Wick VapoRub: 8 utilizări medicinale nebănuite - Doza de Sănătate
 

Wick VapoRub: 8 utilizări medicinale nebănuite

Aproape toți avem acest produs în rezerva noastră de medicamente, însă obișnuim să-l folosim doar când răcim. Dar știai că Wick VapoRub are numeroase utilizări alternative? În articolul de azi îți vom arăta care sunt acestea.
Wick VapoRub: 8 utilizări medicinale nebănuite

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cunoscut în alte țări sub denumirea de Vicks VapoRub, Wick VapoRub este un unguent celebru pentru abilitatea sa de a desfunda căile respiratorii congestionate și a ameliora celelalte simptome produse de răceli și gripe. Rețeta sa include diverse substanțe uleioase și plante ca mentolul, eucaliptul și camforul.

Aplicând acest unguent pe regiuni ale corpului cum ar fi pieptul, picioarele și spatele, bolnavul va fi copleșit de o senzație puternică de relaxare ce îl va ajuta să depășească simptomele experimentate.

Milioane de persoane din toată lumea păstrează Wick VapoRub în rezerva lor de medicamente, acest produs fiind foarte util și necostisitor. Însă ceea ce mulți dintre noi nu știm este că, pe lângă beneficiile oferite pentru sănătatea sistemului respirator, Wick VapoRub are numeroase utilizări medicinale alternative.

Vrem ca toată lumea să afle care sunt modalitățile uimitoare în care putem folosi Wick VapoRub. În cele ce urmează îți vom prezenta opt utilizări interesante ale acestui unguent, care sigur te vor surprinde.

8 utilizări medicinale nebănuite ale unguentu lui Wick VapoRub

1. Uciderea ciupercii piciorului

Wick VapoRub poate ucice ciuperca piciorului

Proprietățile antifungice ale ingredientelor din compoziția unguentului Wick VapoRub sunt foarte utile pentru a ucide ciuperca piciorului. Poți utiliza acest produs pentru a trata „piciorul atletului” și alte probleme ale picioarelor, inclusiv călcâiele crăpate.

Instrucțiuni

 • Înainte de culcare, aplică puțin Wick VapoRub pe regiunea afectată.
 • Aplică tratamentul până obții rezultatele dorite.

2. Îndepărtarea acneei

Probabil te gândești că, din cauza compușilor uleioși din componența sa, Wick VapoRub nu ar trebui utilizat împotriva coșurilor. Însă acest unguent are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene utile pentru a îndepărta acneea și a preveni reapariția acesteia. Mai mult, Wick VapoRub hidratează pielea și previne formarea cicatricelor.

Instrucțiuni

 • Curăță regiunea afectată și aplică o cantitate mică de unguent.
 • Aplică unguentul de două ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

3. Ameliorarea durerilor musculare

Printre altele, Wick VapoRub poate ameliora durerile musculare

Aplicarea topică a unguentului Wick VapoRub îți oferă o senzație relaxantă de căldură. Acest efect poate fi utilizat drept terapie pentru ameliorarea durerii și a tensiunii musculare.

Instrucțiuni

 • Masează ușor Wick VapoRub pe regiunile afectate de durere.
 • Acoperă regiunile respective cu un prosop cald și lasă unguentul să acționeze timp de 15 minute.
 • Aplică tratamentul de mai multe ori pe zi, în funcție de nevoie.

4. Îndepărtarea negilor

Negii reprezintă o problemă inestetică ce este cauzată de Virusul Papiloma Uman (HPV). Îndepărtarea acestora nu este ușoară, dar o putem realiza cu ajutorul compușilor antiinflamatori, precum cei din componența unguentului Wick VapoRub.

Instrucțiuni

 • Unge negul cu puțin unguent și acoperă-l cu un pansament.
 • Lasă negul acoperit timp de cel puțin șase ore, apoi îndepărtează pansamentul și repetă tratamentul.
 • Este necesar să aplici tratamentul de mai multe ori pentru a îndepărta complet negul.

5. Prevenirea infecțiilor cutanate

Wick VapoRub îți poate proteja pielea de infecții

Leziunile și arsurile superficiale se pot infecta dacă nu sunt tratate corespunzător. Pentru a evita aceste probleme, putem curăța bine porțiunea de piele afectată și aplica puțin Wick VapoRub.

Instrucțiuni

 • Curăță regiunea afectată cu o dischetă de bumbac umedă și aplică un strat subțire de unguent, folosind mișcări ușoare de masaj circular.
 • Dacă experimentezi reacții adverse, clătește-te imediat cu apă.

6. Prevenirea învinețirii pielii

Aplicat topic, Wick VapoRub activează circulația sângelui și reduce apariția vânătăilor.

Instrucțiuni

 • Într-un castron mic, amestecă o lingură de Wick VapoRub cu puțină sare de mare.
 • După ce ai obținut o pastă, aplic-o ușor pe regiunea afectată.
 • Aplică tratamentul de cel puțin două ori pe zi pentru a preveni vânătăile.

Te sfătuim să citești și: 

Ciuperca unghiei: 6 remedii naturiste

7. Ameliorarea durerilor de cap minore

Scapă de durerile de cap cu puțin Wick VapoRub

Durerile de cap minore pot fi ameliorate cu ajutorul acțiunii relaxante a acestui unguent. Wick VapoRub poate elibera tensiunea și are un efect analgezic ce ameliorează durerea.

Instrucțiuni

 • Aplică puțin unguent pe tâmple și frunte și încearcă să te relaxezi pentru câteva minute.
 • Repetă tratamentul ori de câte ori este nevoie pentru a obține rezultatele dorite.

8. Tratarea infecțiilor urechii

Proprietățile antiinflamatoare și relaxante ale ingredientelor din compoziția acestui unguent pot amplifica puterea usturoiului de a trata infecțiile urechii.

Instrucțiuni

 • Decojește un cățel de usturoi, încălzește-l timp de 10 minute într-un cuptor cu mircounde și acoperă-l cu Wick VapoRub.
 • Aplică cățelul de usturoi pe regiunea afectată și lasă-l să acționeze pentru câteva ore.

Ai utilizat vreodată Wick VapoRub pentru a trata problemele prezentate în acest articol? După cum vezi, avem la dispoziție numeroase modalități de a profita de beneficiile acestui produs. Nu ezita să le încerci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hoy, N. Y., Leung, A. K. C., Metelitsa, A. I., & Adams, S. (2012). New Concepts in Median Nail Dystrophy, Onychomycosis, and Hand, Foot, and Mouth Disease Nail Pathology. ISRN Dermatology. https://doi.org/10.5402/2012/680163
 • Eccles, R., Jawad, M., Ramsey, D. L., & Hull, J. D. (2015). Efficacy of a Topical Aromatic Rub (Vicks VapoRub ® )-Speed of Action of Subjective Nasal Cooling and Relief from Nasal Congestion. Open Journal of Respiratory Diseases Open Journal of Respiratory Dis-Eases. https://doi.org/10.4236/ojrd.2015.51002

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.