Știai că ceaiul verde crește longevitatea? - Doza de Sănătate
 

Știai că ceaiul verde crește longevitatea?

Antioxidanții prezenți în ceaiul verde contribuie la reducerea formării radicalilor liberi. Prin urmare, aceștia contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cronice. Având în vedere acest lucru, vom discuta despre modul în care ceaiul verde crește longevitatea.
Știai că ceaiul verde crește longevitatea?
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Când vine vorba de o viață lungă și sănătoasă, este important să fim atenți la ceea ce mâncăm. Aceasta implică, desigur, consumul de alimente proaspete în loc de alimente procesate și evitarea anumitor toxine. Din fericire, există anumite substanțe și produse pe care le putem include în dieta zilnică cu scopul de a întârzia procesul de îmbătrânire. Acesta este cazul ceaiului verde și asta pentru că ceaiul verde crește longevitatea!

Ceaiul verde este o infuzie bogată în antioxidanți, utilizată în mod obișnuit în multe țări. Este un produs milenar. Unele triburi susțin că ceaiul verde are proprietăți medicinale miraculoase. Totuși, acest ceai nu este magic. Pentru a observa beneficiile sale pentru sănătate, trebuie să îl consumi ca parte a unei diete variate și echilibrate.

Ceaiul verde te poate ajuta să slăbești

Unul dintre beneficiile ceaiului verde este capacitatea sa de a stimula pierderea în greutate. Potrivit unui studiu publicat în Nutrición Hospitalaria, ceaiul verde produce acest efect în contextul unei diete hipocalorice.

În acest sens, consumul frecvent de ceai verde ajută la stimularea metabolismului și la creșterea arderilor calorice. Mai mult, acesta are un anumit efect asupra suprimării poftei de mâncare, așadar te ajută să-ți reduci consumul de gustări nesănătoase între mese.

Pentru a beneficia de efectele ceaiului verde atunci când vine vorba de arderea grăsimii corporale, poți include această infuzie în dieta ta zilnică. Sau poți căuta un produs cu extract de ceai verde. Ambele opțiuni sunt utile, atât timp cât le combini cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate.

Ceaiul verde este de ajutor în slăbire
Ceaiul verde crește arderile celulare. Așadar, în cadrul unei diete cu conținut scăzut de calorii, te poate ajuta să slăbești.

Antioxidanții din ceaiul verde

O altă caracteristică a ceaiului verde este conținutul său de antioxidanți. Ingerarea acestei substanțe în mod regulat este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta boli pe termen mediu sau lung, potrivit unui studiu publicat în Public Health Nutrition. Studiul asociază consumul acestei substanțe cu o scădere a incidenței bolilor cognitive și, în același timp, indică faptul că ceaiul verde crește longevitatea.

De asemenea, studiul recomandă combinarea consumului de ceai verde cu aportul de alți antioxidanți pentru a maximiza efectele acestora. De exemplu, poți pune extracte de ghimbir sau merișoare în ceai pentru a-i îmbunătăți capacitatea atunci când vine vorba de creșterea longevității.

Dieta și exercițiile fizice pentru prevenirea bolilor

În prezent, singurele metode sigure pentru creșterea longevității sunt exercițiile fizice și alimentația sănătoasă. Dieta ta ar trebui să includă o cantitate mare de legume și pește. În același timp, este fundamental să-ți restricționezi consumul de grăsimi trans, alimente ultra-procesate și băuturi alcoolice.

În cazul persoanelor sedentare, trebuie redus și aportul de carbohidrați. În acest fel, îți vei îmbunătăți compoziția corpului și sănătatea metabolică.

Vas cu merișoare răsturnat
Adăugând merișoare în ceaiul verde, îi vei spori efectul antioxidant.

Ceaiul verde este o infuzie cu numeroase beneficii pentru sănătate. În primul rând, acesta are un efect pozitiv atunci când vine vorba de reducerea țesutului adipos. În același timp, conține antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor asociate cu deteriorarea cognitivă.

Ceaiul verde crește longevitatea atunci când îl consumi zilnic. Îl poți consuma și sub formă de supliment alimentar. Totuși, nu uita că această substanță nu este miraculoasă. Pentru a te bucura de beneficiile sale, trebuie să ai și o dietă sănătoasă și variată.

În același timp, ar trebui să practici frecvent exerciții fizice. Pierderea masei musculare și a forței fizice este asociată cu un risc mai mare de mortalitate și cu scăderea speranței de viață.

Dacă adopți obiceiuri sănătoase și consumi ceai verde, îți vei crește longevitatea și îți vei reduce riscul de deteriorare cognitivă. Din fericire, ceaiul verde este ușor de găsit și la îndemâna tuturor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vázquez Cisneros LC., López Uriarte P., López Espinoza A., Navarro Meza M., et al., Effects of green tea and its epigallocatechin (EGCG) content on body weight and fat mass in humans: a systematic review. Nutr Hosp, 2017. 34 (3): 731-737.
  • Shirai Y., Kuriki K., Otsuka R., Kato Y., Nishita Y., et al., Green tea and coffee intake and risk of cognitive decline in older adults: the national institute for longevity sciences, longitudinal study of aging. Public Health Nutr, 2020. 23 (6): 1049-1057.
  • Jiménez-Bonilla, Vilma, and Ana Abdelnour-Esquivel. “Identificación y valor nutricional de algunos materiales nativos de arándano (Vaccinium spp).” (2013).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.