Sindromul ovarului polichistic (SOP). Remedii naturale

Sănătatea ovarelor este strâns legată de cea a altor organe. Problemele intestinale pot afecta direct sănătatea organelor noastre reproducătoare. Trebuie să îmbunătățim și funcția ficatului, direct legat de sistemul endocrin.  
Sindromul ovarului polichistic (SOP). Remedii naturale

Ultima actualizare: 22 Noiembrie, 2018

Sindromul ovarului polichistic (SOP) provoacă menstre neregulate, dificultatea de a pierde în greutate, pilozitate excesivă, acnee, căderea părului și probleme de fertilitate, însă toate acestea pot fi evitate cu ajutorul unor remedii naturale.

În acest articol vă vom explica tot ce trebuie să știți despre tratarea naturală a acestei probleme, inclusiv cele mai bune remedii și sfaturi de nutriție pentru sindromul ovarului polichistic.

Remedii: echilibrarea ficatului în sindromul ovarului polichistic

Ficatul este organul care curăță sângele de toxine. Funcția sa este strâns legată de celelalte organe și, în special, de sistemul endocrin. Pentru tratarea completă și naturală a ficatului, puteți stimula funcția hepatică cu ajutorul unor plante medicinale ca silimarina și boldo. Este de asemenea esențial să eliminați din dietă grăsimile nesănătoase și aditivii alimentari.

sindromul ovarului polichistic

Reglarea funcționării intestinelor

Ținând cont de apropierea dintre intestine și ovare, problemele intestinale pot afecta direct sănătatea organelor interne. Este important să întreținem sănătatea intestinelor. În cazul în care acestea nu funcționează corect, apar numeroase alte probleme de sănătate.

Dacă pe lângă sindromul ovarului polichistic suferiți și de colon iritabil, constipație, paraziți sau alte disfuncții intestinale, este bine să tratați respectivele probleme înainte ca acestea să afecteze ovarele.

Pentru reglarea funcției intestinale, urmați o dietă bogată în fructe și legume, cereale integrale și fructe uscate. Dacă suferiți de constipație, includeți în dieta dumneavoastră câteva laxative naturale, precum semințele de in sau prunele.

in

Atenție la gluten

Intoleranța la gluten sau boala celiacă este ușor de diagnosticat, pentru că organismul reacționează imediat după ingerarea de produse care conțin gluten. Totuși, există grade diferite de intoleranță și un dezechilibru ușor poate duce în timp la sindromul ovarului polichistic.

Deci, dacă suferiți de intoleranță la gluten, alergii sau probleme digestive, aveți grijă la această substanță.

Vitex

Cea mai eficace plantă pentru a trata Sindromul ovarului polichistic este vitex (vitex agnus castus), un remediu folosit în mod tradițional pentru reglarea nivelului hormonal, prevenirea menstrelor neregulate și revenirea ovulației la femeile care se confruntă cu lipsa acesteia.  Este foarte eficient când sindromul ovarului polichistic este asociat cu un nivel scăzut al progesteronului și prolactinei.

Luați 200 mg de extract de vitex pe zi, timp de 3-4 luni pentru a ameliora sindromul ovarului polichistic.

plante-pentru-ovarul-polichistic

Maca

Maca este o plantă originară din Anzi foarte bună pentru sănătatea femeilor. În particular, are rol de reglator hormonal de orice fel. Este foarte bună și pentru simptomele menopauzei.

Această rădăcină poate fi găsită sub formă de tablete sau pudră. Pudra este mai ușor de dozat, deoarece se recomandă să se înceapă cu o doză mai mică și să se mărească treptat, pentru că este foarte energizantă și poate provoca nervozitate. 

  • Pentru o doză de șoc luați 6-9 grame zilnic timp de o lună.
  • Doza de întreținere ar trebui să fie de 3 g pe zi (o linguriță rasă).

Semințe de in

Uleiul de in presat la rece este bogat în Omega-3 și Omega-6, doi nutrienți care reglează în mod natural nivelul hormonal și stimulează ovulația. 

Ia două lingurițe de ulei de semințe de in zilnic. Dacă gustul acestuia nu-ți place, poți să îl amesteci în mâncare. Își va păstra proprietățile și nu vei mai simți gustul neplăcut.

Sperăm că acest articol în care am prezentat remedii pentru sindromul ovarului polichistic v-a fost de folos.

Sursa fotografiilor: digiyesica, Filip Bunkens and M. Martin Vicente.

S-ar putea să te intereseze...
5 semne ale sindromului ovarelor polichistice
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
5 semne ale sindromului ovarelor polichistice

%%excerpt%% Ca să eviți chisturile și alte asemenea complicații, este important să știi care sunt principalele semne ale sindromului ovarelor polic...