10 utilizări ale unguentului Vicks VapoRub - Doza de Sănătate
 

10 utilizări ale unguentului Vicks VapoRub

Vicks VapoRub este un remediu minunat împotriva durerilor de cap. Pur și simplu aplică-ți acest unguent pe frunte și durerea va dispărea rapid.
10 utilizări ale unguentului Vicks VapoRub

Ultima actualizare: 30 septembrie, 2018

Unguentul Vicks VapoRub (întâlnit în România mai des sub denumirea de Wick VapoRub) a fost folosit timp de câteva decenii pentru a ameliora diversele simptome ale răcelii, cum ar fi tusea. Atunci când eram răciți, mamele sau bunicile noastre apelau la acest produs pentru a ne ajuta să ne simțim din nou bine. Descoperă în cele ce urmează 10 utilizări ale unguentului Vicks VapoRub!

Știai că acest produs incredibil poate fi folosit pentru a trata și alte afecțiuni în afara răcelilor? Ei bine, află că Vicks VapoRub are numeroase utilizări alternative, ce suntem siguri că te vor surprinde. În cele ce urmează îți prezentăm zece astfel de utilizări, așa că, dacă nu vrei să le ratezi, citește în continuare!

10 utilizări ale unguentului Vicks VapoRub

Ameliorarea durerilor de picioare

Picioarele tale au un rol foarte important, deoarece susțin întreg corpul și îți permit să îți desfășori activitățile zilnice. Din acest motiv, nu este deloc neobișnuit ca aceste două membre să obosească sau să se inflameze.

Dacă te dor picioarele atunci când te întorci acasă de la serviciu, nu ezita să încerci acest truc: înainte de culcare, masează-ți picioarele cu o cantitate generoasă de Vicks VapoRub, apoi pune-ți o pereche de șosete. Dimineața următoare, picioarele tale vor fi moi și revigorate.

Ameliorarea durerilor de cap

Utilizări ale unguentului Vicks VapoRub pentru dureri de cap

Anumite dureri de cap sunt rezultatul încordării și al stresului. Pentru a ameliora o astfel de durere, aplică-ți puțin Vicks VapoRub pe frunte și, în doar în câteva minute, o să te simți din nou bine. Nu-i așa că aceste utilizări ale unguentului Vicks VapoRub sunt interesante și utile?

Îndepărtarea punctelor negre și a coșurilor

Grație ingredientelor din care este preparat, unguentul Vicks VapoRub poate fi folosit pentru a curăța tenul de coșuri și puncte negre. Nu trebuie decât să-ți aplici puțin Vicks VapoRub pe regiunea afectată.

Alungarea oboselii musculare, una dintre cele mai cunoscute utilizări ale unguentului Vicks VapoRub

După un antrenament intens, cel mai probabil mușchii îți obosesc și începi să resimți durere în mai multe locuri. Pentru a ameliora durerile musculare, masează regiunea afectată cu puțin Vicks VapoRub. Acest unguent stimulează circulația sângelui și îți va da o stare de bine.

Utilizări ale unguentului Vicks VapoRub pentru dureri

Vindecarea arsurilor

Cauza nu este importantă. Fie că este vorba de arsuri provocate de expunerea la soare, fie de cele rezultate în urma contactului cu ulei încins, Vicks VapoRub te poate ajuta să ameliorezi durerea ce te chinuie, susținând vindecarea regiunii afectate.

Alungarea țânțarilor

 

Majoritatea speciilor de țânțari nu agreează Vicks VapoRub și mirosul său puternic. Pe lângă faptul că va ține țânțarii la distanță, acest unguent te va ajuta să tratezi ciupiturile acestor insecte. Nu ezita să te ungi cu Vicks VapoRub atunci când ești pe cale să vizitezi un loc plin de țânțari sau dacă ai pielea acoperită cu ciupituri de insecte.

Utilizări ale unguentului Vicks VapoRub contra țânțarilor

Ameliorarea pielii înroșite și iritate

Vicks VapoRub poate fi folosit și pentru a trata cuperoza sau pielea înroșită. Dacă și tu te confrunți cu această problemă inestetică, aplică acest unguent pe regiunea afectată înainte de culcare și imediat după trezire.

Vindecarea buzelor crăpate

Utilizări ale unguentului Vicks VapoRub pentru buze

Din punct de vedere estetic, buzele crăpate nu sunt deloc atractive. În plus, acestea ar putea fi și un semnal de alarmă că există un dezechilibru în organismul tău.

Dacă pielea ta s-a uscat și vrei să o exfoliezi, aplică puțin Vicks VapoRub pe zona afectată.

Lubrifierea balamalelor ușilor

Ușile casei tale tind să scârțâie atunci când le deschizi sau închizi? Dacă răspunsul la această întrebare este da și vrei să rezolvi problema, unge balamalele ușilor cu Vicks VapoRub.

Cremă pentru slăbit preparată acasă

Printre cele mai interesante utilizări ale unguentului Vicks VapoRub se află și stimularea arderii grăsimilor. Evident, acest unguent nu va face minuni, dar poate stimula acele regiuni greu de lucrat cu ajutorul exercițiilor, cum ar fi fesele și abdomenul.

Următoarea cremă pentru slăbit, pe care o poți prepara chiar la tine acasă, te va ajuta să previi acumularea de grăsime, să elimini celulita și să-ți tonifiezi pielea. Te sfătuim să o folosești dacă vrei să scapi de gușă, să ai un abdomen mai plat sau să-ți reduci dimensiunea coapselor cu câțiva centimetri.

Nu trebuie decât să amesteci puțin Vicks VapoRub cu bicarbonat de sodiu, camfor și alcool sanitar. După ce ai preparat crema, aplic-o pe zonele în care s-a acumulat grăsime și acoperă aceste regiuni cu o folie de plastic. Poți încerca acest remediu acasă, la serviciu sau chiar înainte de antrenament.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.