5 trucuri de curățare virale de pe TikTok care funcționează și 3 care nu
 

5 trucuri de curățare virale de pe TikTok care funcționează și 3 care nu

Descoperiți care sunt trucurile de curățare virale care au succes pe TikTok și care funcționează, dar aveți grijă la cele care sunt doar o pierdere de timp!
5 trucuri de curățare virale de pe TikTok care funcționează și 3 care nu

Ultima actualizare: 27 februarie, 2023

O mare parte din conținutul de pe TikTok este minunat, mai ales acele trucuri de curățare care ajung să devină virale. Totul pare atât de ușor de curățat, reparat și aranjat, încât petrece, ore întregi privind ecranul telefonului pentru a învăța ceva nou.

În ciuda succesului pe care îl pot avea, există trucuri care pur și simplu nu funcționează. Dacă nu ați avut timp să le încercați pe cont propriu, vă vom spune care funcționează și care nu!

Trucuri de curățare virale de pe TikTok care funcționează

Să începem cu trucurile de curățare care sunt virale și funcționează.

1. Apă fierbinte pentru curățarea ustensilelor din lemn

Unul dintre cele mai virale trucuri de curățare de pe TikTok este și cel mai ușor. Constă în folosirea apei foarte fierbinți pentru a curăța ustensilele din lemn.

Este un truc care funcționează, deși nu este nimic special. Este folosit pentru a îndepărta resturile de alimente, dar este nevoie de puțin detergent pentru a îndepărta grăsimea.

2. Bicarbonat de sodiu și lămâie pentru mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase este un aparat care ne face viața mai ușoară, dar necesită un protocol de curățare ca să funcționeze corect. În caz contrar, va începe să acumuleze murdărie, grăsime și resturi care o vor deteriora în timp.

Ei bine, pe TikTok există un truc de curățare cu bicarbonat de sodiu și lămâie care a devenit viral. Constă în aplicarea de bicarbonat de sodiu pe fundul mașinii de spălat vase și în punerea unei lămâi tăiate în două pe raftul superior. Porniți mașina la un program obișnuit și gata!

Acest truc funcționează. Dacă nu ați curățat niciodată mașina de spălat vase, nu vă așteptați ca acest truc să fie magic. Poate fi necesar să repetați curățarea de câteva ori.

Bicarbonat de sodiu
Unul dintre trucurile virale de curățare de pe TikTok care funcționează implică utilizarea bicarbonatului de sodiu. Această substanță este întotdeauna utilă la curățare.

3. Curățarea cuptorului cu apă fierbinte și lămâie

Al treilea truc viral care funcționează ne ajută să curățăm cuptorul într-un mod simplu. Puneți apă într-un vas cu două lămâi tăiate pe jumătate.

Porniți cuptorul pentru câteva minute, deschideți-l și lăsați-l puțin să se răcească. Apoi, utilizați un burete moale pentru a curăța interiorul. Desigur, asigurați-vă că spălați des buretele. Veți vedea că grăsimea acumulată și reziduurile alimentare se desprinde cu ușurință.

4. Îndepărtați grăsimea de pe vase cu detergent pudră

Detergentul pudră a ieșit din uz, fiind înlocuit din ce în ce mai des cu cel lichid, atât pentru haine, cât și pentru vase. Totuși, detergentul pudră este un mare aliat pentru curățarea locuinței, mai ales când vine vorba de grăsime.

Conform trucului viral care funcționează, pentru a îndepărta grăsimea de pe tigăi și tăvi, trebuie doar să fierbeți apă, să adăugați o lingură de detergent pudră și să folosiți amestecul pentru a înmuia ustensilele. Când apa se răcește, clătiți vasele.

5. Spune-ți adio mirosului enervant al frigiderului cu cafea măcinată

Mirosul frigiderului este enervant și pătrunde în alimentele care sunt depozitate. Pentru a-l elimina, este necesar să îndepărtați alimentele în descompunere sau resturile care nu mai urmează să fie consumate.

Apoi, aplicați trucul viral de pe TikTok. Umpleți o cană cu cafea măcinată și puneți-o în frigider. Veți observa cum această aromă delicioasă elimină mirosul neplăcut.

Trucuri de curățare virale de pe TikTok care nu funcționează

Deși acestea sunt trucuri de curățare virale, nu funcționează. Acest lucru poate fi frustrant. Nu vă lăsați păcăliți de miile de vizualizări și distribuiri. Rezultatele nu vor fi cele așteptate.

1. Trucul cu sare pentru tigăi

Unul dintre cele mai virale trucuri de curățare constă în folosirea unei serii de produse pentru a face fundul tigăilor „ca nou”. Această zonă a tigăii trebuie acoperită cu o cantitate mare de sare și bicarbonat de sodiu.

Apoi, trebuie să adăugați detergent lichid și să frecați cu un burete. După toate acestea, este necesar să turnați oțet și să puneți folie de aluminiu, lăsând-o așa câteva ore. Rezultatul este dezamăgitor, mai ales dacă este o tigaie foarte murdară.

Trucuri de curățare de pe TikTok
Trucul de curățare a tigăilor care a devenit viral pe TikTok presupune utilizarea sării și a altor produse, dar nu este foarte eficient.

2. Plicuri de ceai pentru a elimina grăsimea

Un alt truc viral de curățare care nu funcționează este celebrul pliculeț de ceai pentru a îndepărta grăsimea de pe tăvile cuptorului. Potrivit clipurilor, este suficient să puneți un pliculeț de ceai în tavă și să adăugați apă fierbinte. Când apa se răcește, grăsimea ar trebui să se desprindă.

Din păcate, petele dure nu sunt eliminate. Unii influenceri indică faptul că în acest caz trebuie să adăugați oțet, dar nici acest lucru nu este suficient.

3. Detergent pentru petele casoletelor

Un alt truc care nu funcționează este eliminarea petelor de pe casolete. Acesta susține că este suficient să puneți apă fierbinte, detergent de vase și un prosop de hârtie în interiorul recipientului și să-l scuturați-l timp de câteva minute pentru ca petele galbene să dispară.

Acest truc viral funcționează doar dacă petele sunt recente. Petele vechi necesită alte măsuri.

Ați încercat deja aceste trucuri de curățare de pe TikTok?

După cum puteți vedea, există o mulțime de informații pe TikTok, dar nu toate sunt utile. Încercând aceste trucuri de curățare virale, am realizat că există opțiuni care sunt eficiente sau care reprezintă doar o pierdere de timp.

Deși sunteți liberi să le încercați, sfatul nostru este să nu vă faceți speranțe. Cel mai bine este să căutați ghiduri profesionale de curățare care au fost pregătite de experți în domeniu.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Díaz, R. A. (2017). La Limpieza del hogar. In La Limpieza del hogar (pp. 131-131).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.