Sănătatea oculară și cum poate fi de ajutor aloe vera - Doza de Sănătate
 

Sănătatea oculară și cum poate fi de ajutor aloe vera

Vrei să ai ochi sănătoși și o vedere bună? Citește în continuare pentru a descoperi un remediu naturist care te poate ajuta în acest scop.
Sănătatea oculară și cum poate fi de ajutor aloe vera

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Folosirea excesivă a dispozitivelor electronice și expunerea continuă la radicalii liberi reprezintă principalii factori care afectează sănătatea oculară. Bolile ochilor au existat mereu, dar în ultimii ani frecvența acestora a crescut într-un mod alarmant, chiar și în rândul tinerilor.

Problema este că mulți dintre noi avem impresia că sănătatea oculară se poate degrada doar natural, din cauza înaintării în vârstă. Din acest motiv, nu realizăm că putem adopta anumite obiceiuri care ne pot proteja ochii.

De pildă, o variantă este să ne aprovizionăm organismul cu nutrienți. Putem face asta consumând alimente care reduc riscul declanșării tulburărilor oculare.

Avem la dispoziție diverse remedii naturiste ale căror proprietăți pot fortifica ochii. Anumite plate pot crea o barieră protectoare împotriva luminii solare și a toxinelor.

Printre acestea se numără următorul remediu pe bază de aloe vera. Deși nu este o invenție recentă, acest remediu este unul dintre cele mai bune produse pentru a îngriji ochii. În articolul de azi vrem să îți prezentăm această rețetă în detaliu. În felul acesta, o poți prepara la tine acasă. Ia aminte!

Un remediu naturist cu aloe vera care protejează sănătatea oculară

Printre altele, aloe vera poate proteja sănătatea oculară

Acest remediu combină ingrediente cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Odată absorbite de către organism, substanțele din componența remediului îmbunătățesc sănătatea oculară.

Următoarea rețetă medicinală antică a devenit celebră în toată lumea și, datorită beneficiilor incredibile pe care le oferă, este populară chiar și în zilele noastre. Ca să prepari remediul, va trebui să combini aloe vera cu alte alimente foarte hrănitoare, cum ar fi mierea și nucile.

La final, vei obține un produs bogat în acizi grași, fibre și minerale benefice pentru întreg corpul.

Beneficiile oferite de aloe vera pentru ochi

Anumite obiceiuri ne ajută să ne protejăm sănătatea oculară

Gelul din interiorul plantei aloe vera este un ingredient inclus de multă vreme în sute de remedii medicinale și cosmetice. Bogat în apă, antioxidanți și vitamine importante, gelul de aloe vera este un aliat de nădejde când vine vorba de prevenirea bolilor.

Totodată, aloe vera stimulează producția de globule albe, susținând vindecarea țesuturilor vii. Gelul său are un efect de protecție asupra membranelor delicate care acoperă ochii. Așadar, extractele de aloe vera au fost incluse în tratamente împotriva unor boli precum:

 • Cataracta
 • Slăbirea corneei
 • Degenerarea maculară

Gelul de aloe vera este util și pentru a ține sub control glicemia, un factor-cheie când vine vorba de a menține sănătatea oculară. Practic, consumat regulat, acest produs te ajută să eviți bolile de vedere asociate diabetului.

Cum se prepară acest remediu cu aloe vera pentru ochi

Anumite băuturi pot îmbunătăți sănătatea oculară

Ca să prepari următorul remediu pe bază de aloe vera care îngrijește sănătatea oculară, ai nevoie de ingrediente de calitate ridicată.

Dacă optezi pentru versiuni ecologice ale acestora, remediul va prezenta un conținut semnificativ de nutrienți și proprietăți benefice. Mai mult, odată inclus în dietă, acesta susține sistemul imunitar și digestiv.

Principalul avantaj al acestui remediu este reprezentat de conținutul său scăzut de calorii. Persoanele care încearcă să piardă în greutate nu vor întâmpina niciun obstacol din cauza acestuia.

Ingrediente

 • ½ cană (100 g) de aloe vera
 • ½ cană (50 g) de nuci
 • 1 lingură (25 g) de miere
 • Zeama a 2 lămâi

Instrucțiuni

 • Începe prin a secționa frunzele de aloe vera. Extrage gelul din interiorul lor cu ajutorul unei linguri sau al unei ustensile asemănătoare.
 • După ce ai extras cantitatea indicată de gel, pune-l într-o oală cu puțină apă. Lasă să fiarbă timp de 10-15 minute.
 • De îndată ce s-a scurs intervalul indicat, strecoară apa în exces și pune amestecul în frigider.
 • Lasă să treacă 10-12 ore, apoi pune amestecul într-un robot de bucătărie împreună cu celelalte ingrediente.
 • Procesează până obții un smoothie cremos. Împarte această băutură în 3 porții, pe care le vei servi pe tot parcursul zilei.
 • Servește smoothie-ul cu cel puțin 30 de minute înainte de fiecare masă principală.

Nu este deloc greu să prepari acest remediu puternic care susține sănătatea oculară. De asemenea, nu vei avea nevoie de ingrediente scumpe. Include-l în dieta ta ca să profiți de proprietățile sale incredibile!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Aloe vera leaf gel: a review update. J Ethnopharmacol. 1999;68(1-3):3-37.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.