Rețetă de supă de fructe de mare simplă și gustoasă
Astăzi dorim să oferim o rețetă special creată pentru iubitorii de fructe de mare. Surprinde-ți familia cu această delicioasă rețetă de supă de fructe de mare. O poți adapta în funcție de preferințele tale și asezona după bunul plac. Nu ezita să o încerci, este simplă, rapidă și de efect!
Rețetă de supă de fructe de mare simplă și gustoasă
Supa de fructe de mare este un preparat des întâlnit în țările cu o resursă bogată de pește și fructe de mare. Preparatul presupune amestecarea mai multor varietăți de fructe de mare pentru a obține o supă. De asemenea, poți transforma rețeta într-o tocăniță, adăugând legume și scurgând o parte din lichid.
Rețeta este foarte populară în țările cu ieșire la mare. Unele state adaugă fructe de mare diferite, cum ar fi moluștele sau caracatița. Originea rețetei de supă de fructe de mare nu este certă. Însă se presupune că aceasta a apărut pentru prima dată în zona de coastă a Franței, la mijlocul secolului al XIX-lea. A devenit rapid foarte populară în toate zonele costiere.
Beneficiile pentru sănătate ale supei de fructe de mare
Această rețetă de supă de fructe de mare este foarte sănătoasă și recomandată persoanelor care se confruntă cu o deficiență de fier. Printre beneficiile sale amintim:
- Este o sursă bogată de vitamina B12, un nutrient ce îți oferă energia necesară pentru a rămâne activ/ă.
- Este bogată în fier, magneziu și calciu, minerale esențiale de care corpul uman are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.
- Oferă acizi grași omega 3.
- Conține vitamina A, foarte benefică pentru sănătatea oculară.
După cum ai putut observa, există suficiente motive pentru a încerca această rețetă delicioasă. Dacă nu ai mai preparat până acum fructe de mare, nu-ți face griji. Este foarte simplu.
Îți recomandăm:
Cum să prepari rețeta de supă de fructe de mare
Un mod delicios de a prepara această rețetă este să amesteci diferite fructe de mare. Secretul unui preparat delicios este baza de supă de pește. O poți cumpăra din supermarket. Dacă preferi să o faci tu, ai grijă să folosești ingrediente de calitate.
Dacă este prima dată când prepari supa de fructe de mare, nu-ți face griji! Îți vom explica totul pas cu pas și, de asemenea, îți vom oferi și câteva sfaturi în cazul în care vrei să variezi rețeta.
Ingrediente
- 1 cană de creveți roz (120 g)
- 1 merluciu mic (2 kg)
- 2 căni creveți uriași (240 g)
- 3 căței de usturoi (5 g)
- 1/2 praz (60 g)
- 3 cartofi (600 g)
- 1 cană de scoici (120 g)
- 1/2 morcov (70 g)
- 1 roșie (100 g)
- 2 căni bază de supă de pește (500 ml)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin (30 ml)
- 1 lingură de sare (15 g)
- 1 lingură de piper alb (15 g)
- 1/2 ardei roșu (70 g)
Mod de preparare
Pentru a prepara această supă, pur și simplu trebuie să combini fructele de mare cu legumele.
- Mai întâi, curăță merluciul și taie-l în bucăți de dimensiuni medii.
- Curăță scoicile și depozitează-le alături de merluciu în frigider.
- Ține cont de faptul că este mai bine ca fructele de mare să fie proaspete, nu congelate, pentru a se găti mai ușor.
- Apoi, decojește și taie toate legumele în bucăți mici. Călește-le cu puțin ulei de măsline extravirgin și usturoi într-o tigaie.
- Adaugă fructele de mare, începând cu creveții și merluciul. Adaugă scoicile ultimele. Călește toate ingredientele până când capătă o nuanță de maro auriu.
- Pune pe foc o oală cu baza de supă de pește și adaugă ceea ce ai pregătit anterior.
- Adaugă sarea și piperul alb, acoperă oala și lasă fructele de mare să se gătească bine timp de cel puțin 30 – 40 de minute.
- La final, ia vasul de pe foc, lasă supa de fructe de mare la răcit, apoi servește. O poți decora cu frunze proaspăt tocate de coriandru.
Sperăm să te bucuri de această rețetă de supă de fructe de mare simplă și delicioasă!
Citește mai mult:
Sfaturi suplimentare
- Pentru a prepara baza de supă de pește acasă, ai nevoie de 1 l de apă, câteva frunze de dafin, pătrunjel, sare, piper și cimbru. Pune toate ingredientele într-o oală la foc mediu și așteaptă până dau în clocot.
- Pentru ca morcovii și cartofii să fie mai moi, adaugă-i direct în supă și nu îi mai căli alături de celelalte legume.
- Poți utiliza, de asemenea, și alte tipuri de fructe de mare, cum ar fi caracatița și stridiile.
- Dacă ai în bucătărie o oală de gătit cu presiune, vei economisi timp prețios în procesul de gătire.
- Un alt truc pentru ca rețeta ta de supă de fructe de mare să fie mai delicioasă este să marinezi dinainte peștele. Pentru a face acest lucru, folosește o cantitate mică de vin alb și condimente pentru carnea de pește. Lasă timp de 3 ore în frigider peștele acoperit cu această marinată.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). ALMEJA. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Almeja].
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). MARISCOS. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Marisco].
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). OCTOPODA. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Marisco].
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.