Un remediu natural incredibil de sănătos: curcuma cu miere
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Curcuma este un condiment tradițional care face parte din familia Zingiberaceae, căreia îi aparține și ghimbirul. Este foarte utilizată pe continentul asiatic, în special în India. De acolo, este exportată în alte părți ale lumii. Vă invităm să descoperiți un remediu natural incredibil de sănătos: curcuma cu miere!
Din planta de curcuma (sau turmeric) se folosește rădăcina, care are principii active utile atât în bucătărie, cât și pentru utilizări medicinale. De fapt, datorită culorii sale portocalii profunde, unele companii folosesc turmericul ca bază pentru fabricarea coloranților pentru îmbrăcăminte.
De asemenea, turmericul este utilizat ca antiinflamator natural și calmant al durerii. Conținutul său de curcumină și alte substanțe antioxidante îi conferă proprietăți de combatere și prevenire a diferitelor tipuri de boli. De fapt, există o serie de cure tradiționale care sunt parte din medicina alternativă de câteva secole.
Citiți mai mult:
Curcuma cu miere: care sunt beneficiile?
Combinația de curcuma și miere (cunoscută sub numele de „miere de aur”) este un remediu natural cu puternice calități antiinflamatorii care promovează apărarea organismului. Este, de asemenea, considerată un puternic antibiotic natural.
Avantajul său față de remediile sintetice este faptul că nu provoacă efecte negative asupra florei intestinale. Dimpotrivă, se pare că servește la creșterea prezenței bacteriilor sănătoase. Conținutul ridicat de polifenoli, vitamine și minerale are mai mult de 150 de aplicații terapeutice, inclusiv tratamentul tulburărilor inflamatorii și al diferitelor tipuri de cancer.
În plus, datorită aportului de vitamine C și E, curcuma inhibă acțiunea radicalilor liberi și previne deteriorarea asociată cu îmbătrânirea prematură. În Ayurveda, un sistem natural de vindecare din India, acest remediu este utilizat pentru a combate afecțiunile digestive, hepatice și virale.
Având în vedere acțiunea sa antiinflamatoare, remediul s-a dovedit a fi eficient și pentru pacienții cu boli precum artrita, osteoartrita și guta.
Alte beneficii importante includ:
- Abilitatea de a combate agenții patogeni precum Gaffkya, Corynebacterium și Clostridium
- Protecția creierului și riscul redus de demență
- Eliminarea toxinelor
- Reducerea impactului negativ al tratamentului oncologic
- Ameliorarea simptomelor gripei, răcelii și altor afecțiuni respiratorii
- Prevenirea infecțiilor tractului urinar
- Ameliorarea ulcerelor duodenale
- Scăderea colesterolului
- Abilitatea de a îmbunătăți metabolismul grăsimilor
Cum se pregătește remediul cu miere și curcuma?
Având în vedere problemele de sănătate menționate anterior, merită să încercați această „miere de aur” pentru a susține tratamentul și a accelera recuperarea. Cu toate acestea, este important ca ingredientele să fie 100% organice.
Ingrediente
- 4 linguri de miere pură (100 g)
- 1 lingură de turmeric (10 g)
Pregătire
- Puneți o lingură de turmeric la patru linguri de miere într-un borcan de sticlă închis.
- Amestecați înainte de utilizare.
Mod de consum
- Ca măsură preventivă, este indicat să consumați o lingură de miere și curcuma pe stomacul gol, în fiecare zi.
- În caz de răceală, o jumătate de linguriță trebuie ingerată la fiecare oră pe tot parcursul zilei. A doua zi, reduceți doza la jumătate și consumați remediul la fiecare două ore.
- Tratamentul durează aproximativ trei zile sau puțin mai mult, în funcție simptome.
- Țineți amestecul în gură până se dizolvă complet. Dacă este foarte dulce, îl puteți pune într-un pahar cu apă caldă.
- În scop digestiv, este indicat să consumați o lingură de remediu diluată în apă înainte de fiecare masă.
Vă recomandăm:
Precauții
- Evitați să consumați acest remediu dacă suferiți de boli ale vezicii biliare.
- În caz de sarcină sau alăptare, trebuie consultat medicul.
- Curcuma poate interfera cu efectul medicamentelor pentru diluarea sângelui. Consultați specialistul în cazul în care luați medicamente pentru sănătatea cardiacă și circulatorie.
- Evitați consumul de curcuma dacă aveți programată o intervenție chirurgicală.
Nu uitați să vă adresați medicului, chiar dacă acesta este un remediu natural eficient!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Alternative Medicine Review : A Journal of Clinical Therapeutic, 14(2), 141–153.
- Hewlings, S. J., & Kalman, D. S. (2017). Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods (Basel, Switzerland), 6(10). https://doi.org/10.3390/foods6100092
- Francis, M., & Williams, S. (2014). Effectiveness of Indian Turmeric Powder with Honey as Complementary Therapy on Oral Mucositis : A Nursing Perspective among Cancer Patients in Mysore. Nurs J India.
- Jadaun, V., Prateeksha, Singh, B. R., Paliya, B. S., Upreti, D. K., Rao, C. V., … Singh, B. N. (2015). Honey enhances the anti-quorum sensing activity and anti-biofilm potential of curcumin. RSC Advances. https://doi.org/10.1039/c5ra14427b
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.