Smoky gold pentru păr superb: o tendință la modă
 

Smoky gold pentru păr superb: o tendință la modă

Vopsirea și tunderea părului fără ca schimbarea să fie drastică este unul dintre scopurile tendinței smoky gold. În ce constă și cum se aplică?
Smoky gold pentru păr superb: o tendință la modă

Ultima actualizare: 04 aprilie, 2023

Tinerețea și prospețimea sunt semnele distinctive ale tendinței smoky gold pentru păr superb. Această tehnică de pigmentare este însoțită de o tunsoare specială pentru a completa efectul tridimensional. Tonurile aurii sunt fine și oferă părului un aspect luxuriant. La final, părul strălucește în toată splendoarea sa.

Smoky gold folosește tonuri ciocolatii, caramel și aurii pentru a ilumina părul fără a-i modifica rădăcina. Descoperiți în ce constă această tehnică de vopsire!

Ce este tehnica smoky gold pentru păr?

Smoky gold presupune vopsirea în tonuri aurii și blonde, deși poate folosi și alte palete. Obiectivul reflexiilor este un look natural. Vopsirea este combinată cu o tunsoare stratificată.

Stilul țintește-te mai mult către un aspect cenușiu, castaniu și, în unele cazuri, șaten. Tehnica smoky gold se bazează pe balayage-ul clasic cu trei nuanțe, una dintre ele fiind culoarea naturală a părului.

Femeie care a folosit smoky gold pentru păr superb
Combinația de diferite nuanțe, inclusiv smoky gold, creează un efect 3D.

Beneficiile stilului smoky gold pentru păr

Institutul de Științe Sociale și Discipline de Design a dezvăluit următoarele în Sondajul privind tendințele estetice legate de îngrijirea părului:

 • 30% dintre persoane își vopsesc părul doar pentru a-i modifica nuanța.
 • 29% o fac în căutarea unei imagini mai plăcute.
 • 19% recurg la vopsire din cauza părului alb.

Această tehnică favorizează iluminarea și oferă un aspect mai tânăr. Smoky gold camuflează părul alb fără a apela la tonuri închise. De fapt, părul cărunt tinde să se amestece cu reflexele vopselei, așa că nu va exista presiunea de a-l acoperi.

Alte beneficii ale tendinței sunt enumerate mai jos:

 • Oferă strălucire.
 • Este un stil elegant.
 • Rădăcina face parte din stil și nu trebuie vopsită.
 • Oferă o notă aurie fără a abandona părul brunet.

Cum se aplică smoky gold pentru păr superb?

Este important ca procedura de vopsire să fie efectuată de un stilist profesionist. Dincolo de pregătirea pigmenților, stiliștii au experiența și pregătirea corespunzătoare pentru a oferi sfaturi în funcție de culoare pielii și tunsoare.

Tehnica smoky gold pentru păr are o serie de pași:

 1. Decolorare: uneori, este nevoie de decolorarea prealabilă a părului. Totul depinde de culoarea naturală.
 2. Balayage: constă în trecerea subtilă între tonuri. Se lucrează cu două sau trei culori, cele mai închise rămânând în zona superioară.
 3. Culoare mai închisă de la rădăcină la mijlocul lungimii: cea mai intensă nuanță este aplicată de la rădăcini până la mijlocul lungimii.
 4. Vopsirea la capete: se folosește un ton deschis, estompând zona în care se unesc culorile pentru ca trecerea să nu pară forțată.
 5. Estompare: are loc la fuziunea culorilor.
 6. Stabilizare: aceasta este perioada de 30 de minute în care culoarea pătrunde în fibrele părului.
 7. Clătire și tundere: după spălarea cu apă, se treceți la tunderea în straturi.
Smoky gold pentru păr superb la coafor
Pentru rezultat optime, este nevoie de intervenția unui stilist profesionist.

Cum să prelungiți rezistența vopsirii smoky gold?

Este adevărat că acest tip de vopsire presupune vizite la coafor pentru a retușa sau modifica nuanța, dar există modalități de a prelungi efectul peste 3 luni.

Folosiți protecție termică pentru păr înainte de a-l expune la plăci, ondulatoare și uscătoare. Distanțați spălările, astfel încât părul să nu-și piardă prea repede uleiurile naturale. Folosiți șampon albastru sau violet destinat părului blond. Potrivit Campus MTI College, aceste șampoane sunt corectoare de culoare care hidratează podoaba capilară. Sunt special formulate pentru părul vopsit, așa că vă vor ajuta să păstrați mai mult timp stilul smoky gold.

Acum că știți care sunt avantajele acestui trend, îndrăzniți să-l încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.