Stilul lumberjack: cum să combinați cămășile în carouri
 

Stilul lumberjack: cum să combinați cămășile în carouri

Cel mai caracteristic element al stilului lumberjack sunt cămășile în carouri. În continuare, vă vom arăta cum să le asortați pentru un look formal sau casual.
Stilul lumberjack: cum să combinați cămășile în carouri

Ultima actualizare: 18 martie, 2023

Elementele distinctive ale stilului lumberjack sunt cămășile în carouri, ale căror modele amintesc de kilturi. Acestea au diverse culori și țesături pentru fiecare perioadă a anului. Descoperiți cum să combinați cămășile în carouri în stil lumberjack!

Cămășile sunt articole funcționale și versatile, deoarece oferă o mare varietate de posibilități de combinare. Ele pot fi folosite în viața de zi cu zi, dar și în contexte formale.

Prin urmare, nu ar trebui să lipsească din dulap. Sunt ideale atât pentru bărbați, cât și pentru femei de orice vârstă. În continuare, veți afla mai multe despre stilul lumberjack și veți descoperi cum să combinați cămășile în carouri.

Care înseamnă stilul lumberjack?

Se spune că acest stil a fost inspirat de kilturile scoțiene. În această țară, fiecare clar avea propriul model de kilt. Cele mai frecvente culori erau roșul și verdele.

Între 1747 și 1782, Coroana Britanică a interzis folosirea unor astfel de țesături din cauza conotației politice. Ulterior, unii dintre membrii acelor clanuri au decis să emigreze.

În America de Nord, ținutele de lucru, în special cele folosite de tăietorii de lemne, au replicat modelul kiltului scoțian. Primele cămăși cu acest design au fost purtate în Statele Unite la mijlocul secolului al XIX-lea.

Erau articole de îmbrăcăminte confecționate din țesături groase de bumbac, cu rolul de o oferi protecție împotriva frigului. Mai târziu, utilizarea cămășilor în carouri a devenit populară, fiind folosite în ținutele casual.

Stilul lumberjack include o barbă stufoasă, tatuaje și un aspect oarecum dur, chiar neîngrijit. Elementul caracteristic care a fost adoptat ca semn universal este cămașa în carouri.

Cum să combinați cămășile în carouri?

Cămașa în carouri a cucerit de mult străzile. Prin urmare, este una dintre acele piese vestimentare care nu ar trebui să lipsească din dulapul nimănui. Nu face doar parte din ținuta bărbătească, ci este perfectă și pentru femei.

În general, cămășile în carouri se potrivesc cu aproape orice, indiferent dacă este vorba de stilul formal sau informal. Să vedem cum putem să combinăm cămășile în carouri pentru a scoate în evidență stilul lumberjack!

Cu blugi

Combinația care nu dă greș niciodată este cămașa în carouri cu blugi. Aceasta este ținuta de cowboy. Combinația este perfectă pentru un look casual. Cămașa se poate purta sau nu în pantaloni. Acest stil nu se demodează niciodată!

Stilul lumberjack la femei
Femeile pot purta blugi alături de cămăși în carouri.

Cu pantaloni de costum

Cămașa în carouri se poate combina cu pantaloni de costum. Țineți cont de aceste recomandări:

  • Cu cât costumul este mai închis, cu atât mai bine.
  • Încercați să purtați o cravată uni.
  • În ceea ce privește imprimeul cămășii, alegeți pătrate mici și culori sobre sau reci.

Supracămașă deschisă

Această utilizare a fost popularizată de mișcarea grunge, a cărei trupă reprezentativă a fost Nirvana. Într-o astfel de ținută apărea mereu Kurt Cobain (1967-1994), vocalistul trupei.

Cămașa se poartă la exterior, descheiată și cu un tricou dedesubt. Tricoul poate fi alb și cu imprimeul trupei preferate. De asemenea, se combină cu pantaloni largi și teniși.

Cu un maiou

Este un stil casual ideal pentru vară. Maioul trebuie să fie alb sau negru, iar cămașa se poartă deschisă sau închisă doar în partea de jos.

Cu bermude sau pantaloni capri

Cămașa în carouri poate fi combinată cu pantaloni scurți sau capri de culori deschise. Vara, purtați sandale sau teniși fără ciorapi.

Cu geci de blugi

Jacheta de blugi se potrivește perfect cu o cămașă în carouri. Pentru mai multe straturi, purtați un tricou alb dedesubt. Închideți nasturii până la jumătate.

Puteți opta și pentru o geacă de piele. În acest caz, cămașă în carouri trebuie să fie mai strâmtă.

Cu bretele

În acest caz, cămașa trebuie băgată în pantaloni. Este un look foarte potrivit pentru un băieți, alături de pantaloni scurți. Aspectul este vintage și cool în același timp.

Cu cizme

Combinația de cămașă în carouri și blugi se potrivește cu cizmele de alpinism sau cele în stil cowboy. Desigur, puteți folosi și pantofi sport.

Cu șepci și pălării

Trebuie să alegeți următoarele:

  • Fesuri pentru zilele friguroase
  • Șepci de baseball pentru un stil casual
  • Pălării cu boruri late de tip Stetson, pentru a completa ținuta de cowboy
Cum să combinați cămășile în carouri pentru un look casual
Cămășile lumberjack au diverse culori pentru a fi combinate cu ușurință.

Cu fuste midi sau din denim

Deși stilul lumberjack este masculin, cămășile în carouri sunt preferate de multe femei. Există mai multe opțiuni de a la purta; de exemplu, combinați cămașa cu o fustă midi sau de blugi, cu rupturi deasupra genunchiului.

Cămașa supradimensionată

O variantă care se folosește foarte mult pentru această piesă vestimentară este stilul oversize. Cămașa se poartă ca rochie . Poate fi completată cu pantaloni scurți sau o fustă mini, ideală pentru a scoate în evidență picioarele. Adăugați cizme înalte.

Cămașa poate fi purtata și legata pe talie, pentru un look mai sexy.

Combinați cămășile în carouri în orice sezon!

Stilul lumberjack este ideal în orice perioadă a anului. Puteți alege țesături și culori diferite. După cum ați văzut, puteți alege dintr-o varietate de stiluri, adăugând o notă originală și încorporând și alte elemente, precum pălăriile sau jachetele.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Brown, I. (2010). From Tartan to Tartanry: Scottish culture, history and myth. Edinburgh-Scotland, University Press.
  • Oldstone-Moore, C. (2021). The irony of hipster beards (cap. 7). Hipster Culture: Transnational and Intersectional Perspectives. New York-USA, Bloomsbury Academy.
  • Quye, A., Cheape, H., & Burnett, J. (2003). An historical and analytical study of red, pink, green and yellow colours in quality 18th-and early 19th-century scottish tartans, Dyes in History and Archeology, volume (19), pp. 1-12.
  • Woodward, S. (2009). The myth of street style. Fashion Theory, volume 13(1), pp. 83-101. DOI: 10.2752/175174109X381355.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.