În general, leguminoasele sunt asociate cu feluri de mâncare consumate în anotimpul rece, fiindcă acestea sunt utilizate, de exemplu, la prepararea supelor, a tocanelor, a zacuscăi, etc. Cu toate acestea, delicioasele salate de leguminoase constituie o variantă excelentă și revigorantă pentru orice perioadă a anului. Năutul, lintea și fasolea sunt folosite frecvent în prepararea unor salate ideale de consumat atât iarna, cât și vara. În cele ce urmează, îți dezvăluim patru rețete de salate de leguminoase delicioase și ușor de preparat.
O salată de leguminoase nu este doar o mâncare delicioasă, ci și foarte sănătoasă. De fapt, consumul leguminoaselor contribuie la menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate. În plus, majoritatea leguminoaselor au un conținut ridicat de proteine.
Încearcă următoarele rețete de salate de leguminoase și începe chiar azi să adopți o alimentație mai sănătoasă și mai echilibrată.
Rețete de salate de leguminoase
1. Salată de leguminoase cu batoane de crab
Ingrediente
O jumătate de cană de năut fiert la conservă (90 g)
Pune toate leguminoasele într-o strecurătoare și să spală-le foarte bine cu apă rece. Spală-le până când nu rămâne lichid de la conserve. Apoi lasă să se scurgă și pune peste ele un șervețel de bucătărie ca să se usuce puțin.
Toacă o jumătate de roșie, scoate semințele și stoarce lichidul din ele.
Pune o picătură de oțet într-o oală cu apă clocotită și pune ouăle la fiert în aceeași oală timp de 10-12 minute. Apoi, lasă-le să se răcească, curăță-le și pune-le deoparte.
Toacă ardeiul verde, ardeiul roșu, ceapa și batoanele de crab în bucăți cât mai mici.
Ia cealaltă jumătate de roșie, toac-o în cubulețe și, împreună cu ardeii, ceapa și batoanele de crab, pune-le în vasul cu leguminoase. Adaugă sare și piper după gust.
Pentru vinegretă, amestecă muștarul, ketchupul, uleiul, oțetul și adaugă puțină sare. Amestecă bine ingredientele sosului.
Servește salata de leguminoase cu puțin sos și ouăle fierte tăiate mărunt și folosește ca decor câteva frunze de pătrunjel tocate.
2. Salată de fasole
Ingrediente
2 căni de fasole (400 g)
O salată verde
O ceapă mare
Mod de preparare
Spală bine salata verde și toac-o mărunt, apoi pune-o deoparte.
Pune fasolea la fiert cu puțină sare. Dacă crezi că este necesar, poți să îndepărtezi după aceea pielița de pe boabe.
Între timp, taie ceapa în rondele. Pune rondelele în apă clocotită, apoi toarnă apă rece în vas pentru ca ceapa să piardă din nivelul de aciditate.
În cele din urmă, amestecă toate ingredientele într-un castron. Condimentează salata și adaugă un strop de ulei de măsline și de oțet. Servește și savurează una dintre cele mai gustoase și hrănitoare salate de leguminoase.
p>Aniversări, sărbători, cumetrii sau simple reuniuni familiale… Toate au loc de obicei în jurul mesei. Meniul este cu siguranță eroul acestor întruniri, iar unul dintre cele mai așteptate preparate pentru copii și adulți deopotrivă este desertul. Iată trei rețete de…
p>Dacă te confrunți cu probleme legate de menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, încearcă aceste salate de ananas preparate cu diferite ingrediente, numai bune de consumate la cină. O alimentație echilibrată nu trebuie să însemne doar sacrificii, deoarece există o…
p>O cremă pentru prăjituri este foarte ușor de preparat, deoarece nu conține foarte multe ingrediente și nu implică etape lungi și complicate. Dimpotrivă, poți obține un rezultat foarte bun cu ușurință. Din acest motiv, multe persoane folosesc crema pentru a-și…
p>Secretul din spatele rețetelor de chipsuri din legume constă în alegerea legumei și a condimentelor. Cu toate că sunt foarte ușor de preparat, este important să știi ce opțiuni ai în materie de legume și condimente. Chipsurile pot fi mai…
p>Ovăzul este un tip de cereale recomandat datorită conținutului său ridicat și variat de substanțe nutritive. Prin urmare, te invităm să descoperi 3 rețete delicioase cu ovăz ușor de preparat. Află în cele ce urmează cum să prepari brioșe, clătite…
p>În prezent, se pune din ce în ce mai mult accent pe o alimentație corectă și echilibrată. Din ce în ce mai multă lume reduce consumul de alimente procesate și începe urmarea unei alimentații pe bază de produse vegetale. De…