Scrisoare de adio: lucrurile pe care nu ți le-am spus niciodată
 

Scrisoare de adio: lucrurile pe care nu ți le-am spus niciodată

În această scrisoare de adio, îți voi dezvălui toate acele lucruri pe care nu ți le-am spus niciodată. Pentru noi este un punct final și pentru mine este un nou început.
Scrisoare de adio: lucrurile pe care nu ți le-am spus niciodată

Ultima actualizare: 19 februarie, 2023

Trebuie să mărturisesc faptul că scrisul a devenit terapia mea preferată. Poate pentru că îmi permite să exprim mai bine toate acele lucruri pe care le simt și pe care, din anumite motive, nu le pot spune altfel. Tocmai de aceea, fără a mai vorbi, m-am hotărât să-ți scriu o scrisoare de adio cu lucrurile pe care nu ți le-am spus niciodată. Sper că aceste cuvinte să ne ajute să ne vindecăm și să încheiem un capitol cu amintiri plăcute.

La un moment dat în istoria noastră mi-am lăsat imaginația să zboare și am idealizat o imagine despre tine care nu corespundea cu realitatea. Știu că pe parcurs ai făcut pași uriași pentru a deveni măcar o parte din acea persoană pe care mi-o doream. De asemenea, sunt conștientă că am schimbat multe lucruri la mine cu intenția de a te face să rămâi. Acum știu că ne-am înșelat.

Într-un fel, legătura noastră a devenit o competiție între cine a dat mai mult și cine a dat mai puțin. Din acest motiv, deși inima mea este în o mie de bucăți, știu că cel mai sănătos este să o terminăm și să lăsăm timpul să ne vindece. Nu intenționez cu aceste rânduri să te recâștig sau să generez în tine sentimente de vinovăție sau milă. Îmi doresc din tot sufletul să eliberez ceea ce simt, îți doresc numai bine și vreau să continuu drumul care mă așteaptă fără tine.

Fotografie ruptă

 

Scrisoare de adio: îmi iau rămas bun și nu regret nimic

După cum spuneam, am putut să înțeleg că m-am înșelat în multe privințe. Tot acest proces îmi provoacă durere. Chiar și așa, îndrăznesc să afirm că nu regret nimic. În ciuda tuturor lucrurilor neplăcute, îmi amintesc cu drag de acele momente fericite pe care le-am avut din prima clipă. Păstrez toate sfaturile pe care mi le-ai dat.

Da, multe lucruri au rămas în așteptare. Nu ajungem să realizăm multe vise, dar nici nu ne putem agăța de iluzia că lucrurile pot fi la fel ca înainte. Știu că este timpul să ne luăm la revedere. Povestea asta a fost atât de minunată, încât ar fi păcat să o rezumam cu durere. Te iubesc și vreau să păstrez acest sentiment ca amintire.

Nu mai este cazul să plângi sau să cauți vinovați. Mi-am potolit furia, frustrarea și am putut înțelege clar că acesta a fost cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat. Nu spun asta pentru că tocmai ne-am despărțit. Spun asta pentru că am făcut lucruri de neimaginat împreună și am învățat unul de la celălalt.

În această scrisoare de adio îți cer iertare

Profit de această ocazie pentru a-mi cere scuze pentru greșelile pe care le-am făcut. Am avut atitudini capricioase care probabil au trecut peste sentimentele tale. De asemenea, te-am făcut să schimbi lucruri care făceau cu adevărat parte din tine. Deși este târziu, toate acestea m-au făcut să înțeleg că există multe modalități de a eșua dincolo de trădare.

Oricum, îmi cer scuze și pentru că țin cuvintele pentru mine, pentru că nu am exprimat la timp cât de fericită m-am simțit alături de tine. Nu ți-am spus niciodată, dar asta mi-a bucurat sufletul.

Cuplu care se desparte

 

Îmi iau rămas bun, dar o parte din tine rămâne aici

Este inevitabil să nu mă gândesc la toate drumurile pe care le-am parcurs împreună. La început, mi-a fost greu să accept. Nu am vrut să înțeleg toate aceste lucruri pe care ți le spun astăzi în această scrisoare de rămas bun. Imaginează-ți zilele mele fără tine. Tortură, fără îndoială. Dar acum știu că trebuie să iubești fără dependență. Nu puteam lăsa atâtea râsete și atâtea momente fericite să ajungă învăluite în sentimente de dezamăgire și tristețe.

La urma urmei, în mine va exista întotdeauna o parte din tine pe care nu o va putea șterge nici măcar timpul. Râsul tău, privirea ta și sentimentele pe care ai știut să mi le oferi într-o mie de feluri. Toate aceste lucruri vor rămâne cu mine și îmi vor aminti că nu merit mai puțin. Deși am greșeli, merit să simt că sunt minunată. Mulțumesc că ai făcut parte din povestea mea.

Eu plec. O fac așa pentru că să te am în fața mea îmi creează un nod în gât. Este greu să-ți iei rămas bun de la cineva care a lăsat o astfel de amprentă. Dar eu prefer așa. Prefer să am liniștea sufletească că ți-am spus toate aceste lucruri și că am pus capăt relației noastre în cel mai sănătos mod.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.