Stilul Coquette Aesthetic: în ce constă această tendință?
 

Stilul Coquette Aesthetic: în ce constă această tendință?

Stilul Coquette Aesthetic își păstrează popularitatea pe rețelele de socializare. Acesta presupune exaltarea femininului și eleganța volanelor, fundițelor și rochiilor înflorate.
Stilul Coquette Aesthetic: în ce constă această tendință?

Ultima actualizare: 20 mai, 2023

O întoarcere la dantelă și volanele epocii victoriene, combinate cu elemente precum balerinii sau ciorapi lungi albi. Accentuarea femininului, eleganța și aerul copilăresc reprezintă stilul Coquette Aesthetic. Acesta face furori în rândul tinerilor și adolescenților din generația Z.

Acest stil presupune rochii lungi din dantelă, imprimeuri florale și coliere cu perle. Stilul evocă eleganța doamnelor secolului al XIX-lea, deși caută simplitatea și ancorarea în modernitate. În continuare, vă vom spune în detaliu în ce constă.

Ce este stilul Coquette Aesthetic?

Acest stil înseamnă frumusețe, delicatețe și tot ce este plăcut ochiului. Fiind un stil vintage, frumusețea se referă la detalii din trecut, unele care au devenit excentrice și altele care nu s-au demodat niciodată.

Stilul Coquette Aesthetic derivă din stilul Aesthetic, care oglindește a doua jumătate a secolului al XX-lea. În Coquette, predomină o concepție clasică despre frumusețe, romantism și dragoste.

Culorile roz și alb abundă, alături de tonuri pastelate. Stilul are influențe din Soft Girl sau mișcarea Lolita.

Cum a apărut?

Tinerii au făcut acest stil viral prin intermediul rețelelor de socializare, în special Instagram și TikTok. Când vine vorba de modă, nu putem ignora nici ce se întâmplă pe Pinterest, o platformă specializată în artă, decorațiuni și îmbrăcăminte.

În 2010, pe Tumblr, multe tinere au început să promoveze stilul Lolita, cu referire la opera lui Vladimir Nabokov. Deși a stârnit furie în țări precum China, Japonia și Coreea de Sud, stilul a venit cu detalii precum culoarea roșie și machiajul pronunțat.

O altă asemănare o regăsim în stilul Shabby Chic, mai ales în ceea ce privește rafinamentul și gama de culori.

Astăzi, stilul Coquette Aesthetic are deja peste 300.000 de hashtaguri pe Instagram și aproape 2 miliarde de vizualizări pe TikTok.

Haine și accesorii pentru stilul Coquette Aesthetic

Acest stil face ca detaliile fine să coexiste cu culori, accesorii și chiar obiecte care se referă la tandrețe. Următoarele articole de îmbrăcăminte sunt cele mai folosite:

Rochii

Dacă cineva se uită la o fotografie din secolul al XIX-lea, în special la cele din înalta societate, va descoperi multe rochii. Sunt lungi, cu dantelă, multe falduri, jupe și panglici. Stilul Coquette caută să revină la acea eleganță tipică epocii victoriene. Nu neglijează broderia și imprimeurile florale.

Culorile dominante sunt albul și bejul. La acestea se adaugă maro deschis, roz și gri. Stilul nu se abate de la tonurile pastelate.

Ca îmbrăcăminte alternativă avem rochiile din satin, rochiile cu imprimeuri florale și chiar cardiganele. Și rochiile din tul cu paiete și cele transparente se potrivesc bine cu acest stil.

Păr

Coafurile sunt variate. Părul poate fi lăsat liber sau strâns. Se folosesc foarte multe panglicile, alături de fundițe.

Încălțăminte

Există două opțiuni de pantofi care se potrivesc perfect cu acest stil. Cizmele sunt cele mai folosite. Apoi, avem pantofii închiși, în concordanță cu trendul Lolita.

A doua opțiune este ceva mai îndrăzneață, deoarece permite folosirea de ciorapi albi și lungi cu dantelă sau broderie.

Accesorii

Ținuta în stil Coquette poate fi completată cu o serie de accesorii și bijuterii. Folosirea perlelor la brățări sau coliere este unul dintre principalele detalii care scot în evidență această modă. Accesoriile folosite includ:

  • Nasturi. Cămășile cu nasturi și dantelă evocă eleganța rochiilor vechi.
  • Perle. Sunt unul dintre detaliile fundamentale ale stilului Coquette Aesthetic. Se folosesc pentru inele, cercei, coliere și chiar haine.
  • Volane. Se folosesc la mâneci, fuste sau cămăși.
  • Mănuși. De obicei, acestea au dantelă și oferă eleganță ținutei.

Referințe

Ca orice stil, Coquette Aesthetic a cucerit și vedetele, precum actrița Elle Fanning. În plus, anumite personaje din film sunt adevărate referințe pentru acest stil: de exemplu, Nina, protagonista filmului Black Swan (Natalie Portman). Cu aspectul ei tineresc de balerină, este o inspirație clară pentru această modă.

Alături de ea, eleganța arătată de actrița Kirsten Dunst cu personajul ei Marie Antoinette în filmul din 2006 expune cele mai somptuoase detalii Coquette Aesthetic. Coloana sonoră aparține artistei Lana del Rey.

Stilul Coquette Aesthetic este ideal pentru evenimente

Deși la prima vedere poate părea un stil pretențios și exagerat, rochiile și ținutele vintage inundă rețelele de socializare. În acest caz, important este să vă concentrați pe detaliile care fac apel la istorie și la feminitatea clasică. Purtarea unei ținute Coquette este o modalitate elegantă și atrăgătoare de a rămâne în tendințe, stilul fiind o alegere excelentă pentru petreceri sau evenimente deosebite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.