Suplimentele alimentare utile pentru toată familia
 

Suplimentele alimentare utile pentru toată familia

Aveți copii care merg la școală? Mergeți la muncă după o vacanță reușită? Dacă da, cu siguranță aveți nevoie de un plus de energie oferit de suplimentele alimentare.
Suplimentele alimentare utile pentru toată familia
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 04 iulie, 2023

Deși vacanțele sunt grozave, la un moment dat trebuie să ne întoarcem la școală și la muncă. Schimbările de temperatură, stresul și timpul liber tot mai redus pun presiune pe organism. Consumul de suplimente alimentare este o alternativă excelentă pentru a crește nivelul de energie. Care sunt suplimentele alimentare utile pentru toată familia?

Suplimentele cresc puterea, sporesc rezistența, întăresc sistemul imunitar și reduc stresul. Cu toate acestea, este esențial să știm să le consumăm și să le alegem în funcție de nevoile individuale.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele alimentare sunt produse care sunt folosite pentru a completa dieta și pentru a oferi nutrienți esențiali organismului. Pot fi luate ca atare sau în combinație cu anumite alimente și sunt disponibile în diferite formate, precum capsulele, tabletele, pudrele sau lichidele.

În perioadele cu stres ridicat, cum ar fi întoarcerea la muncă sau la școală după o vacanță, acestea pot fi o modalitate de a crește nivelul de energie și de a reduce stresul. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unor suplimente alimentare, alegeți doar produse de calitate pentru ca organismul să poată face față tuturor provocărilor.

Este important de menționat faptul că suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată sau un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, acestea pot fi o modalitate eficientă de a vă asigura că organismul primește nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corect.

Bărbat care ia suplimente alimentare
Revenirea la locul de muncă poate fi o sursă de stres, așa că utilizarea ajutorului nutrițional este o idee excelentă.

Ce ingrediente conțin suplimentele alimentare utile pentru toată familia?

Cele mai comune ingrediente din suplimentele alimentare sunt vitaminele și mineralele. Acestea sunt sigure și eficiente și completează eficient dieta. Studiile au confirmat faptul că multivitaminele și multimineralele pot fi de mare ajutor în prevenirea bolilor cardiovasculare și chiar a unor tipuri de cancer.

Vitamina C este un acid organic solubil în apă, care se găsește în mod natural în multe alimente. Este folosită pentru a preveni sau trata carențele. Este unul dintre cele mai importante ingrediente din suplimentele alimentare utile pentru toată familia.

Multe studii au arătat că vitamina C sau acidul ascorbic este un antioxidant puternic care ne ajută să luptăm cu stresul, oboseala și schimbările de temperatură. De asemenea, ne ajută să întărim sistemul imunitar și să combatem infecțiile virale.

Alte ingrediente extrem de benefice în suplimentele alimentare

Dincolo de vitamina C, alți nutrienți utilizați pe scară largă în suplimente sunt vitamina D, acidul folic și acizii grași omega. Experții recomandă aportul zilnic pentru a îmbunătăți funcționarea generală a organismului.

Vitamina D este o vitamină solubilă în apă pe care corpul o produce în mod natural ca urmare a expunerii la lumina soarelui. Unele cercetări au confirmat că vitamina D este necesară pentru a menține oasele puternice și sănătoase, precum și pentru a îmbunătăți funcționarea generală a corpului. Din păcate, din cauza locului de muncă, petrecem foarte mult timp în interior și nu sintetizăm suficientă vitamina D.

Multe dintre suplimentele alimentare pentru toată familia conțin acid folic și acizi grași omega. Acidul folic este o formă de vitamina B care se găsește în mod natural în multe legume și leguminoase. Este util pentru prevenirea sau tratarea anemiei.

Acizii grași omega sunt nutrienți esențiali pentru creier și inimă. Se găsesc în anumite fructe, legume și uleiuri vegetale. Mai multe studii au arătat că acizii grași omega pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a capacității mintale. Acești acizi sunt ideali pentru întoarcerea la muncă sau la școală după o perioadă de vacanță.

Suplimentele alimentare potrivite pentru toată familia
Suplimentele alimentare conțin adesea vitamina C. Acest nutrient întărește sistemul imunitar.

Toată familia ar trebui să ia suplimente alimentare?

Deși mulți experți recomandă un aport zilnic de anumiți nutrienți, nu toți oamenii trebuie să ia suplimente alimentare. În general, suplimentele sunt recomandate celor care urmează o dietă vegetariană sau vegană sau celor care au deficiențe nutriționale. Aceste produse suplinesc aportul alimentar.

Dacă aveți o dietă echilibrată și faceți sport în mod regulat, corpul primește deja tot ceea ce are nevoie în mod natural. Dar, în perioadele de stres ridicat, dacă simțiți că nivelul de energie este scăzut, nu strică să dați puțin ajutor corpului. Dacă o faceți, veți observa rapid îmbunătățirea și veți putea face față noilor provocări în cel mai bun mod posibil.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Blumberg JB, Bailey RL, Sesso HD, Ulrich CM. (2018). The Evolving Role of Multivitamin/Multimineral Supplement Use among Adults in the Age of Personalized Nutrition. 2018 Feb 22;10(2):248. doi: 10.3390/nu10020248. PMID: 29470410; PMCID: PMC5852824. Recuperado de: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29470410/
  • DiNicolantonio JJ, O’Keefe JH. (2020). The Importance of Marine Omega-3s for Brain Development and the Prevention and Treatment of Behavior, Mood, and Other Brain Disorders. Nutrients. 2020 Aug 4;12(8):2333. doi: 10.3390/nu12082333. PMID: 32759851; PMCID: PMC7468918. Recuperado de: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32759851/
  • Dobson R, Cock HR, Brex P, Giovannoni G. (2017). Vitamin D supplementation. Pract Neurol. 2018 Feb;18(1):35-42. doi: 10.1136/practneurol-2017-001720. Epub 2017 Sep 25. PMID: 28947637. Recuperado de: https://pubmencbi.nlm.nih.gov/28947637/
  • Johnston CS, Barkyoumb GM, Schumacher SS. (2014). Vitamin C supplementation slightly improves physical activity levels and reduces cold incidence in men with marginal vitamin C status: a randomized controlled trial. Nutrients. 2014 Jul 9;6(7):2572-83. doi: 10.3390/nu6072572. PMID: 25010554; PMCID: PMC4113757. Recuperado de: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25010554/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.