Rețetă de ceai rece cu portocale și scorțișoară
După cum probabil știi deja, cea mai mare parte a corpului uman este apă. Din acest motiv, este extrem de important să rămâi hidratat pe tot parcursul anului, dar mai ales în lunile fierbinți de vară. Pentru a face hidratarea mai distractivă și mai gustoasă, îți sugerăm să pregătești o rețetă de ceai rece cu portocale și scorțișoară.
Ceaiurile cu gheață sunt opțiuni excelente pentru a consuma lichide într-o zi fierbinte. Dacă folosești fructe și condimente proaspete pentru a pregăti ceaiul, vei adăuga toate beneficiile celorlalte ingrediente în apă. Mai jos, îți vom arăta cum poți prepara un ceai rece cu portocale și scorțișoară într-un mod ușor și rapid.
Ești gata?
Beneficiile portocalelor
Îți amintești ce îți spunea mama ta de fiecare dată când răceai? „Bea suc de portocale. Are vitamina C!”
Avea dreptate. Portocala este o sursă importantă de vitamina C (numită și acid ascorbic). De fapt, o portocală medie conține aproximativ 82 mg de vitamina C. Mai mult decât doza zilnică recomandată!
În plus, portocalele conțin folat, care este necesar pentru formarea celulelor sanguine, carotenoizi cu provitamina A și antioxidanți precum luteina și zeaxantina. Însă asta nu este totul, deoarece sunt bogate și în flavonoide.
În ultimii ani, experții au studiat portocalele și modul în care consumul lor influențează corpul uman. Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le-au descoperit:
- Prevenirea problemelor oculare. Un nou studiu a concluzionat faptul că cei care consumă portocale în mod regulat au șanse cu 60% mai mici de a dezvolta degenerescență maculară.
- Un risc scăzut de boli cardiovasculare. Un alt studiu a constatat faptul că citricele ar putea proteja inima deoarece conțin potasiu și vitamina C.
- Un risc scăzut de accident vascular cerebral la femei. În 2012, un studiu a arătat faptul că femeile care consumă doze mari de flavonoide au cu 19% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral.
- Persoanele care consumă 400 mg de vitamina C pe zi au observat îmbunătățiri ale funcției musculare și mai puțin disconfort după exercițiile fizice.
Îți recomandăm:
Beneficiile scorțișoarei
Acest condiment provine din arborele de scorțișoară și este cunoscut de mii de ani. Există rapoarte despre existența sa în China antică cu 2.500 de ani î.Hr.
Scorțișoara este bogată în fier, calciu, zinc, potasiu, seleniu, vitamina B6 și vitamina C. De asemenea, conține compuși chimici, cum ar fi fenolii și aldehidele.
Rețetă de ceai rece cu portocale și scorțișoară
Ingrediente
- 3 portocale
- 1 litru de apă
- 2 batoane de scorțișoară
Mod de preparare
- Mai întâi, stoarce sucul din cele trei portocale. Pune-l deoparte.
- Îndepărtează cât mai mult din partea albă a cojilor de portocală. Taie-le în fâșii și lasă-le deoparte.
- Încălzește un litru de apă într-o cratiță.
- Când fierbe, adaugă cojile de portocală.
- Lasă-le să infuzeze timp de șapte până la zece minute.
- Ia vasul de pe foc și adaugă un baton de scorțișoară. Dacă ai pudră de scorțișoară, o poți folosi. Adaugă una sau două lingurițe, după gust.
- Lasă la infuzat 30 de minute.
- Strecoară pentru a îndepărta batonul de scorțișoară și cojile de portocală.
- Adaugă sucul de portocale.
- Pune ceaiul în frigider.
- Servește. Poți adăuga gheață dacă vrei. Decorează cu un baton de scorțișoară și o felie de portocală. Savurează băutura!
Îți recomandăm:
Alte sugestii
- Pentru a varia aroma, poți folosi lămâie în loc de portocală. Aroma acidă a acestui fruct și conținutul său de vitamina C îl fac o opțiune minunată pentru orice perioadă a anului.
- Dacă este posibil, evită îndulcirea ceaiului rece. Portocala naturală ar trebui să fie suficientă pentru ca gustul ceaiului să fie bun. Dacă vrei să îndulcești aroma, ar trebui să adaugi stevia sau miere, mai degrabă decât zahăr rafinat.
- În timp ce pregătești această rețetă, infuzia va degaja o aromă delicioasă de portocală, parfumând întreaga casă. Este un ceai rece delicios cu portocale și scorțișoară și un odorizant natural, 2 în 1!
- Poți adăuga și alte plante aromatice, cum ar fi menta, care se potrivește foarte bine cu ceaiul de portocale și scorțișoară.
Așadar, când vei prepara acest ceai rece minunat cu portocale și scorțișoară? Adulților și copiilor le va plăcea și te va ajuta să te menții hidratat în zilele toride. Sperăm să-ți placă această rețetă!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fundación Española de Nutrición. Naranja. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/naranja.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Canela. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/canela.pdf
- The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 108, Issue 2, 1 August 2018, Pages 381–387, https://doi.org/10.1093/ajcn/nqy114
- NCBI. (2011). Frequency of citrus fruit intake is associated with the incidence of cardiovascular disease: the Jichi Medical School cohort study.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21389640
- American Heart Association. (2012). Eating citrus fruit may lower women’s stroke risk. https://www.sciencedaily.com/releases/2012/02/120223182638.htm
- NCBI. (2001). Prolonged vitamin C supplementation and recovery from demanding exercise. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11915781
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.