Scrisoare de dragoste: mulțumesc pentru tot
 

Scrisoare de dragoste: mulțumesc pentru tot

Deși nu există cuvinte în această lume care să-mi traducă dragostea, această scrisoare rezumă tot ceea ce am simțit și nu am spus niciodată.
Scrisoare de dragoste: mulțumesc pentru tot

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Cum poți exprima în cuvinte ceea ce inima nu poate înțelege? Cum să umplu o pagină goală când nu există fraze care să descrie cât de mult te iubesc? Și totuși, iată-mă, mânuind acest stilou pentru a-mi transpune sentimentele în această scrisoare de dragoste.

Dragostea este o experiență foarte confuză. Nimeni nu-ți poate spune cum te simți și nici nu-ți poate spune dacă ești îndrăgostit. Este ceva ce descoperi încetul cu încetul, cu luminile și umbrele sale, alături de partener. Ei bine, acum știu. Știu că ești acea persoană și știu și că sunt îndrăgostit.

Scrisoare de dragoste: îți mulțumesc că ești mereu acolo

Parteneri care se iubesc
Dragostea este ceva pur și sincer, care reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai mari surse de fericire.

Îți mulțumesc că ești mereu acolo. Îți mulțumesc că ești lanterna mea în vremuri de întuneric, profesorul meu când greșesc și îngerul meu păzitor când mă simt neputincios. Îți mulțumesc că nu m-ai împins înapoi când mi-a fost frică, că mi-ai arătat valoarea mea și că m-ai împiedicat să mă pierd pe calea vieții.

Nu pot să nu fiu recunoscător pentru cine ești și pentru ceea ce ai făcut pentru mine. Ți-ai deschis inima și cu ea m-ai îmbrățișat, iar căldura ta a inundat adâncul sufletului meu. Te-am cunoscut într-un moment ciudat din viața mea și de atunci nu m-ai lăsat niciodată singur.

Nu pot să exprim pe deplin cât de important ești pentru mine. Această scrisoare de dragoste este doar o portiță, deoarece sentimentele mele sunt mai presus de orice cuvânt. Mulțumesc pentru prezență, cuvinte și îmbrățișări. Mulțumesc pentru companie, sărutări și dragoste. Îți mulțumesc că ești tu și că ai decis să stai lângă mine.

Uneori nu găsesc nicio modalitate de a exprima cât de mult iubesc. Greșeală gravă. Dacă ai ști cât de important ești pentru mine, dacă ai cunoaște bucuria cu care primesc acțiunile și cuvintele tale, te-ai simți extraordinar. De aceea îți scriu această scrisoare de dragoste.

Îți mulțumesc că ești un sprijin necondiționat

M-am născut din nou în ziua în care te-am cunoscut. Totul are sens acum. Chiar și în absența ta, conexiunea noastră depășește ceea ce este fizic. Toate acestea sunt posibile datorită faptului că ai devenit un sprijin necondiționat.

Pentru prima dată în viața mea, mă simt în siguranță. Nu ezit să-mi arăt afecțiunea și nici să-mi împărtășesc intimitatea. Pentru prima dată sunt sigur de ceva: te iubesc.

Sprijinul pe care mi-l oferi vital. Încredere, fidelitate, afecțiune și mai ales prietenie. Da, bineînțeles că am trecut prin momente grele, dar ce ar fi o relație adevărată fără ele?

Acestea sunt momentele de conflict când se manifestă adevăratul angajament. Datorită lor am renăscut mai puternici, ceea ce arată sprijinul necondiționat pe care îl avem unul față de celălalt. Îți mulțumesc ca pariezi în continuare pe mine și că uzi în continuare această mică gradină de trandafiri pe care am plantat-o împreună zi de zi.

Îți mulțumesc că m-ai luat de mână și că privești către orizont lângă mine

Persoane care se țin de mână

Când m-ai luat de mână cu hotărâre, mi-ai oferit siguranță. Împreună am mers către orizont într-un ritm constant. Am depășit obstacole, susținându-ne mereu reciproc în fața eșecurilor.

Împreună am pariat pe un proiect și continuăm să pariem pe el. Despre asta este dragostea, nu-i așa? Iei mâna persoanei iubite și priviți împreună în aceeași direcție. Am urmărit fericirea, deși pe parcurs am descoperit că pentru a o găsi nu trebuie decât să ne uităm la noi înșine.

În această scrisoare de dragoste vreau să menționez aprecierea, admirația și respectul pe care le simt pentru cine ești. Doar un zâmbet din partea ta este suficient pentru a-mi lumina ziua, iar contemplarea frumuseții tale este suficientă ca să știu că sunt foarte norocos. Prețuiesc chiar și momentele de liniște, pentru că în tăcere găsesc urme ale vocii tale.

Primește aceste cuvinte scrise cu sinceritate ca o mostră a dragostei mele. Voi încerca până la sfârșitul zilelor să le afirm. Acțiunile mele vor vorbi de la sine. Sunt recunoscător că ești încă lângă mine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Correa Rodríguez N, Rodríguez Hernández J. Estrategias de resolución de conflictos en la pareja: negociando en lo cotidiano. International Journal of Developmental and Educational Psychology. 2014; 6(1): 89-96.
  • Ojeda García A, Torres González T, Moreira Mayo M. ¿Amor y Compromiso en la Pareja?: de la teoría a la práctica. Revista Iberoamericana de Diagnóstico y Evaluación – e Avaliação Psicológica. 2010; 30(2): 125-142.
  • Parra C. Evaluación del conflicto de pareja desde la perspectiva cognoscitiva conductual. Revista Digital de Psicología. 2007; 2(5): 88-122.
  • Romo Martínez J. Estudiantes universitarios y sus relaciones de pareja. De sus experiencias y proyectos de vida. Revista Mexicana de Investigación Educativa. 2008; 38(13): 801-823.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.