Tratamente naturiste pentru menopauza
 

Tratamente naturiste pentru menopauză

O dietă echilibrată este esențială pentru a controla simptomele menopauzei. Evitați grăsimile saturate, precum și cofeina și băuturile răcoritoare, care pot îngreuna asimilarea calciului.
Tratamente naturiste pentru menopauză
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Menopauza poate fi definită ca încetarea naturală a menstruației. Apare atunci când ovarele încetează să producă ovule, la sfârșitul vieții fertile a tuturor femeilor. Descoperiți cele mai bune tratamente naturiste pentru menopauză!

Terapia de substituție hormonală a fost mult timp tratamentul standard pentru menopauză. Aceasta conține estrogen și progesteron sintetic, ceea ce crește riscul de cancer de sân și anumite boli de inimă.

Tot mai multe femei apelează la tratamente alternative naturale pentru a trata simptomele pe care le experimentează în timpul menopauzei, inclusiv bufeuri, transpirații nocturne și schimbări de dispoziție.

Femeie la menopauză

 

Dieta ideală în timpul menopauzei

Dieta este un instrument important pe care îl puteți folosi pentru a ajuta la controlul simptomelor menopauzei. Alimentele de evitat sunt cele care includ cantități mari de cofeină. De asemenea, este indicat să reduceți considerabil consumul de băuturi carbogazoase, deoarece acestea conțin fosfor și pot crește pierderea osoasă.

În plus, mulți profesioniști recomandă să nu consumați în mod excesiv anumite cărnuri roșii, deoarece acestea pot fi dăunătoare din cauza cantității mari de grăsimi saturate pe care o conțin. Ele pot scădea capacitatea organismului de a metaboliza estrogenul.

Tratamente naturiste pentru menopauză

Trifoi roșu

Potrivit cercetărilor publicate de Journal of the Menopause Society, s-a dovedit că trifoiul roșu are un efect semnificativ în scăderea ratei pierderii osoase. De asemenea, are un efect protector împotriva cancerului de sân și endometrial.

Există dovezi care sugerează că izoflavonele din trifoiul roșu scad incidența bufeurilor. Acestea reprezintă unul dintre cele mai frecvente simptome experimentate de femei în timpul premenopauzei și menopauzei.

Într-un studiu, după 8 săptămâni de consum zilnic de trifoi roșu, participantele au înregistrat o scădere cu 58% a numărului de bufeuri, precum și o reducere semnificativă a severității transpirațiilor nocturne.

Estrogen

Compușii de estrogen sunt disponibili pe bază de rețetă medicală. Este important de menționat faptul că sunt identici cu estrogenul produs în mod natural în organism.

Există 3 tipuri de estrogeni utilizate în mod obișnuit în terapia de substituție hormonală bioidentică:

  • Estronă (E1)
  • Estradiol (E2)
  • Estriol (E3)

Estrona și estradiolul provoacă majoritatea riscurilor asociate cu consumul de estrogen. Compușii bioidentici sunt preparați în orice combinație dorită.

Progesteron natural

Progesteronul natural este o componentă importantă în gestionarea simptomelor menopauzei. Poate fi foarte benefic pentru multe femei.

Avantajul folosirii unui produs sub formă de cremă este că doza necesară este mult mai mică. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie să fie metabolizat de ficat.

Progesteronul precum Provera nu este natural, ci mai degrabă o versiune sintetică care nu este echivalentă chimic cu progesteronul produs de organism. Progesteronul natural nu are efecte secundare.

Progesteronul sintetic poate provoca reacții adverse, cum ar fi sângerarea neregulată și retenția de lichide.

Femeie și pisică în iarbă

 

Exerciții fizice

Desigur, nu uitați să faceți sport în mod regulat. Practicarea sportului este una dintre cele mai bune decizii pe care o femeie le poate lua pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

Exercițiile fizice regulate ajută la prevenirea și reducerea pierderii osoase. De asemenea, joacă un rol cheie în reducerea riscului de numeroase tipuri de cancer și boli de inimă.

În cele din urmă, este important să rețineți că fiecare femeie este diferită. Poate dura ceva timp pentru ca fiecare femeie să găsească tratamentele care funcționează cel mai bine pentru corpul ei.

Întrebați diverși profesioniști care sunt tratamentele alternative naturale care vi se potrivesc cel mai bine. Este cel mai bun mod de a găsi cea mai potrivită metodă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.