Vicks VapoRub – 10 utilizări surprinzătoare

Vicks VapoRub este un remediu minunat împotriva durerilor de cap. Pur și simplu aplică-ți acest unguent pe frunte și durerea va dispărea rapid.

Unguentul Vicks VapoRub (în România se întâlnește mai des sub denumirea de Wick VapoRub) a fost folosit timp de câteva decenii pentru a ameliora diversele simptome ale răcelii, cum ar fi tusea. Probabil că toți ne amintim de acele momente când eram răciți, iar mamele sau bunicile noastre apelau la acest produs pentru a ne ajuta să ne simțim din nou bine.

Știai că acest produs incredibil poate fi folosit pentru a trata și alte afecțiuni în afara răcelilor? Ei bine, află că Vicks VapoRub are numeroase utilizări alternative, ce suntem siguri că te vor surprinde. În cele ce urmează vrem să-ți prezentăm zece astfel de utilizări, așa că, dacă nu vrei să le ratezi, citește în continuare!

10 utilizări surprinzătoare pentru Vicks VapoRub

Ameliorarea durerilor de picioare

Picioarele tale au un rol foarte important, deoarece ele îți susțin întreg corpul și îți permit să îți desfășori activitățile zilnice. Din acest motiv, nu este deloc neobișnuit ca aceste două membre să obosească sau să se inflameze.

Dacă te dor picioarele atunci când te întorci acasă de la serviciu, nu ezita să încerci acest truc: înainte de culcare, masează-ți picioarele cu o cantitate generoasă de Vicks VapoRub, apoi pune-ți o pereche de șosete. Dimineața următoare, picioarele tale vor fi moi și revigorate.

Ameliorarea durerilor de cap

Wick VapoRub poate ameliora durerile de cap

Anumite dureri de cap sunt rezultatul încordării și al stresului. Pentru a ameliora o astfel de durere, aplică-ți puțin Vicks VapoRub pe frunte și, în doar în câteva minute, o să te simți din nou bine.

Îndepărtarea punctelor negre și a coșurilor

Grație ingredientelor din care este preparat, unguentul Vicks VapoRub poate fi folosit pentru a curăța tenul de coșuri și puncte negre. Nu trebuie decât să-ți aplici puțin Vicks VapoRub pe regiunea afectată, iar problemele de piele se vor remedia curând.

Alungarea oboselii musculare

Alungă durerile de spate cu unguentul Wick VapoRub

După un antrenament intens, cel mai probabil mușchii îți obosesc și începi să resimți durere în mai multe locuri. Pentru a ameliora durerile musculare, masează regiunea afectată cu puțin Vicks VapoRub. Acest unguent stimulează circulația sângelui și îți va da o stare de bine.

Vindecarea arsurilor

Cauza nu este importantă. Fie că este vorba de arsuri provocate de expunerea la soare, fie de cele rezultate în urma contactului cu ulei încins, Vicks VapoRub te poate ajuta să ameliorezi durerea ce te chinuie, în același timp susținând vindecarea regiunii afectate.

Alungarea țânțarilor

Wick VapoRub ține la distanță țânțarii

Majoritatea speciilor de țânțari nu agreează Vicks VapoRub și mirosul său puternic. Pe lângă faptul că va ține țânțarii la distanță, acest unguent te va ajuta și să tratezi ciupiturile acestor insecte. Nu ezita să te ungi cu Vicks VapoRub atunci când ești pe cale să vizitezi un loc plin de țânțari sau dacă ai pielea acoperită cu ciupituri de insecte.

Ameliorarea pielii înroșite și iritate

Vicks VapoRub poate fi folosit și pentru a trata cuperoza sau pielea înroșită. Dacă și tu te confrunți cu această problemă inestetică, aplică acest unguent pe regiunea afectată înainte de culcare și imediat după trezire.

Vindecarea buzelor crăpate

Wick VapoRub te poate ajuta dacă ai buzele uscate

Din punct de vedere estetic, buzele crăpate nu sunt deloc atractive. În plus, acestea ar putea fi și un semnal de alarmă că există un dezechilibru în organismul tău. Dacă pielea ți s-a uscat și vrei să o exfoliezi sau buzele tale trebuie hidratate, aplică puțin Vicks VapoRub pe zona afectată.

Lubrifierea balamalelor ușilor

Ușile casei tale tind să scârțâie atunci când le deschizi sau le închizi? Dacă răspunsul la această întrebare este da și vrei să remediezi problema, unge balamalele ușilor respective cu Vicks VapoRub, iar acel sunet enervant nu te va mai deranja pentru mult timp.

Cremă pentru slăbit preparată acasă

Vicks VapoRob te poate ajuta să obții silueta mult visată, eliminând grăsimea ce se acumulează în anumite regiuni ale corpului tău. Evident, acest unguent nu va face minuni, dar poate totuși stimula acele regiuni mai greu de lucrat cu ajutorul exercițiilor, cum ar fi fesele și abdomenul.

Următoarea cremă pentru slăbit, pe care o poți prepara chiar la tine acasă, te va ajuta să previi acumularea de grăsime, să elimini celulita și să-ți tonifiezi pielea. Te sfătuim să o folosești dacă vrei să scapi de gușă, să ai un abdomen mai plat sau să-ți reduci dimensiunea coapselor cu câțiva centimetri.

Nu trebuie decât să amesteci puțin Vicks VapoRub cu bicarbonat de sodiu, camfor și alcool sanitar. După ce ai preparat crema, aplic-o pe zonele unde s-a acumulat grăsime și acoperă aceste regiuni cu o folie de plastic. Poți încerca acest remediu acasă, la serviciu sau chiar înainte de antrenament.

Te-ar mai putea interesa