Remediu pentru durerile de spate și articulare - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru durerile de spate și articulare

Suprasolicitarea, loviturile și anumite obiceiuri proaste slăbesc oasele și încheieturile. Pentru a le menține în formă optimă și a preveni durerile, încearcă rețeta de mai jos. 
Remediu pentru durerile de spate și articulare

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Durerile de spate și cele articulare sunt o problemă frecventă în ziua de azi, fiind chiar unul dintre motivele principale ale vizitelor la medic.

În general, acestea sunt cauzate de suprasolicitarea fizică, dar și de anumite traumatisme sau boli.

În majoritatea cazurilor durerile sunt ușoare și pot fi tratate foarte simplu cu odihnă, analgezice și exerciții de întărire a musculaturii. Însă, atunci când sunt recurente, acestea pot fi asociate cu dezvoltarea unor boli cronice, precum artrita și osteoartrita.

Cel mai îngrijorător lucru este faptul că, în timp, durerile de spate și cele articulare se pot agrava, provocând limitarea mobilității și neputința de a îndeplini sarcinile zilnice.

Tocmai de aceea este foarte important să-ți îmbunătățești dieta și să adaugi în alimentație nutrienți care măresc rezistența oaselor și a articulațiilor.

Din acest motiv, este bine să știi că există anumite suplimente naturale care întăresc oasele și articulațiile, fără a provoca efecte secundare.

Unul dintre acestea este gelatina. Acest ingredient este bogat în colagen, despre care s-a dovedit că este benefic pentru sănătate.

În cele ce urmează îți arătăm modul în care gelatina ajută la ameliorarea durerilor și îți prezentăm o rețetă naturală pe care poți să o prepari acasă.

Să vedem despre ce este vorba!

Gelatina ameliorează durerile de spate și cele articulare

Gelatina ameliorează durerile de spate și articulare

Gelatina este un aliment natural creat prin procesarea carcaselor de porc și vită. La prepararea sa se folosesc pielea și oasele animalelor, zonele cu cea mai concentrată doză de proteine.

Acest produs ajută la crearea multor rețete și este o sursă excelentă de nutrienți.

Durerile de spate și cele articulare

Gelatina ameliorează durerile datorită faptului că este compusă în proporție de 90% din proteine, 2% din săruri minerale și 8% din apă. Aceste componente îmbunătățesc abilitatea organismului de a sintetiza colagenul și de a reduce considerabil inflamațiile.

Gelatina conține aminoacizi, cum ar fi arginina și glicina. Când ajung în organe, acestea stimulează dezvoltarea masei musculare și ajută la întărirea articulațiilor.

Remediu pentru durerile de spate și articulare

Deși este un produs de origine animală, gelatina nu conține colesterol. Gelatina nu conține grăsimi și este săracă în calorii. 

În plus, acest produs prelungește senzația de sațietate, îmbunătățește metabolismul și sprijină procesele digestive.

Gelatina oferă cartilajelor rezistență și elasticitate, reducând uzura și prevenind formarea unor leziuni grave. Compușii săi activi mențin pielea sănătoasă, previn îmbătrânirea prematură și întăresc oasele.

Rețetă cu gelatină pentru ameliorarea durerilor de spate și a durerilor articulare

Rețetă cu gelatină pentru durerile de spate și articulare

Pentru a-ți proteja articulațiile, îți recomandăm să consumi între 10 și 15 grame de gelatină zilnic. Poți să o adaugi în dulciuri, smoothie-uri, sucuri naturale și altele.

Este indicat să folosești și un remediu cu gelatină pură pentru a ameliora durerile cauzate de suprasolicitare sau de anumite leziuni.

Ingrediente

 • 1 linguriță de gelatină simplă (10 g)
 • 1/2 pahar de apă rece (100 ml)
 • 1/2 pahar de apă caldă (100 ml)

Instrucțiuni

 • Adaugă lingurița de gelatină simplă în apa rece și las-o să stea peste noapte.
 • În dimineața următoare, toarnă amestecul într-o cratiță și folosește apa caldă pentru a-l pune la baie de aburi.
 • După ce s-a dizolvat, ia vasul de pe foc și consumă gelatina.
 • Folosește acest remediu în fiecare dimineață, cu cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun.
 • Poți să adaugi remediul într-un pahar cu suc de portocale pentru a-i îmbunătăți gustul și a-i facilita absorbția.

Consumul regulat de gelatină ajută la prevenirea uzurii articulațiilor, dar și a durerilor de spate și cele articulare.

Rezultatele obținute depind de stilul de viață al fiecărei persoane în parte, cu referire în special la obiceiurile alimentare. Nu este recomandat să consumi acest remediu dacă ai probleme digestive sau hepatice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Benjakul, S., & Kittiphattanabawon, P. (2018). Gelatin. In Encyclopedia of Food Chemistry (pp. 121–127).
 • Djagny VB, Wang Z, Xu S. Gelatin: a valuable protein for food and pharmaceutical industries: review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2001;41(6):481‐492. doi:10.1080/20014091091904
 • Moskowitz RW. Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum. 2000;30(2):87‐99. doi:10.1053/sarh.2000.9622
 • Su K, Wang C. Recent advances in the use of gelatin in biomedical research. Biotechnol Lett. 2015;37(11):2139‐2145. doi:10.1007/s10529-015-1907-0

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.