Logo image
Logo image

Rețete delicioase de wrap cu spanac

3 minute
Încearcă și tu aceste rețete delicioase și hrănitoare de wrap cu spanac. Vei vedea că sunt foarte simple și practice. 
Rețete delicioase de wrap cu spanac
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Rețetele de wrap cu spanac reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a te bucura de beneficiile oferite de această legumă verde. Aceste preparate pot fi adăugate cu ușurință și în dieta copiilor.

La fel ca toate legumele cu frunze verzi, spanacul este bogat în vitamine, fier, calciu și fibre, nutrienți benefici pentru sistemul imunitar.

Spanacul poate fi consumat crud sau fiert. Important este să speli foarte bine frunzele și cozile.

Pentru a elimina murdăria și urmele de pesticide, îți recomandăm să înmoi spanacul în apă cu oțet timp de două minute. 

Pentru a păstra culoarea spanacului după prepararea termică, fierbe-l în apă cu sare timp de maxim 5 minute. Culoarea verde a acestei legume se datorează concentrației ridicate de clorofilă, care curăță sângele și elimină toxinele. În plus, această substanță mărește producția de eritrocite.

Patru rețete de wrap cu spanac

Spanacul este o sursă naturală de energie, motiv pentru care este inclus adesea în dietele pentru slăbit. Fiind atât de versatil, acest ingredient poate fi adăugat cu succes în numeroase preparate culinare. În cele ce urmează, îți prezentăm patru rețete simple și rapide de wrap cu spanac.

Omletă cu spanac fără făină

Some figure

Ingrediente

  • Un praf de sare
  • Un praf de piper
  • 4 ouă (200 g)
  • 1 legătură mare de spanac

Mod de preparare

  • Spală bine spanacul și separă frunzele de tulpină.
  • Taie frunzele în bucăți mici.
  • Amestecă toate ingredientele în blender sau în robotul de bucătărie până obții o pastă subțire. 
  • Într-o tigaie cu ulei încins, toarnă o lingură mare din amestecul de spanac până obții o formă de clătită.
  • Prăjește-o pe o parte, apoi întoarce-o pe partea cealaltă.
  • Pune omleta pe o farfurie și umple-o cu legume cu sare sau fâșii de carne de pui.
  • Pentru a o „împacheta”, îndoaie partea de jos către centrul omletei și părțile laterale în sus.
  • Poți face oricâte wrap-uri dorești, în funcție de câte persoane vor fi la masă.

Wrap cu spanac și legume

Some figure

Ingrediente

  • 1 ou fiert tare
  • ½ avocado (50 g)
  • ½ morcov (10 g)
  • 1 dovlecel mic (150 g)
  • ½ roșie pentru salată (20 g)
  • 2 frunze mari de spanac
  • Sare, piper și ulei de măsline (după gust)

Mod de preparare

  • Spală bine frunzele de spanac și lasă-le să se usuce. Taie fâșii dovlecelul și morcovii.
  • Pune frunzele într-o tigaie și asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
  • Așază frunzele de spanac pe o farfurie sau o tavă. Pune fâșiile de morcov și dovlecel pe mijlocul frunzei.
  • Adaugă oul, avocado și roșia tăiate în bucăți mici.
  • Condimentează cu sare, piper și ulei de măsline. Poți înlocui acest amestec și cu un dressing din comerț, de preferat unul natural și ecologic.
  • Îndoaie partea de jos a frunzei în sus, pune umplutura și împăturește-o bine.
  • Fă câte wrap-uri ai nevoie, apoi servește-le pe farfurie și savurează-le.

Wrap cu spanac și proteine

Some figure

Ingrediente pentru omletă

  • ½ cană de lapte (150 ml)
  • 2 legături mari de spanac
  • 2 linguri de ouă bătute sau smântână pentru omletă (100 g)

Ingrediente pentru umplutură

  • ½ morcov (10 g)
  • 1 castravete (10 g)
  • 150 g piept de pui fiert

Mod de preparare

  • După ce ai spălat bine spanacul, lasă-l să fiarbă timp de 5 minute în apă clocotită cu sare.
  • Lasă frunzele să se răcească, apoi zdrobește-le în lapte cu proteine, până obții o pastă groasă.
  • Într-o tigaie încinsă, pulverizează ulei și toarnă o lingură din compoziția pentru omletă.
  • Prăjește omleta pe ambele părți până capătă o nuanță aurie.
  • Pentru umplutură, taie mărunt castravetele, morcovul și puiul. Pune-le în centrul omletei și fă un rulou mic și compact.
  • După ce ți-ai perfecționat tehnica, poți prepara câte wrap-uri dorești.

Rulouri cu spanac

Some figure

Ingrediente

  • ½ avocado (50 g)
  • 150 g ton
  • 1 castravete (200 g)
  • 2 frunze mari de spanac
  • Dressing la alegere (sare și ulei sau un amestec cu oțet)

Mod de preparare

  • Spală bine frunzele de spanac, lasă-le să se usuce, apoi întinde-le separat.
  • Pe o frunză, pune jumătate din ton.
  • Adaugă avocado și castravetele, tăiați în bucăți mici.
  • Presară sare și piper după gust.
  • Înfășoară frunza ca la sushi, apăsând tare pentru a nu se desface.
  • Taie ruloul în felii rotunde și repetă procedeul cu cealaltă frunză.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ismail, A., Marjan, Z. M., & Foong, C. W. (2004). Total antioxidant activity and phenolic content in selected vegetables. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.010
  • Bondonno, C. P., Yang, X., Croft, K. D., Considine, M. J., Ward, N. C., Rich, L., … Hodgson, J. M. (2012). Flavonoid-rich apples and nitrate-rich spinach augment nitric oxide status and improve endothelial function in healthy men and women: A randomized controlled trial. Free Radical Biology and Medicine. https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2011.09.028
  • Chu, Y.-F., Sun, J., Wu, X., & Liu, R. H. (2002). Antioxidant and antiproliferative activities of common vegetables. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020665f

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.