Rețetă de flan vegan ideală pentru întreaga familie
 

Rețetă de flan vegan ideală pentru întreaga familie

Vă vom arăta cum să pregătiți un flan vegan rafinat fără ouă sau lapte, dar cu aromă și textură excelente.
Rețetă de flan vegan ideală pentru întreaga familie
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 10 septembrie, 2023

Pregătirea unui flan vegan este foarte simplă. Sunt necesare doar câteva ingrediente pentru a savura unul dintre cele mai gustoase deserturi care există. În plus, zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitor, astfel încât caloriile finale și impactul asupra funcționării metabolismului să fie reduse. Descoperiți cea mai bună rețetă de flan vegan!

Cum se prepară o rețetă delicioasă de flan vegan?

Înainte de a începe, este necesar să subliniem că produsele lactate fermentate și fructele trebuie să fie cele mai consumate deserturi. Dacă aveți de gând să înlocuiți zahărul cu un îndulcitor, nu uitați să acordați prioritate steviei.

Puteți să înlocuiți băutura de soia cu orice altă băutură vegetală. Desigur, va fi important să vă asigurați că nu are zaharuri adăugate. Pentru aceasta, va fi necesară citirea etichetei și a listei de ingrediente. În continuare, vă vom spune cum să preparați această rețetă de flan vegan.

Rețetă delicioasă de flan vegan
Pregătiți un flan fără lapte sau ouă. Este ușor și delicios!

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți un flan vegan rafinat, veți avea nevoie de următoarele produse:

 • 1/2 litru de băutură de soia
 • 4 linguri de făina de năut
 • 4 linguri de amidon de porumb
 • 1 linguriță de agar agar
 • 1/4 cană de zahăr granulat
 • 2 linguri de margarină vegetală
 • Apă
 • Vanilie
 • Coajă de lămâie
 • Scorțișoară pudră

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți zaharul cu amidonul de porumb într-un bol și amestecați foarte bine.
 2. Apoi, combinați făina de năut cu apa și amestecați cu preparatul anterior până obțineți un rezultat omogen. Trebuie să se îngroașe treptat. Se poate întâmpla să iasă puțină spumă, dar acest lucru este normal.
 3. Totodată, puneți laptele de soia într-o oală cu esența de vanilie, scorțișoara și coaja de lămâie. Încălziți până dă în clocot.
 4. Odată ce începe să fiarbă, adăugați preparatul anterior și lingurița de agar agar și amestecați constant pentru a nu se arde sau lipi. Va trebui să fiarbă aproximativ 5 minute.
 5. Imediat ce luați oala de pe foc, adăugați margarina și continuați să amestecați totul bine.
 6. Este timpul să pregătiți caramelul. Pentru a face acest lucru, puneți într-o oală zahărul cu puțină apă și încălziți totul până devine maro și are o textură semi-densă.
 7. Puneți caramelul într-unul sau mai multe recipiente și acoperiți bine toate marginile.
 8. Adăugați amestecul de flan și puneți preparatul în frigider pentru aproximativ 2 ore.
 9. După acest interval timp, puteți consuma desertul.
Rețetă de flan vegan cu ananas

Informații despre flanul vegan

Flanul vegan este un preparat interzis persoanelor care au dezvoltat diabet sau altă patologie metabolică. În acest caz, este indicat să se limiteze pe cât posibil consumul de zaharuri simple, potrivit unui studiu publicat în Advances in Nutrition.

În mod similar, trebuie menționat faptul că grăsimile care sunt adesea folosite pentru prepararea rețetelor vegane nu au o calitate înaltă. Margarina, de exemplu, nu este altceva decât acizi grași care au trecut printr-un proces industrial de hidrogenare pentru a dobândi starea solidă.

Pregătiți o rețetă de flan vegan acasă!

După cum ați văzut, este ușor să pregătiți flanul vegan acasă. Sunt necesare puține ingrediente și timp pentru a obține un rezultat rafinat în ceea ce privește aroma. Desigur, trebuie inclus în contextul unei alimentații echilibrate și variate. În acest fel, vă puteți bucura la maxim de desert, fără a genera probleme de sănătate metabolică.

În cele din urmă, amintiți-vă că dietele vegane sunt de multe ori deficitare în proteine. Pentru a evita acest dezavantaj, combinați mai multe alimente bogate în proteine. Astfel, limitările în ceea ce privește digestibilitatea și deficitul de aminoacizi esențiali pot fi depășite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Plaza-Diaz, J., Pastor-Villaescusa, B., Rueda-Robles, A., Abadia-Molina, F., & Ruiz-Ojeda, F. J. (2020). Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients12(4), 1153. https://doi.org/10.3390/nu12041153
 • Johnson, R. J., Sánchez-Lozada, L. G., Andrews, P., & Lanaspa, M. A. (2017). Perspective: A Historical and Scientific Perspective of Sugar and Its Relation with Obesity and Diabetes. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)8(3), 412–422. https://doi.org/10.3945/an.116.014654
 • Islam, M. A., Amin, M. N., Siddiqui, S. A., Hossain, M. P., Sultana, F., & Kabir, M. R. (2019). Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes & metabolic syndrome13(2), 1643–1647. https://doi.org/10.1016/j.dsx.2019.03.033

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.