Sleek bun sau cocul japonez la modă
 

Sleek bun sau cocul japonez la modă

Cocul japonez este simplu, dar vă oferă un aspect foarte elegant. Să vedem cum se face sleek bun!
Sleek bun sau cocul japonez la modă

Ultima actualizare: 25 martie, 2023

Sleek bun sau cocul japonez a devenit viral. Este deja o tendință în saloanele de înfrumusețare, pe podiumuri și pe rețelele de socializare. Este una dintre cele mai versatile și ușoare coafuri pe care le puteți face acasă. Tutorialele nu au întârziat să apară și există diferite variante ale acestui coc, toate oferind eleganță, delicatețe și un aspect sobru și minimalist.

Vreți să aflați cum să faceți sleek bun sau cocul japonez la modă? Citiți mai departe!

Cum a apărut cocul japonez sau sleek bun?

Acest tip de coc a apărut în anii ’90, dar astăzi este din nou la modă. Mai jos vom explica care sunt cele mai bune tehnici pentru a face un cocul japonez. Este destul de simplu și rapid, acesta fiind motivul pentru care este preferatul multora.

Cocul japonez produce un efect de lifting imediat asupra feței. El luminează aspectul, așa cum foarte puține coafuri ușor de executat o fac.

În acele zile în care umiditatea și alți factori climatici nu favorizează aspectul coafurii, realizarea unui coc japonez este o opțiune foarte inspirată.

Păr afectat de umezeală
Zilele cu un procent ridicat de umiditate generează efecte nedorite asupra părului. Așadar, avem nevoie de coafuri care să ne salveze.

Sleek bun sau cocul japonez: cum se realizează acasă?

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să alegeți un model. Modificările sunt generate de cărare:

  • Pe centrul capului: încadrează frumos fața.
  • Într-o parte: în acest caz, veți obține un aspect elegant și sofisticat.
  • Fără cărare: părul este dat pe spate.

În ceea ce privește înălțimea cocului, aceasta poate varia. El poate fi la ceafă, puțin mai sus sau în vârful capului. Totul depinde de efectul pe care vreți să-l obțineți.

Odată ce ați ales modelul, trebuie să țineți cont de esența acestui coc: finisajul cu efect umed. Pentru acest lucru va trebui să folosiți balsam, ceară sau geluri de bună calitate pentru ca firele rebele să stea la locul lor.

Instrucțiuni pentru realizarea cocului japonez

Folosiți un pieptene pentru a trasa cărarea sau dați părul pe spate. Apoi, ridicați-l în coada de cal și răsuciți-l. Folosiți o bandă de cauciuc. Când obțineți rezultatul dorit, aplicați un produs de fixare.

Sleek bun cu șuvițe liber

Această variantă oferă cocului clasic un aspect informal. Șuvițele scurte sunt lăsate să iasă ușor din coc.

Sleek bun sau cocul japonez dublu
Există sute de variante ale cocului japonez. Personale tinere preferă cocurile duble și breton.

Cocul japonez: coafură ca la salon acasă

Sperăm că veți încerca această coafură simplă, dar de efect acasă. Daca o faceți corect, nu va mai trebui să mergeți la coafor. De asemenea, puteți adăuga broșe sau ace de păr, în funcție de ocazie. Bucurați-vă de această coafură ușoară, elegantă și modernă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Parrales Rosado, Á. R. (2015). Cortes y estilos del cabello, inciden en la enseñanza aprendizaje a los estudiantes de bachillerato de la Unidad Educativa Ismael Pérez Pazmiño del cantón Naranjito, Provincia del Guayas (Bachelor’s thesis, BABAHOYO: UTB, 2015).
  • Barrera Morataya, S. C. (2020). Conocimiento que poseen los estilistas en el cuidado y procesamiento químico del cabello, y diseño de una guía con énfasis en la salud e imagen estética, en salones de belleza de zona 10 de la Ciudad de Guatemala, y el Municipio de Villa Nueva, de Agosto-Diciembre 2018 (Doctoral dissertation).
  • Borbor Sánchez, J. F. (2021). Exposición prolongada a productos químicos de tintura y alisado capilar y su efecto en la salud en los trabajadores de salones de belleza del cantón Paján, provincia de Manabí.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.