3 rețete cu semințe de floarea soarelui pe care ar trebui să le încerci
 

3 rețete cu semințe de floarea soarelui pe care ar trebui să le încerci

Vă vom arăta câteva opțiuni de rețete cu semințe de floarea soarelui care pot fi incluse în mod regulat în contextul unei alimentații sănătoase și echilibrate.
3 rețete cu semințe de floarea soarelui pe care ar trebui să le încerci
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Semințele de floarea soarelui sunt alimente care pot fi folosite într-un mod simplu în bucătărie, reușind să crească densitatea nutrițională a multor feluri de mâncare. Ele conțin elemente de calitate care servesc la îmbunătățirea funcționării organismului. Vă împărtășim trei rețete simple și delicioase cu semințe de floarea soarelui, pe care le puteți face acasă!

3 rețete cu semințe de floarea soarelui

1. Pate din semințe de floarea soarelui

Prima rețetă este un pateu din semințe de floarea soarelui. Acesta oferă o cantitate semnificativa de antioxidanți, elemente care neutralizează formarea radicalilor liberi, după cum a clarificat un studiu publicat în Jurnalul European de Chimie Medicinală.

Ingrediente

  • 100 grame de semințe de floarea soarelui hidratate anterior
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 lingurițe de arpagic tocat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1/2 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 2 roșii mari uscate
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni pas cu pas

  1. În primul rând, înmuiați semințele de floarea soarelui peste noapte.
  2. Faceți același lucru cu roșiile, dar folosiți apă călduță pentru cel puțin câteva ore.
  3. Tocați cât mai mult roșia, usturoiul și pătrunjelul.
  4. Semințele se pun cu roșiile, usturoiul și pătrunjelul în paharul blenderului și se procesează.
  5. Adăugați sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, amestecând din nou bine.
  6. Transferați amestecul într-un bol și acoperiți-l cu folie de plastic, pentru a-l lăsa să se odihnească în frigider timp de câteva ore.
  7. La servire, puneți arpagicul tocat deasupra.
Cele mai bune rețete cu semințe de floarea soarelui

2. Băutură din semințe de floarea soarelui

Aceasta este o opțiune răcoritoare care oferă o cantitate mare de minerale esențiale. Putem evidenția calciul, un element care s-a dovedit a fi cheia pentru menținerea sănătății oaselor.

Ingrediente

  • 1/2 cană semințe de floarea soarelui
  • 3 căni de apă purificată
  • 1/2 banană (opțional)

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Înmuiați semințele într-un pahar cu apă timp de 24 de ore înainte de a pregăti băutura.
  2. Apoi, aruncați apa folosită și adăugați 3 căni de apă proaspătă purificată.
  3. Mixați timp de 3 minute până obțineți o textură omogenă, fără bucăți neprocesate.
  4. Puteți include 1/2 banană pentru a crește aportul de carbohidrați. Este opțional.
Băutură și semințe de floarea soarelui

3. Dressing din semințe de floarea soarelui

Vă vom prezenta un dressing care poate fi preparat într-un mod simplu din semințe de floarea soarelui și care vă va oferi vitamina E. Acest element este cheia menținerii echilibrului oxidativ în mediul intern, așa cum demonstrează cercetările publicate în revista Annual Review of Nutrition.

Ingrediente

  • 1/4 cană de semințe de floarea soarelui înmuiate timp de 24 de ore
  • 1/4 cană ulei de măsline extravirgin
  • Piper și sare după gust
  • 1/4 cană de semințe de susan
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2 lămâi

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Trebuie doar să puneți toate ingredientele menționate în paharul unui blender, folosind aparatul pentru câteva minute la putere maximă.
  2. Gata! Serviți preparatul cu o salată sau cu chipsuri tortilla.
Rețete cu semințe de floarea soarelui

Pregătiți rețete cu semințe de floarea soarelui!

Este ușor să preparați diferite rețete hrănitoare cu semințe de floarea soarelui. Toate sunt rapide și pot fi pregătite acasă, reușind să îmbunătățească gustul multor preparate. Sunt o opțiune excelentă pentru a varia caracteristicile organoleptice ale preparatelor uzuale și pentru a asigura un aport mai mare de antioxidanți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
  • Vannucci, L., Fossi, C., Quattrini, S., Guasti, L., Pampaloni, B., Gronchi, G., Giusti, F., Romagnoli, C., Cianferotti, L., Marcucci, G., & Brandi, M. L. (2018). Calcium Intake in Bone Health: A Focus on Calcium-Rich Mineral Waters. Nutrients10(12), 1930. https://doi.org/10.3390/nu10121930
  • Blaner, W. S., Shmarakov, I. O., & Traber, M. G. (2021). Vitamin A and Vitamin E: Will the Real Antioxidant Please Stand Up?. Annual review of nutrition41, 105–131. https://doi.org/10.1146/annurev-nutr-082018-124228

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.