Trei idei pentru un mic dejun apetisant - Doza de Sănătate
 

Trei idei pentru un mic dejun apetisant

Este deja bine cunoscut faptul că „micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei și nimeni nu ar trebui să sară peste el”. Și totuși multe persoane continuă să facă asta. Este adevărat: stilul de viată agitat și obligațiile de tot felul ne împiedică de multe ori să ne oprim din graba cea de toate zilele și să luăm masa în liniște și pace, asigurându-i organismului nostru toți nutrienții de care are nevoie.
Trei idei pentru un mic dejun apetisant
Sofía Quintana Alonso

Scris și verificat de fizioterapeutul Sofía Quintana Alonso.

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Este deja bine cunoscut faptul că „micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei și nimeni nu ar trebui să sară peste el”. Și totuși multe persoane continuă să facă asta. Ce ar fi să schimbați ceva chiar de azi, cu ajutorul a trei idei pentru un mic dejun apetisant, care nu numai că sunt sănătoase, dar vă vor lăsa și gura apă?

Micul dejun ar trebui să vă asigure aproximativ 25% din energia de care aveți nevoie pe parcursul întregii zile. Este foarte important să începeți ziua cu nutrienții potriviți pentru a compensa lipsa lor din timpul nopții, când nu ați mâncat nimic.

Trebuie să renunțați și la prejudecata total greșită că graba este un aliat în lupta cu kilogramele în plus. Dimpotrivă, la mijlocul zilei anxietatea acumulată vă va face să cădeți în excese alimentare, iar acesta nu este deloc un lucru bun!

În continuare vă oferim trei rețete simple pentru un mic dejun apetisant, cu care să începeți ziua în forță.

Cereale și fructe de pădure pentru un mic dejun apetisant

Indicații

 • Pregătiți un bol sau o cană mai mare. Umpleți-l pe jumătate cu fulgi de ovăz instant. Apoi adăugați o ceașcă cu lapte de soia sau apă.
 • Adăugați fructe de pădure, după preferințe: afine, căpșune, zmeură. Dacă nu este sezonul lor, puteți opta pentru prune uscate sau merișoare.
 • Puneți și niște stafide sau nuci pisate.
 • Mâncați încet, având grijă să mestecați bine.

Beneficii

Acest mic dejun vă asigură o cantitate apreciabilă de fibre și antioxidanți. Fructele sunt macronutrienți excepționali, fiind deopotrivă sănătoase și gustoase. Cât despre nuci, acestea vă vor furniza o doză mare de antioxidanți precum fenoli și resveratrol.

Sandivș cu pâine integrală, carne de curcan și avocado

Indicații

 • Un sandviș cu curcan și un pahar cu suc natural de portocale reprezintă un mic dejun sănătos, gustos și variat.
 • Pregătiți sandvișul folosind pâine integrală. Adăugați carne de curcan sau o felie de șuncă presată, dacă nu aveți, o linguriță de ulei de măsline și câteva bucăți de avocado. Vă asigurăm că această combinație este de-a dreptul delicioasă. Puteți folosi și carne de pui, dacă doriți.
 • Nu uitați să pregătiți și suc de portocale proaspăt.

Beneficii

Acest sandviș cu pâine integrală vă va da o senzație de sațietate pe parcursul întregii dimineți. Conține vitamine, minerale și proteine.

Avocado are un conținut ridicat de vitamina E, de folos în reducerea colesterolului și absorbția mai bună a nutrienților din acest mic dejun, inclusiv a antioxidanților puternici din sucul de portocale. Este un mic dejun consistent și foarte sănătos!

Salată de fructe, o felie de pâine prăjită cu miere și ceai alb

Indicații

 • Poate că o să aveți impresia ca este cam prea mult, dar nu este deloc așa. Acest mic dejun vă asigură o cantitate echilibrată de antioxidanți și vitamine. Pregătiți bolul în care veți pune fructele tăiate.
 • Un kiwi mare, un măr, câteva boabe de struguri și puțină zmeură sunt combinația perfectă pentru acest mic dejun. După cum vedeți, importantă este varietatea lor și combinarea tuturor proprietăților pe care le prezintă fiecare dintre aceste fructe.
 • Să trecem la toast acum. Alegeți o felie de pâine integrală. Ungeți-o cu una sau două lingurițe de miere.
 • Pregătiți ceaiul alb. Vă recomandăm cu căldură această varietate de ceai, care este mai sănătoasă decât ceaiul verde. Prezintă o mulțime de beneficii. Îl puteți găsi în magazinele specializate, cu produse naturale. Nu uitați ca după ce ați fiert o cană cu apă să îl lăsați la infuzat timp de 5 minute.

Beneficii

Este o opțiune excelentă pentru un mic dejun apetisant. Veți beneficia de toate proprietățile fructelor care conțin antioxidanți puternici, benefici pentru sănătate.

Mierea este un antiseptic redutabil, care în timp contribuie la întărirea sistemului imunitar; se știe că are proprietăți vindecătoare aproape miraculoase. Ceaiul alb prezintă și el calități uimitoare, împiedicând formarea radicalilor liberi.

Sursa fotografiilor: Neus.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.