Rețete de apă infuzată cu fructe - Doza de Sănătate
 

Rețete de apă infuzată cu fructe

Dacă îți place ceaiul, îți vor plăcea cu siguranță rețetele de apă cu fructe pe care le împărtășim în acest articol. Sunt răcoritoare și nutritive!
Rețete de apă infuzată cu fructe

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Rețetele de apă infuzată cu fructe pot fi modalitatea perfectă de rehidratare vara, ajutându-te în același timp să obții vitamine și minerale și să te bucuri de aroma unică a fructelor proaspete! Știm că îți lasă gura apă doar gândindu-te la o infuzie rece delicioasă!

Citește mai departe pentru a descoperi lista noastră de rețete de apă infuzată cu fructe pe care să le savurezi în orice moment!

Cele mai bune rețete de apă infuzată cu fructe

1. Apă infuzată cu pepene verde și rozmarin

Apă infuzată cu fructe roșii
Pepenele verde este unul dintre cele mai bune fructe de vară.

Pe lista noastră de rețete de apă infuzată cu fructe, a trebuit să includem pepenele verde! Pepenele verde este regele fructelor de vară. La urma urmei, cine poate rezista acestui fruct delicios?

95% din acest fruct este apă, motiv pentru care pepenele verde poate combate deshidratarea. De asemenea, conține vitaminele A, C și E, minerale precum potasiul, calciul și fosforul și carotenoizi precursori ai vitaminei A.

Ingrediente

  • 1 lingură de rozmarin
  • 1 litru de apă
  • 200 g (1 felie) de pepene verde

Mod de preparare

  1. Fierbe litrul de apă.
  2. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă rozmarinul.
  3. Lasă totul la fiert timp de 7 minute.
  4. Între timp, taie felia de pepene verde în cuburi. Pune cuburile deoparte.
  5. Ia infuzia de pe foc și adaugă pepenele verde.
  6. Lasă să stea până se răcește și strecoară lichidul.
  7. Pune infuzia în frigider sau adaugă niște gheață. Decorează cu un triunghi de pepene verde și savurează băutura!

2. Apă infuzată cu lămâie și ghimbir

Apă cu lămâie și ghimbir
Combinația de lămâie și ghimbir oferă antioxidanți și este răcoritoare.

Ce-ar fi dacă ai putea combina gustul picant al ghimbirului cu aciditatea lămâii? Te asigurăm că această rețetă de apă infuzată cu fructe îți va potoli setea.

Lămâia conține o cantitate semnificativă de vitamina C, flavonoide și acizi organici. Ghimbirul conține carbohidrați, proteine și fibre.

Ingrediente

  • 1 lămâie
  • 1 litru de apă
  • Ghimbir ras (după gust)

Mod de preparare

  1. Spală bine lămâia și tai-o felii.
  2. Apoi, pune apa la fiert cu lămâia.
  3. Adaugă ghimbir ras după gust. Dacă nu ai ghimbir proaspăt, poți folosi pudră de ghimbir.
  4. Când apa începe să fiarbă, ia vasul de pe foc și lasă infuzia să stea 15 minute.
  5. Pune infuzia în frigider sau adaugă niște gheață. O poți strecura sau lăsa așa.

3. Infuzie de pere și mentă

Piersici coapte
Menta face ca ceaiul să fie proaspăt și merge de minune cu gustul dulce al piersicilor.

Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia și ajută organismul să absoarbă mai bine substanțele nutritive prin intestine. În acest caz, îți sugerăm să îl combini cu piersici. Vei vedea cât de delicios este!

Piersicile conțin fibre (insolubile și solubile), vitamina C și cantități moderate de carotenoizi precursori ai vitaminei A, cum ar fi criptoxantina și betacarotenul.

Ingrediente

  • 4 sau 5 frunze de mentă
  • 1 litru de apă
  • 2 piersici coapte

Mod de preparare

  1. Spală bine frunzele de mentă și taie-le.
  2. Spală bine piersicile, decojește-le și taie-le cuburi.
  3. Pune frunzele de mentă și piersicile tocate într-o oală.
  4. Adaugă apa și fierbe timp de 10 minute.
  5. Lasă infuzia să stea încă 10 minute. Strecoară.
  6. Păstrează infuzia în frigider sau adaugă niște gheață. Poți decoră paharul cu o felie de piersică și câteva frunze de mentă.

Notă: Evită această apă infuzată dacă ești gravidă, alăptezi sau suferi de gastrită.

4. Căpșuni și kiwi

Apă infuzată cu fructe proaspete

Căpșunile sunt fructe cu un conținut redus de calorii (de aceea sunt incluse în planurile de slăbire) și cu multă apă. Sunt o sursă de vitamina C și acizi organici (acid citric, malic și oxalic). Kiwi conține multă vitamină C, pe lângă proteine, calciu, fosfor și fier.

Ingrediente

  • 1 kiwi
  • 8 căpșuni
  • 1 litru de apă
  • Frunze de mentă după gust (opțional)

Mod de preparare

  1. Spală bine căpșunile și taie-le în jumătăți sau în sferturi. Lasă-le deoparte.
  2. Curăță kiwi și taie-l în sferturi.
  3. Fierbe un litru de apă într-o oală și adaugă fructele și menta.
  4. Lasă la fiert timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc și se lasă băutura să stea până se răcește. Strecoară lichidul.
  5. Păstrează apa infuzată cu fructe în frigider sau adaugă niște gheață.

Pe care dintre aceste rețete de apă infuzată de fructe o vei încerca mai întâi? Toate sunt delicioase și bogate în vitamine. Dacă cel mic refuză să bea apă, oferă-i apă infuzată de fructe. Nu-i va putea rezista!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.