe care vi le-am împărtășit sunt folosite de mulți ani de medicina ayurvedică. Totuși vă recomandăm să consultați medicul înainte de a le folosi. Amintiți-vă că, dacă simptomele persistă mult timp, ar trebui să consultați din nou medicul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.