Rețetă ușoară și delicioasă de chec marmorat
 

Rețetă ușoară și delicioasă de chec marmorat

Pentru a obține aspectul dungat, este foarte important să intercalăm omogen straturile de vanilie și ciocolată.
Rețetă ușoară și delicioasă de chec marmorat

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Acest chec marmorat este o variantă rapidă, diferită și ieftină a rețetei clasice. Este ideal să avem mereu o prăjitură bună în bucătărie pentru gustări, micul dejun sau acele aperitive din mijlocul zilei.

Puneți alături un pahar de lapte, un milkshake delicios și răcoritor, o ceașcă de cafea sau o infuzie. Copiilor le va plăcea să vi se alăture pentru a face acest tort delicios!

Checul marmorat arată foarte interesant. Dar cum obținem acest efect? Totul este o chestiune de tehnică. Pregătirea este simplă. Totuși, trebuie să ne păstram concentrarea și atenția la detalii până în momentul în care turnam amestecul în formă. Restul procesului este ușor.

Tot ce trebuie este să aveți ingredientele și să respectați cantitățile, astfel încât să obțineți un desert perfect pentru micul dejun și gustări.

Să începem cu descrierea ingredientelor, care nu sunt deloc pretențioase. Cu siguranță le aveți deja în cămară!

Rețetă ușoară și delicioasă de chec marmorat

Ciocolată neagră rasă

 

Ingrediente:

  • 175 g de unt sau ulei de floarea soarelui
  • 250 g de zahăr. Poate fi înlocuit cu stevia sau miere. În acest caz, cantitățile se schimbă.
  • 250 g de făină de patiserie cernută
  • 1 cană de lapte
  • 5 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Pudră de cacao sau 90 g de ciocolată neagră
  • 1 linguriță de praf de copt sau agent de dospit

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Vom încerca să găsim înlocuitori săraci în grăsimi și cu un conținut nutritiv ridicat, astfel încât checul marmorat să devină o alternativă de gustare sănătoasă pentru întreaga familie.

Preparare:

Zahăr alb

 

  • În primul rând, preîncălziți cuptorul la 180 °Celsius.
  • Într-un castron adânc, puneți untul și începeți să bateți până când culoarea untului se deschide.
  • Adăugați apoi zahărul puțin câte puțin și bateți în continuare, aproximativ 3 minute.
  • Adăugați o cană de lapte (sau suc de portocale) și apoi adăugați, unul câte unul, cele cinci gălbenușuri.
  • Adăugați încet făina cu o linguriță de praf de copt.
  • Și albușurile? Într-un alt recipient, împreună cu un praf de sare, bateți-le până formează vârfuri, dar fără a-și pierde umezeala. La final, amestecați totul cu esența de vanilie.
  • Separați amestecul în două părți egale.
  • Într-unul dintre amestecuri, adăugați trei linguri rase de cacao sau ciocolată neagră topită la bain-marie.
  • În centrul unei forme pregătite în prealabil, de aproximativ 22 cm diametru, puneți trei linguri de amestec de vanilie, iar deasupra aceeași cantitate de amestec de cacao. Continuați să alternați amestecurile.
  • Coaceți timp de 50 de minute sau până ce scobitoarea iese uscată.

Ați văzut cât de simplu este? Preparați acasă acest chec marmorat delicios!

De asemenea, puteți puțin lichior, fulgi de ovăz, fructe uscate sau iaurt într-unul dintre amestecuri. Orice vă trece prin minte este potrivit. Aceasta este o rețetă foarte versatilă.

Poftă bună!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.