Combate celulita cu tinctură de rozmarin - Doza de Sănătate
 

Combate celulita cu tinctură de rozmarin

Deși poți să cumperi această tinctură direct de la magazin, este mai bine să o prepari acasă pentru a te asigura că este organică și are o calitate superioară. 
Combate celulita cu tinctură de rozmarin
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Celulita este o afecțiune comună care apare atunci când țesuturile moi se inflamează din cauza anumitor probleme circulatorii sau limfatice. Această problemă se caracterizează prin formarea unor mici noduli de grăsime sub suprafața pielii care arată ca niște gropițe, având un aspect de coajă de portocală. Pentru a combate celulita, află în cele ce urmează câteva informații despre aceasta, apoi descoperă de ce este utilă tinctura de rozmarin în acest sens.

Peste 90% din femeile din întreaga lume au celulită, cauzele fiind schimbările hormonale, greutatea excesivă sau lipsa de mișcare. Deși aceasta poate apărea și la bărbați, femeile sunt cele mai afectate, indiferent de greutatea lor corporală. Până acum nu s-a descoperit cauza exactă a apariției sale, celulita fiind dificil de tratat. În plus, s-a descoperit că menținerea anumitor obiceiuri dăunătoare poate îngreuna și mai mult vindecarea.

După cum știi deja, există anumite produse cosmetice și terapii care combat celulita și oferă fermitate și finețe pielii. Problema este că aceste produse sunt scumpe, iar multe persoane nu și le permit.

Din fericire, avem la dispoziție anumite tratamente 100% naturale și convenabile care oferă rezultate excelente dacă sunt folosite în mod regulat.

În această categorie este inclusă și tinctura de rozmarin care, atunci când este aplicată direct pe piele, ajută la combaterea celulitei. Astăzi îți prezentăm proprietățile sale și o rețetă simplă pentru a o prepara chiar la tine acasă.

De ce să folosești tinctura de rozmarin pentru a combate celulita?

Combate celulita folosind ingrediente naturale

Tinctura de rozmarin este una dintre cele mai bune modalități de a absorbi prin piele proprietățile acestei plante. Beneficiile sale se datorează acțiunii antiinflamatoare puternice care îmbunătățește circulația, combate retenția de apă și reduce inflamația țesuturilor. În plus, rozmarinul tonifiază pielea, îi oferă fermitate și previne aspectul flasc al acesteia.

Datorită acestor proprietăți importante, femeile includ rozmarinul în rutina lor de înfrumusețare pentru a combate celulita.

Totuși, este important să menționăm că nu vorbim despre un produs miraculos. Deși s-a dovedit că tinctura de rozmarin ajută la combaterea celulitei, nu te poți aștepta ca aceasta să elimine complet problema, fără a ține seama de obiceiurile tale.

Prin urmare, pentru a combate celulita, este necesar, de asemenea, să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare, să practici exerciții fizice și să adopți obiceiuri sănătoase care stimulează arderea grăsimilor.

Te sfătuim să citești și:

Tratament pentru celulită cu sare de mare

Cum se prepară tinctura de rozmarin?

Combate celulita folosind o substanță cu rozmarin

Datorită utilizărilor sale terapeutice, tinctura de rozmarin este disponibilă în diverse farmacii și magazine naturiste. Cu toate acestea, îți  recomandăm să o prepari la tine acasă pentru a avea certitudinea că este 100% naturală.

Ingrediente

 • 5 fire proaspete de rozmarin (cu frunze și flori)
 • 3/4  cană de alcool sanitar (150 ml, 96º)
 • O sticlă cu capac ermetic (din sticlă)

Mod de preparare

 • Taie rozmarinul în bucăți mici și pune-le în sticlă.
 • Toarnă alcoolul etilic până când acoperă planta.
 • Pune capacul și strânge-l bine, apoi ține sticla într-un loc întunecos timp de 15 zile.
 • După încheierea acestui interval, strecoară alcoolul printr-o pânză curată.

Mod de întrebuințare

 • În primul rând, trebuie să exfoliezi pielea zonei în care vrei să aplici tratamentul, pentru a facilita absorbția sa în piele.
 • Usucă bine pielea, înmoaie o bucată de vată în tinctura de rozmarin și maseaz-o delicat pe piele.
 • Folosește mișcări de jos în sus. Începe din zona genunchiului, apoi urcă spre coapse și șolduri.
 • Concentrează-te pe partea din spate a picioarelor, chiar dedesubtul feselor, acolo unde apare de obicei celulita.
 • Lasă tinctura de rozmarin să se absoarbă în piele timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă rece. 
 • Pentru rezultate optime, aplică la final o cremă pentru fermitatea pielii.
 • Repetă tratamentul în fiecare zi, concentrându-te asupra zonelor cu probleme.

Nu uita că rezultatele nu apar imediat și că trebuie să fii consecventă în aplicarea tincturii. Ai răbdare și urmează toate instrucțiunile de mai sus.

Cumpără ingredientele dintr-un plafar și prepară această rețetă la tine acasă pentru a te bucura de toate beneficiile oferite și penru a combate celulita în mod eficient.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
 • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
 • Manuel Moreno, G. (2012). Definición y clasificación de la obesidad. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(12)70288-2
 • Godínez Gutiérrez, S. A., Marmolejo Orozco, G. E., Márquez Rodríguez, E., Siordia Vázquez, J. de J., & Baeza Camacho, R. (2002). La grasa visceral y su importancia en obesidad. Revista de Endocrinología y Nutrición.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.