Stilul milipili: în ce constă această tendință de pe TikTok?
 

Stilul milipili: în ce constă această tendință de pe TikTok?

Stilul milipili: în ce constă această tendință de pe TikTok?

Ultima actualizare: 01 ianuarie, 2023

Proaspăt, relaxat și deloc complicat, acesta este stilul milipili. Este un termen legat de modă adoptat de Generația Z, adică tinerii născuți între anii ’90 și primul deceniu al anilor 2000.

Caracterul retro și confortul pe care îl presupune acest stil sunt principala atracție pentru a adera la trendul care are mii de urmăritori pe rețelele de socializare (RRSS), în special pe TikTok și Instagram. Inspirația vine din serialele de televiziune din acei ani, precum și din ținutele expuse la spectacole precum Coachella Valley și Lollapalooza.

Ce este stilul milipili?

Milagros și Pilar sunt termenii care au dat naștere cuvântului „milipili. Acestea sunt numele femeilor din Generația Z care au creat stilul vestimentar.

Argentina este țara care a promovat acest tip de îmbrăcăminte expresivă, care l-a început făcea aluzie la atitudinile egocentrice ale tinerelor femei aparținând clasei de mijloc-superioare, după cum afirmă Dicționarul Latin American al Limbii Spaniole.

În lumea contemporană, milipili nu are nimic de-a face cu statutul economic sau social, nici cu comportamentul egoist; mai degrabă, a fost extrapolat la un concept de estetică remarcat prin salvarea trendului „Y2K”, adică revenirea la moda care predomina la începutul mileniului.

Fată îmbrăcată în stilul milipili
În stilul milipili, buricul este arătat la vedere indiferent de tipul de corp.

Creatorii de conținut sunt personaje cheie în promovarea trendului deoarece, așa cum indică revista Vivat Academia, aceștia au o mare influență asupra deciziilor de cumpărare. Bazele acestui stil sunt:

  • Machiaj luminos
  • Topuri cu buricul la vedere
  • Cizme de cowboy sau militare
  • Pantaloni largi, cu talie joasă
  • Îmbrăcăminte stratificată sau suprapusă
  • Chokere, lanțuri, mănuși și bijuterii metalice

Cum să ne adaptăm la stilul milipili?

Universitatea Anahuac Mayab relatează faptul că, îmbrăcându-ne în moduri deosebite, folosind haine care corespund modei actuale, ne asumăm un rol în societate și ne exprimăm liber.

Așa se întâmplă cu stilul milipili. Tinerele de astăzi găsesc în trend o modalitate de a comunica cine sunt, ce le place și ce cred.

Femeile își poartă părul liber sau creează coafuri deosebite, pe care le completează cu îmbrăcăminte și accesorii precum cele pe care le vom vedea mai jos.

Crop top

Topul fără mâneci sau halter și cel care dezvăluie buricul sunt piese esențiale în stilul milipili. Condiția este ca acesta să fie strâmt.

Talie joasă

Pantalonii cu talie joasă sunt esențiali în stilul milipili. Alegeți blugi largi și evazați, deoarece aceștia vor ieși în evidență atunci când sunt asociați cu topuri și mulate.

Cât despre fuste, atât timp cât sunt mini și cu talie joasă, se potrivesc perfect.

Accesorii deosebite

Pălării catifelate, coliere, mănuși și brățări… sunt câteva dintre accesoriile stilului milipili. Și îmbrăcămintea poate fi accesorizată: de exemplu, lanțuri la pantaloni.

Culori

Stilul acordă mai multă greutate culorilor închise, dar admite în egală măsură tonuri intense sau neon pentru îmbrăcăminte, accesorii și machiaj.

Machiaj fantezie

Machiaj în stilul milipili
Sclipiciul este un detaliu luxos în stilul milipili.

Machiajul milipili înclină spre fantezie, fiind descris de Euroinnova ca „o manifestare a creativității în care nuanțele sunt exagerate și detaliile sunt îmbinate prin diferite tehnici”.

În general, ochii sunt conturați cu negru; fardul este adesea lichid și accentuat cu sclipici. De pe buze nu lipsește niciodată glossul, iar tenul primește iluminator sidefat. Luminozitatea este esențială.

Descoperiți și: Ce este stilul preppy?

Salutare, adidași!

Pantofii sport sunt esențiali. Dacă aveți adidași cu platformă, nu ezitați să îi folosiți. Este un model de pantof ideal pentru îmbrăcămintea milipili.

Această tendință nu admite tocurile, promovând confortul la mers.

RRSS ca strategie de consolidare a stilului milipili

La început, mișcarea milipili a fost criticată pentru că se credea că este destinată doar femeilor slabe, cu picioare lungi și subțiri și abdomen plat. Însă, este un stil potrivit pentru orice corp.

Această misiune a avut efect datorită rețelelor precum TikTok, care, potrivit Școlii de modă a Centrului Autorizat de Arte Plastice și Design, profită de influența vedetelor pentru a transmite faptul că stilurile actuale din modă nu corespund neapărat unui anumit tip de corp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.