9 idei pentru a sărbători ziua de naștere a gemenilor
 

9 idei pentru a sărbători ziua de naștere a gemenilor

Pregătirea unei petreceri pentru copii generează multe emoții părinți. Vă puteți imagina acest sentiment înmulțit cu doi? Dacă aveți gemeni, notați sfaturile de mai jos pentru a le organiza o petrecere perfectă!
9 idei pentru a sărbători ziua de naștere a gemenilor

Ultima actualizare: 09 mai, 2023

Există două modalități de a sărbători ziua de naștere a gemenilor: o petrecere tematică sau o petrecere care să țină cont de gusturile individuale. În oricare dintre cazuri, organizarea nu trebuie să devină o bătaie de cap pentru părinți. Da, există un efort dublu, dar și satisfacția este pe măsură.

Secretul unei sărbători de succes este să știți ce le place gemenilor. Vă invităm să descoperiți cele mai bune idei pentru a sărbători ziua de naștere a gemenilor!

Individualizarea: cel mai important aspect pentru a sărbători ziua de naștere a gemenilor

De multe ori părinții, îmbracă gemenii la fel, îi înscriu la aceleași activități și îi duc la aceeași școală. Toți acești factori influențează dezvoltarea unei relații speciale care transcende asemănarea fizică. De fapt, Fundația Orienta notează faptul că legătura dintre gemeni este mai strânsă decât cea dintre frații obișnuiți. Totuși, acest lucru nu înseamnă că au gusturi similare.

Copiii exprimă ceea ce le place sau nu le place. Plecând de la această premisă, stabiliți preferințele fiecărui copil în ceea ce privește personajele, culorile și temele, astfel încât petrecerea să reflecte personalitățile acestora.

Idei pentru a sărbători ziua de naștere a gemenilor

Understood Organization subliniază importanța găsirii unei pasiuni pe care frații să o poată împărtăși pentru dezvoltarea unei relații puternice. Sportul, anumite alimente sau simpatia pentru un desen animat, de exemplu, alimentează interesul fratern reciproc.

Sărbătorirea zilei de naștere poate ține cont de aceste pasiuni comune. Pentru ca evenimentul să fie un succes, este esențial să fiți atenți la toate detaliile.

Meniul, invitații, suvenirurile și decorațiunile sunt aspecte esențiale. Dacă nu puteți apela la un planificator de evenimente, nu intrați în panică. Notați ideile pe care le oferim mai jos!

1. Profitați de baloanele tematice

Baloanele clasice nu se demodează, dar este indicat să folosiți baloane tematice. Ele vin în toate dimensiunile, nuanțele și formele. Alegeți aranjamente și forme care fac aluzie la ziua de naștere.

2. Negociați decorul

Când gemenii sunt bebeluși, este ușor să alegeți tema petrecerii. Pe măsură ce cresc, acordați atenție preferințelor fiecăruia. Întrebați-i ce temă îi atrage.

În spatele unei petreceri de succes se află un proces de negociere. Dacă gusturile sunt contrare, jumătate din petrecere poate să corespundă cerințelor fiecărui frate. În cazul în care acestea coincid, adăugați ceva specific fiecărei personalități.

3. Personalizați tortul

Două torturi înseamnă alternativa ușoară, dar alegerea unui singur tort personalizat în două moduri este o opțiune mult mai interesantă. O parte poate fi cu supereroi, iar cealaltă cu mașini, de exemplu. Este ciudat, dar atrăgător.

4. Faceți diferența între gemeni

La intrarea în încăpere, puneți o tablă cu numele și particularitățile fiecărui copil. Decorați tabla cu desene legate de tema evenimentului.

5. Alegeți aperitive și mini deserturi delicioase

Aperitivele sunt perfecte pentru zilele de naștere și pot fi așezate pe o masă într-un colț. Oaspeții se pot servi cu ceea ce doresc, fără să aștepte să fie așezați la masă. Ce meniu să le oferiți? Nu veți da greș cu preparatele pe care le enumeram mai jos:

  • Tacos
  • Tapas
  • Fructe
  • Pizza
  • Înghețată
  • Hot dog
  • Băuturi răcoritoare
  • Burgeri
  • Mini clătite

6. Lăsați copiii să-și aleagă singuri ținuta

Dacă cei mici nu vor să poarte aceleași haine, nu-i forțați. Este ziua lor și scopul este să se bucure de petrecere. Dacă sunt de acord, creați-le ținute similare și chiar personalizate cu tema evenimentului.

7. Folosiți piese centrale pentru mese

Dacă aveți mese pentru invitați, merită să investiți într-o piesă centrală decorativă care să reprezinte tema aleasă de gemeni. Poate fi vorba despre personaje animate, mașini, sporturi sau orice doresc copiii.

8. Distribuiți pungi cu dulciuri

Decorați mai multe pungi și umpleți-le cu bomboane și biscuiți. În timpul pregătirilor, întrebați dacă vreunul dintre invitați are o dietă specială, ca să nu îi oferiți ceva ce nu poate mânca.

9. Decorați masa de tort

Masa de tort poate fi decorată în funcție de tema evenimentului. Folosiți baloane cu heliu agățate pe lateral și chiar fotografii cu cei mici (dacă aceștia sunt de acord).

Ziua de naștere a gemenilor

Pentru copii, sărbătorirea unei zile de naștere alături de frați este o oportunitate de a construi amintiri neprețuite. De asemenea, dacă fiecare copil are prieteni diferiți, veți avea mai mulți invitați la aceeași petrecere, ceea ce înseamnă mai multă distracție.

Din perspectiva părinților, organizarea a două petreceri într-una înseamnă mai mult efort și stres, dar acest lucru se va întâmpla doar o dată pe an. În ceea ce privește costurile, stabilirea unui buget este cea mai bună opțiune. Adaptați lista de cumpărături în funcție de buget.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.