Sper că ești bine - Doza de Sănătate
 

Sper că ești bine

Indiferent de țara din care vii, sper că ești bine. Sper că ai grijă de tine, că stai acasă, că te uiți la lume de la fereastră, înțelegând că aceasta este singura modalitate de a proteja viața în acest moment. Vrem să fii în siguranță, deoarece ești important pentru noi.
Sper că ești bine

Ultima actualizare: 21 mai, 2020

Sper că ești bine, că ești acasă și că ai grijă de tine și de cei dragi. Sper că, în zilele următoare, tu și cei dragi nu veți suferi. Dorința mea pentru tine este să fii protejat și imun.

Sper că protecția ta va fi asemenea celei oferite de acele biserici romane din Evul Mediu, care au protejat sute de mii de oameni împotriva atacurilor, războaielor și cruciadelor. Și, de asemenea, împotriva epidemiilor!

Pentru că, deși pare greu de crezut, suntem cu toții în război. Acest scenariu ne face să ne simțim ciudat și pare chiar ireal, deoarece numărul persoanelor infectate și al pierderilor umane crește în fiecare zi.

Haruki Murakami a subliniat într-una din cărțile sale faptul că toți trebuie să trecem prin furtuni. El a mai spus că, după ce norii au trecut, este posibil să nu știm cum am reușit să supraviețuim și poate chiar începem să ne îndoim că o astfel de furtună a existat vreodată.

Oricare ar fi situația, singurul lucru care pare sigur este faptul că, după această încercare, nu vom mai fi la fel. Poate că vom învăța lucruri bune care ne vor permite să începem să fim altfel, cu alte valori și gânduri. Cu toate acestea, nu este încă momentul să ne gândim la viitor. Trebuie să ne concentrăm asupra vremurilor actuale și să acceptăm faptul că avem o responsabilitatea comună. Este timpul să ne unim și să fim curajoși.

Nu contează că nimeni nu ne-a pregătit pentru asta. Da, viața pare să se fi oprit în loc, iar planurile noastre sunt acum paralizate într-o mare imensă de incertitudine. Însă suntem obligați să facem față acestei frustrări și să înțelegem că, pentru ca viața să continue, trebuie să respectăm cu toții anumite reguli.

Oriunde ai fi, sper că ești bine

Oriunde ai fi, sper să fii bine. Indiferent că ești din Scoția, Africa de Sud, Argentina sau Noua Zeelandă, trebuie doar să înțelegi situația actuală și să stai cât mai mult în casă. Depășește deciziile guvernamentale ale țării tale și acționează responsabil. Pentru că, în majoritatea cazurilor, cei care sunt nevoiți să ia măsuri sunt lenți.

Nu asculta pe nimeni care îți spune că libertatea de mișcare și economia trebuie să prevaleze. Teoria imunității de turmă nu funcționează, nu ajută și este, de fapt, letală.

Dacă cineva îți spune că poți duce o viață normală, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, caută definiția cuvântului pandemie în dicționar. Verifică știrile, informațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății și află ce se întâmplă în țări precum Statele Unite, Spania sau Italia. Stai acasă!

Ai grijă de tine

Ai grijă de tine, ia măsuri de protecție și părăsește locuința numai atunci când este strict necesar. Cel mai important, ai grijă de cei dragi și de cei vulnerabili la această boală.

Unul dintre avantajele pentru care trebuie să fim recunoscători în mijlocul acestor vremuri întunecate este tehnologia care ne permite să rămânem aproape de cei pe care îi iubim în ciuda distanței. În zilele noastre, este mai ușor ca niciodată să continuăm să ținem legătura cu cei pe care îi iubim de acasă, pentru a rămâne în siguranță și pentru a aplana curba infecției.

Utilizează telefonul mobil, fă apeluri video, comunică și împărtășește emoții pozitive. Simte-te mândru de tine pentru simplul fapt că stai acasă, având grijă de tine și de cei din jur. În acest moment, cele mai simple acțiuni sunt cele decisive.

Sper că ești bine alături de familie

Avem nevoie de tine, ești important

Sper că ești bine. Indiferent de situația ta, îți dorim pace și forță. Pentru că, așa cum a spus Carl Sagan cândva, suntem cu toții valoroși și indispensabili. Însă un lucru pe care îl descoperim cu tristețe în timpul pandemiei de coronavirus este faptul că viața poate fi la fel de fragilă precum ceața de dimineață.

Avem nevoie de tine. Indiferent de naționalitate, religie, valori, gânduri și profesie, ești necesar și important. Ești important pentru noi și ești important pentru cei dragi. În acest moment, cel mai valoros lucru pe care îl avem este solidaritatea și responsabilitatea celor care înțeleg că trebuie să se protejeze pentru a-i proteja pe ceilalți.

Prin urmare, trebuie să înțelegi că și alte persoane sunt la fel de importante ca tine. Nu este momentul pentru individualismul și egoismul pe care l-am văzut la TV și pe Internet. Este timpul să ne unim pentru a lupta împotriva acestui virus.

Știm că ți-e teamă, dar tuturor ne este. Pandemia va trece

Suntem cu toții speriați. În orice situație neașteptată, este perfect normal să experimentăm frica. Cu toate acestea, nu permite acestei emoții să te acapareze. În caz contrar, vei ajunge să dobândești comportamente dăunătoare.

Depune toate eforturile pentru a controla singurul lucru care îți este la îndemână: deciziile și comportamentul tău. Fii calm și trăiește responsabil și încearcă să îi ajuți pe ceilalți cât mai mult.

Deocamdată, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să fii în siguranță. Inspiră-te de la pisici! Ele petrec ani întreci urmărind lumea trecând de la ferestre, se ascund sub pături și cred pur și simplu că totul va fi bine.

În concluzie, sper că ești și vei fi în continuare bine. Sper că vom reuși să trecem împreună peste pandemia de coronavirus… rămânând acasă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.